reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

witam Was dziewczyny :) my też postanowiliśmy zostać Rodzicami :) ale jesteśmy na samym począteczku dopiero :) pierwsze "wykorzystane" dni płodne, owulacja na dniach albo nawet już :) bardzo jestem ciekawa.... może nam się poszczęści i uda się za pierwszym razem :D kto wie :)

reklama
hey
ja już po zakupach...najbardziej nie lubię wnosić tych siatek na 2 piętro...do tego jeszcze dziecko,które wchodzi/schodzi po schodach ostrożnie i trza patrzeć czy nie wyrżnie...

kacha ja Ci powiem,że mnie się już odechciało tego bzykania...nie lubię za często,mój m też nie,fajnie jest tak co 3 dni:) dobrze się się pisiura zregenerowała :)zrobię jeszcze dziś po południu TO i jak wyjdzie lipa to łyknę duphaston.
ela86 a no witaj Kobietko,mam nadzieje,że to bedzie twój ostatni cykl kiedy się starasz:)
pisz,czytaj zaglądaj do nas kiedy tylko możesz:)
anna a
jakie zawsze masz temp? jaka jest twoja startowa temp na początku cyklu?
mayli kurcze lecisz z nami w gumki,my od rana kciuki trzymamy a Ty nawet nie napiszesz....a idźź Babo!
idę robić kotlety

anna_
lilou83

dzięki kobietki :) ja niestety z tych niecierpliwych, już liczę dni do zrobienia testu ciążowego... 2 kreski - moje jedyne marzenie aktualnie :D

ela nie jesteś sama....ja też należę do klubu "niemogących długo czekać"
a kilka razy mi się zdarzyło,że @ się spóźniała,zrobiłam TC a za chwilę @ przyszła ...wtedy najbardziej była wkurzona,na siebie,że test niepotrzebnie był zrobiony..
bierzmy przykład z mayli:tak:

a mierzysz temp?

no nie, muszę przyznać, że nie mierzę... :/
mi z kolei nigdy się nie spóźnia, przesuwa się mozę o dzień - dwa, ale od pierwszego okresu zawsze miesiąc w miesiąc co 32-33 dni... mogłabym teraz trochę odpocząć od tej "okresowej systematyczności" :) co najmniej 9 miesięcy :D

ela ja też bym chętnie chciała odpocząć,ale widzisz wcale nie takie proste.
ktróry masz już dziś dzień cyklu? ja zawsze miałam co 30-32 a teraz mi się cosik poprzestawiało i ostatni cykl 36,a wcześniejszy 40 - szok nigdy takiego długiego nie miałam .
uzywałaś testów owul??
różnica w cyklach 1-2 dni wynika z jajników,bo na przemian one funkcjonują,więc owulacja też może być ruchoma 1-2 w przód/w tył

40 dni to faktycznie sporo....ja dziś mam 18 dzień cyklu... nie używałam.... nie mierzyłam temp, nie używałam TO.... lilou83 dołujesz mnie :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moja startowa tempka to tak ok. 36.50 dlatego uważam, że jestem w czarnej d*pie, bo ani okresu ani owulacji ani dziecka :-(

reklama
a ja co chwile tu zaglądam, żeby sprawdzić czy mayli sie pojawiła a tu nadal cisza ... ciekawość mnie już zjada pomału...

Do góry