reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

devilka patrzyłam na ten Twój wykres na 28 dni, ale szczerze to ja nie za wiele z niego rozumiem...kiedy wychodzi Ci na nim owulacja??

Ja jak tylko skoncze @, co pewnie kolo srody nastąpi to zacZynam mierzyc temperature...ale nie bede kupowac nowego termometru...mam taki z jednym miejscu po przecinku i taki mysle ze wystarczy:tak:...
I tak sie jeszcze zastanawiam...bo zainwestuje w testy owulacyjne znowu,cykl mi wyszedl 25 dniowy w tym miesiacu....i niby na instrukcji pisze ze pomiar zaczac kolo 10 dc...ale rozmawiaklam dzisiaj z mama, o mowila, ze z moim bratek zaszla w 7 dc, czyli zaraz po okresie...moja bratowa podobnie, w 8 dc...wiec moze zaczac mierzyc wczesniej...w poprzednim cyklu pomiar zaczelam w 12 dc i juz sie na owu nie doczekalam...:eek:

reklama
Najeżdziłam się po aptekach, ale w końcu mam termometr. Jutro mierzę tempke i mam nadzieję, że się wszytsko wyjaśni.
Kacha tak trzymaj! nie będzie Ci ta jedna mała komóreczka żądziła! ma się w tym cyklu ładnie zapłodnić i zagnieździć u mamusi w brzuszku!
Niech wszystkim kobietką się uda!

A ja wlasnie poczytałam troszke o tej owulacji itp...i generalnie pokrywa sie to z moimi obliczeniami, ....ze owulacja u mnie wystepuję około 9 dc....a ja testy zaczelam uzywać od 12-13 dnia...wiec juz bylo po owulacji...dlatego wychodziła ciągle druga slsba kreska...tym razem postanowilam zacząc testować o 6 dc...a wiec od piatku....zobaczymy co z tego wyjdzie...TO BĘDZIE NASZ MIESIĄC....najwazniejsze pozytywne myslenie:tak::tak:

devilka patrzyłam na ten Twój wykres na 28 dni, ale szczerze to ja nie za wiele z niego rozumiem...kiedy wychodzi Ci na nim owulacja??
Owulka jest gdy mamy 6 dni wzglednie niskich temperatut potem nastepuje wyrazny skok (ksiazki mowia o skoku o consjmniej 0,2 stopnia ale wydaje mi sie ze moze byc troszke mniej byleby to byl wyrazny skok) i przynjajmniej 4 dni wyzyszch temperatur. Owulka jest gdy masz skok temperatury. Do tego jak śluz jest rozciagliwy i przjrzysty najlepiej jak bialko kurze choc ja u siebie sluzu nie rozrozniam tak lawto :( na moim wykresie masz cyferki-odliczone 6 dni nizysz temperatur i 4 dni wyzyszych. I od skoku liczysz tez faze luetalna ktora powinna miec 12-16 dni, po tylu dniach powinna sie pojawic @.

co do skoku temperatury to temperatura po owulacji podnosi się z reguły o 0,2 st.C (co jest wynikiem działania progesteronu), nie zawsze jednak będzie to skok o te 2 kreski, jednak trzecia temperatura po owulacji powinna być już wyższa o 0,2 st. poprzedzające skok, czyli:
Zaobserwowałaś skok o 0,1 st.C i ta tempka utrzymała się przez dwa dni, trzeciego dnia temperatura MUSI BYĆ JUŻ WYŻSZA OD 6 POPRZEDZJACYCH SKOK, jeśli nie będzie wyższa to znaczy, że owu nie było. Po skoku tempka utrzymuje się na podwyższonym poziomie przez ok. 12-16 dni i jest tzw. FAZA LUTEALNA (faza ciałka zółtego).

o matko, jakie Wy obcykane w tym temacie temperaturowym, ja totalnie zielona jestem i z tego wykresu Devi też nic nie zakapowałam hehehe ;p

pocieszające jest dla mnie tylko to, że dokładnie wiem, kiedy mam owu, boli mnie brzuch no i śluz jest wyraźnie zmieniony, to by było na tyle ;)

anna_ ja Cię nie chce nakręcać,ale może ten śluz to na ciąże! często dziewczyny piszą,że mają mokro w majtach:cool: ale kurcze nie wiem czy czasem nie za wcześnie na te "mokrości" ....trzymam kciukasy...bo może to "jaś" :-D

ikasia a co Ty masz tak wcześnie owul??:szok:
robiłam dziś ciacho "czeski" nazywa się to również grysikowiec
takie dobre,ale miałam chyba głowę w chmurach i nakladałam masę grysikową najpierw a potem powidła śliwkowe,a powinno byc na odwrót:crazy: i wyszło "misz masz" ale chyba będzie dobre,przecież w żołądku się wszystko razem miesza:laugh2:
pojechaliśmy na spacer do miasta o 70km od nas,piekna byla pogoda więc trza było korzystać.

hej:-) ja już trochę ochłonęłam, kupiłam termometr i jutro zmierzę tempkę. Jak będzie wysoka to poczekam do testu, a jak nie to możliwe, że cykl bezowulacyjny mi się trafił.
Mam pytanie, wiecie czy w przychodni publicznej monitoring cyklu coś kosztuje czy to procedura na NFZ??

reklama
A ja zaczełam deliktnie plamić, w sumie to brązoway śluz więc myśle, że lada moment @ przylezie :/

anna_-z tego co się orientuje monitornig jest na NFZ, musisz tylko umówić sie z ginem na to

jutro znów do pracy, jak dobrze, że lada moment kolejny, tym razem 4 dniowy długi weeknend :D Byle do 11 listopada :D

Do góry