reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ma-gdalena, ja mam właśnie tą chustę i chwalę sobie strasznie, Fifka dobrze pisze :)

Mam dziś fatalny dzień. Byłam poprawić wniosek urlopowy, przekonana, że dodadzą mi dzień, bo za 15 sierpnia policzyły normalny dzień. A tu się okazuje, że zabrały mi dni. W sumie logiczne, bo wrzesień, październik, listopad i grudzień będę na wychowawczym to mi za ten okres nie wchodzi urlop, ale mi się przykro zrobiło... W ogóle mam kiepski okres, a to mnie dobiło jeszcze...

reklama
Sun ja mam tak samo jak Magdalena - chciałam rodzić naturalnie i nie chciałabym mieć CC. No... chyba ze trzeba by było...:tak: Naturalny poród to wbrew pozorom wspaniałe przeżycie i wcale nie uważam że to "pomyłka" :tak: Zależy jak do tego podchodzisz... Ja poród miałam fajny i mogę rodzić nawet kilkoro dzieci! :-)

Co do studentów to masz prawo się nie zgodzić moja droga... nie wiem czy Twoja siostra o tym wiedziała... Nie ma w Polsce takiego prawa które zezwala na pobyt studentów przy porodzie bez zgody pacjentki...

Magdalena no ja kupiłam tą z Nati kolor Dakar... niby droga ale dostałam kasę "dla Konrada" więc niech mały nosi się elegancko :-)

Miq
każda kobieta jest inna... ja mówie jak u mnie się zrobiło :sorry:

Aga choćbym chciała nie pomogę.... nie znam się... :zawstydzona/y:

Sil a co się dzieję? Tym dniem się nie przejmuj... jeśli dobrze zrozumiałam to tylko dzień... Może masz po prostu taki okres ze wszytko widzisz w czarnych kolorach... w końcu masz ostatnio na głowie... uszka do góry!

Ja idę mojego kurdupelka kąpać i jak coś za jakis czas zajrzę!:tak:

Ostatnia edycja:
Sil ja miałam taki dzień w piątek... chciało mi się normalnie płakać jak sobie pomyślałam, że mój macierzyński kończy się 20 czerwca!!!! :-( no i postanowiłam, że trzeba zacisnąć pasa i troszkę odłożyć! będą moje urodzinki i męża więc kasę odłożymy i chcę chociaż pójść na 2-3 miesiące wych... wiem, że to śmieszne i strasznie mało ale wole chociaż tyle niż iść już do pracy! nie wyobrażam zostawić mojego syna :-( chociaż pewnie za 3 miesiące nadal nie będę sobie tego wyobrażać!

Współczuję... ja się załapuję na płatny wychowawczy... niby to koło 400zł... ale zawsze na swoje "potrzeby" będę miała... no i powinnam się na stypendium w szkole załapać. Nie wyobrażam sobie iść do pracy w lipcu... chyba by mi serce pękło... :no: Postanowiłam ze nawet jakby było bardzo źle z kasą to w ostateczności bympilnowała jeszcze jakiegoś malucha jako niania..

a powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z uprawianiem sportów w ciąży? czy któraś z Was coś ćwiczyła przez całą ciążę? może biegałyście? pytam z ciekawości bo uwielbiam biegać ;)

aha! to sorki za głupie pytanie ;) ale czy sport jest w ogóle przeciwwskazaniem w ciąży czy dobrze robi mamie i dziecku?

Najważniejsze to skonsultować tego typou sprawy ze swoim lekarzem prowadzącym!! ogólnie ruch jest zalecany dla kobiet w ciąży, oczywiście na rowerze jeździć nie wolno! z bieganiem to tak różnie się słyszy ale ja chyba bym się nie odważyła! Natomiast są specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży na siłowniach... ;-)

Fifka zazdroszczę tego płatnego wych! Ja niestety się nie załapuję! Jakbym się załapała to bez zastanowienia siedzę w domu!

reklama
Do góry