reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ma-gdalena, ja mam właśnie tą chustę i chwalę sobie strasznie, Fifka dobrze pisze :)

Mam dziś fatalny dzień. Byłam poprawić wniosek urlopowy, przekonana, że dodadzą mi dzień, bo za 15 sierpnia policzyły normalny dzień. A tu się okazuje, że zabrały mi dni. W sumie logiczne, bo wrzesień, październik, listopad i grudzień będę na wychowawczym to mi za ten okres nie wchodzi urlop, ale mi się przykro zrobiło... W ogóle mam kiepski okres, a to mnie dobiło jeszcze...

reklama
Sun ja mam tak samo jak Magdalena - chciałam rodzić naturalnie i nie chciałabym mieć CC. No... chyba ze trzeba by było...:tak: Naturalny poród to wbrew pozorom wspaniałe przeżycie i wcale nie uważam że to "pomyłka" :tak: Zależy jak do tego podchodzisz... Ja poród miałam fajny i mogę rodzić nawet kilkoro dzieci! :-)

Co do studentów to masz prawo się nie zgodzić moja droga... nie wiem czy Twoja siostra o tym wiedziała... Nie ma w Polsce takiego prawa które zezwala na pobyt studentów przy porodzie bez zgody pacjentki...

Magdalena no ja kupiłam tą z Nati kolor Dakar... niby droga ale dostałam kasę "dla Konrada" więc niech mały nosi się elegancko :-)

Miq
każda kobieta jest inna... ja mówie jak u mnie się zrobiło :sorry:

Aga choćbym chciała nie pomogę.... nie znam się... :zawstydzona/y:

Sil a co się dzieję? Tym dniem się nie przejmuj... jeśli dobrze zrozumiałam to tylko dzień... Może masz po prostu taki okres ze wszytko widzisz w czarnych kolorach... w końcu masz ostatnio na głowie... uszka do góry!

Ja idę mojego kurdupelka kąpać i jak coś za jakis czas zajrzę!:tak:

Ostatnia edycja:
Sil ja miałam taki dzień w piątek... chciało mi się normalnie płakać jak sobie pomyślałam, że mój macierzyński kończy się 20 czerwca!!!! :-( no i postanowiłam, że trzeba zacisnąć pasa i troszkę odłożyć! będą moje urodzinki i męża więc kasę odłożymy i chcę chociaż pójść na 2-3 miesiące wych... wiem, że to śmieszne i strasznie mało ale wole chociaż tyle niż iść już do pracy! nie wyobrażam zostawić mojego syna :-( chociaż pewnie za 3 miesiące nadal nie będę sobie tego wyobrażać!

Współczuję... ja się załapuję na płatny wychowawczy... niby to koło 400zł... ale zawsze na swoje "potrzeby" będę miała... no i powinnam się na stypendium w szkole załapać. Nie wyobrażam sobie iść do pracy w lipcu... chyba by mi serce pękło... :no: Postanowiłam ze nawet jakby było bardzo źle z kasą to w ostateczności bympilnowała jeszcze jakiegoś malucha jako niania..

a powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z uprawianiem sportów w ciąży? czy któraś z Was coś ćwiczyła przez całą ciążę? może biegałyście? pytam z ciekawości bo uwielbiam biegać ;)

aha! to sorki za głupie pytanie ;) ale czy sport jest w ogóle przeciwwskazaniem w ciąży czy dobrze robi mamie i dziecku?

Najważniejsze to skonsultować tego typou sprawy ze swoim lekarzem prowadzącym!! ogólnie ruch jest zalecany dla kobiet w ciąży, oczywiście na rowerze jeździć nie wolno! z bieganiem to tak różnie się słyszy ale ja chyba bym się nie odważyła! Natomiast są specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży na siłowniach... ;-)

Fifka zazdroszczę tego płatnego wych! Ja niestety się nie załapuję! Jakbym się załapała to bez zastanowienia siedzę w domu!

reklama
Do góry