reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam dziewczyny:) powracam na forum, ponieważ nadszedł czas na nasze staranka:) postanowiliśmy ze zaczynamy w listopadzie, w weekend skończyła się @ więc czas najwyższy :D
mam do Was jedno pytanko, ponieważ już od paru miesięcy nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji oprócz stosunku przerywanego (a słyszałam że to znikoma antykoncepcja:), w weekend skończyła mi się @, ale była jakaś taka dziwna... taka jakby...głownie brązowa, ale wcale nie krótsza , i jeden dzień dość obfita... mimo, że już się skończyła podbrzusze nie przestało mnie boleć, codziennie mnie pobolewa, raz mocniej, raz słabiej, i dzisiaj w rozmowie o obiadku, zrobiło mi się bardzo mdło, już myślałam, że skończy się to nad kibelkiem:p
więc czy to możliwe, żebym mimo @ była w ciąży? oczywiście wcale by mnie to nie zmartwiło:D ale czy warto robić test?
pozdrawiam serdecznie:)

Czasem się tak zdarza, że kobiety są w ciąży i miały okres jednocześnie. Możesz zrobić test jak chcesz to będziesz mieć pewność, albo zmierzyć temperaturę jutro rano. Skoro jesteś po okresie to powinna byc w granicach 36,5, a jak jesteś w ciązy to tempka by była ok 36,9 (choć to w sumie jest bardzo indywidualna sprawa, więc chyba lepszy byłby test).

Ale prawdę mówiąc, wydaje mi się że to nie ciąża, skoro okres normalnej długości. @ w ciąży są bardziej takimi plaminiami, na pewno nie obfite.

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczyny.
od 8 miesięcy staram sie i nic.
nie jest mi z tym łatwo.
czasem juz trace nadzieje.
jestem w trakcie monitorowania cyklu, bo wydaje mi sie ze nie w każdym cyklu mam owulacje :(
zarejestrowalam sie tu i mam nadzieje ze takie " wygadanie sie " pomoże mi jakoś przetrwać ten czas starań.

pozdrawiam,
malinowy_sen

witajcie dziewczyny.
nie jest mi z tym łatwo.
jestem w trakcie monitorowania cyklu, bo wydaje mi sie ze nie w każdym cyklu mam owulacje :(
zarejestrowalam sie tu i mam nadzieje ze takie " wygadanie sie " pomoże mi jakoś przetrwać ten czas starań.

pozdrawiam,
malinowy_sen

witam cię w naszym gronie wzajemnej adoracji masz racje wygadanie pomaga a dodatkowo mamy ten sam cel i podobne przeszkody na drodze do niego więc sie wspieramy i jest łatwiej to przejćś

Hej dziewczyny,
pozdrawiam z nad drugiej butelki winka :) P. zdrobil dziś pyszny obiadek...makaron tagiatelle z krewtkami do tego białe wino. Ach był nam potrzebny taki relaks, szczególnie po dzisiejszym dniu gdy chodziłam wsciekla że P. moze nie być w czasie grudniowej owulki;) Ale bedzie dobrze, jakoś sie dogramy :p
Kacha - zdrówka życzę, mam nadzieje, że już lepiej! Kochana, babki dookoła będą zachodzić w ciążę... Moje 2 koleżanki w ciąży są, jedna rodzi teraz w grudniu, a druga w marcu 2011. Do tego w rodzinie mojego M. urodził się we wrześniu śliczny chłopczyk. Łatwo nie jest, wiem to doskonale, ale i nam się uda!

ooo tak, ciąże w otoczeniu troszke doluja ale mi też daja nadzieje, że sie da :) Że na każda z nas czeka macierzynstwo

Amalfi- Ty bedziesz pierwsza z II kreseczkami a ja sie zapisuje jako druga :p

w weekend skończyła mi się @, ale była jakaś taka dziwna... taka jakby...głownie brązowa, ale wcale nie krótsza , i jeden dzień dość obfita... mimo, że już się skończyła podbrzusze nie przestało mnie boleć, codziennie mnie pobolewa, raz mocniej, raz słabiej, i dzisiaj w rozmowie o obiadku, zrobiło mi się bardzo mdło, już myślałam, że skończy się to nad kibelkiem:p
więc czy to możliwe, żebym mimo @ była w ciąży? oczywiście wcale by mnie to nie zmartwiło:D ale czy warto robić test?
pozdrawiam serdecznie:)

Test zawsze można zrobić, pełno jest przypadków, że dziewczyny miał krwawienie a były w ciąży :)

witajcie dziewczyny.
nie jest mi z tym łatwo.

pozdrawiam,
malinowy_sen

Witamy , Witamy i bedziemy wspierać :) Po to tutaj jesteśmy:)

Amalfi- Ty bedziesz pierwsza z II kreseczkami a ja sie zapisuje jako druga :p
Hola hola proszę mi się tu w kolejkę nie wciskać :errr: z tego co pamiętam to ja chyba pierwsza testuję, bo za jakieś 9 dni... więc sorki dziewczynki, ale to ja zamierzam pierwsza zobaczyć 2 kreseczki :sorry: obiecuję, że wy bedziecie zaraz za mną :-)

Nie no myślę, że to ja jednak będę pierwsza testować, bo już jutro;-) wiem, że zapewne to nie jest to... ale nadzieje umiera ostatnia:) i wolę mieć pewność :-)

Nie no myślę, że to ja jednak będę pierwsza testować, bo już jutro;-) wiem, że zapewne to nie jest to... ale nadzieje umiera ostatnia:) i wolę mieć pewność :-)

No dobra mogę koleżankę wpuścić przed siebie :-) trzymam kciuki za 2 kreski :-) Zresztą nieważne która pierwsza, oby wszystkie się przeniosły na wątek ciążowy 2010 roku :-) Ja celuję w lipiec :-)

dzięki
anna_
bafinka
kacha10

za pamięć
ale nici z II

kolejny cykl przed nami ale nie wiem jak to nam wyjdzie
niestety @ się rozhulał...
zrobiłam test w 3 dniu, bo po nocy @ nadal był skąpy ale nic z tego...
kolejne staranka... to już czwarte ale nie wiem jak nam wyjdą bo mamy tydz urlopu i wyjeżdżamy do swoich rodzinnych domków... a tam nie będzie swobody takiej jakiej chcielibyśmy ... rozumiecie ... rodzice... rodzeństwo ...
ale może znajdziemy kilka chwil ... w środku nocy hi hi

reklama
anuszka przykro mi :-( trzymaj się, a ten wyjazd to może wam pomoże właśnie taka zmiana miejsca :-) w każdym razie trzymam kciukasy!!!

Do góry