reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam dziewczyny:) powracam na forum, ponieważ nadszedł czas na nasze staranka:) postanowiliśmy ze zaczynamy w listopadzie, w weekend skończyła się @ więc czas najwyższy :D
mam do Was jedno pytanko, ponieważ już od paru miesięcy nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji oprócz stosunku przerywanego (a słyszałam że to znikoma antykoncepcja:), w weekend skończyła mi się @, ale była jakaś taka dziwna... taka jakby...głownie brązowa, ale wcale nie krótsza , i jeden dzień dość obfita... mimo, że już się skończyła podbrzusze nie przestało mnie boleć, codziennie mnie pobolewa, raz mocniej, raz słabiej, i dzisiaj w rozmowie o obiadku, zrobiło mi się bardzo mdło, już myślałam, że skończy się to nad kibelkiem:p
więc czy to możliwe, żebym mimo @ była w ciąży? oczywiście wcale by mnie to nie zmartwiło:D ale czy warto robić test?
pozdrawiam serdecznie:)

Czasem się tak zdarza, że kobiety są w ciąży i miały okres jednocześnie. Możesz zrobić test jak chcesz to będziesz mieć pewność, albo zmierzyć temperaturę jutro rano. Skoro jesteś po okresie to powinna byc w granicach 36,5, a jak jesteś w ciązy to tempka by była ok 36,9 (choć to w sumie jest bardzo indywidualna sprawa, więc chyba lepszy byłby test).

Ale prawdę mówiąc, wydaje mi się że to nie ciąża, skoro okres normalnej długości. @ w ciąży są bardziej takimi plaminiami, na pewno nie obfite.

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczyny.
od 8 miesięcy staram sie i nic.
nie jest mi z tym łatwo.
czasem juz trace nadzieje.
jestem w trakcie monitorowania cyklu, bo wydaje mi sie ze nie w każdym cyklu mam owulacje :(
zarejestrowalam sie tu i mam nadzieje ze takie " wygadanie sie " pomoże mi jakoś przetrwać ten czas starań.

pozdrawiam,
malinowy_sen

witajcie dziewczyny.
nie jest mi z tym łatwo.
jestem w trakcie monitorowania cyklu, bo wydaje mi sie ze nie w każdym cyklu mam owulacje :(
zarejestrowalam sie tu i mam nadzieje ze takie " wygadanie sie " pomoże mi jakoś przetrwać ten czas starań.

pozdrawiam,
malinowy_sen

witam cię w naszym gronie wzajemnej adoracji masz racje wygadanie pomaga a dodatkowo mamy ten sam cel i podobne przeszkody na drodze do niego więc sie wspieramy i jest łatwiej to przejćś

Hej dziewczyny,
pozdrawiam z nad drugiej butelki winka :) P. zdrobil dziś pyszny obiadek...makaron tagiatelle z krewtkami do tego białe wino. Ach był nam potrzebny taki relaks, szczególnie po dzisiejszym dniu gdy chodziłam wsciekla że P. moze nie być w czasie grudniowej owulki;) Ale bedzie dobrze, jakoś sie dogramy :p
Kacha - zdrówka życzę, mam nadzieje, że już lepiej! Kochana, babki dookoła będą zachodzić w ciążę... Moje 2 koleżanki w ciąży są, jedna rodzi teraz w grudniu, a druga w marcu 2011. Do tego w rodzinie mojego M. urodził się we wrześniu śliczny chłopczyk. Łatwo nie jest, wiem to doskonale, ale i nam się uda!

ooo tak, ciąże w otoczeniu troszke doluja ale mi też daja nadzieje, że sie da :) Że na każda z nas czeka macierzynstwo

Amalfi- Ty bedziesz pierwsza z II kreseczkami a ja sie zapisuje jako druga :p

w weekend skończyła mi się @, ale była jakaś taka dziwna... taka jakby...głownie brązowa, ale wcale nie krótsza , i jeden dzień dość obfita... mimo, że już się skończyła podbrzusze nie przestało mnie boleć, codziennie mnie pobolewa, raz mocniej, raz słabiej, i dzisiaj w rozmowie o obiadku, zrobiło mi się bardzo mdło, już myślałam, że skończy się to nad kibelkiem:p
więc czy to możliwe, żebym mimo @ była w ciąży? oczywiście wcale by mnie to nie zmartwiło:D ale czy warto robić test?
pozdrawiam serdecznie:)

Test zawsze można zrobić, pełno jest przypadków, że dziewczyny miał krwawienie a były w ciąży :)

witajcie dziewczyny.
nie jest mi z tym łatwo.

pozdrawiam,
malinowy_sen

Witamy , Witamy i bedziemy wspierać :) Po to tutaj jesteśmy:)

Amalfi- Ty bedziesz pierwsza z II kreseczkami a ja sie zapisuje jako druga :p
Hola hola proszę mi się tu w kolejkę nie wciskać :errr: z tego co pamiętam to ja chyba pierwsza testuję, bo za jakieś 9 dni... więc sorki dziewczynki, ale to ja zamierzam pierwsza zobaczyć 2 kreseczki :sorry: obiecuję, że wy bedziecie zaraz za mną :-)

Nie no myślę, że to ja jednak będę pierwsza testować, bo już jutro;-) wiem, że zapewne to nie jest to... ale nadzieje umiera ostatnia:) i wolę mieć pewność :-)

Nie no myślę, że to ja jednak będę pierwsza testować, bo już jutro;-) wiem, że zapewne to nie jest to... ale nadzieje umiera ostatnia:) i wolę mieć pewność :-)

No dobra mogę koleżankę wpuścić przed siebie :-) trzymam kciuki za 2 kreski :-) Zresztą nieważne która pierwsza, oby wszystkie się przeniosły na wątek ciążowy 2010 roku :-) Ja celuję w lipiec :-)

dzięki
anna_
bafinka
kacha10

za pamięć
ale nici z II

kolejny cykl przed nami ale nie wiem jak to nam wyjdzie
niestety @ się rozhulał...
zrobiłam test w 3 dniu, bo po nocy @ nadal był skąpy ale nic z tego...
kolejne staranka... to już czwarte ale nie wiem jak nam wyjdą bo mamy tydz urlopu i wyjeżdżamy do swoich rodzinnych domków... a tam nie będzie swobody takiej jakiej chcielibyśmy ... rozumiecie ... rodzice... rodzeństwo ...
ale może znajdziemy kilka chwil ... w środku nocy hi hi

reklama
anuszka przykro mi :-( trzymaj się, a ten wyjazd to może wam pomoże właśnie taka zmiana miejsca :-) w każdym razie trzymam kciukasy!!!

Do góry