reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magenta dziękuję za ciepłe przyjęcie:))

Mam pytanko,czy któraś z Was robiła badania na płodność?

ja robilam po roku staran wszystkie hormony i hsg a w styczniu badania nasienia. Poza tym co pol roku mniej wiecej meczylam gina i robil usg dopochwowe. A jak dlugo sie staracie? Wskazanie do badan jest po roku wspolzycia bez zabezpieczenia w okresie owu bez ciazowego skutku.

pok a długo juz bierzesz castagnusa? ja wyłykałam dopiero pol opakowania (pierwszego) czyli 15 szt i zastanawiam sie czy on tak działa dobrze, bo dzis mam 24 dc i nie mam zadnego napiecia a zawsze o tej porze juz sie meczyłam. albo tak szybko działa albo jest inna przyczyna.... mam nadzieje

Ja biore drugi cykl teraz. W poprzednim nie bardzo mi dzialal na pms, bo jednoczesnie bralam progesteron, wiec bolaly mnie piersi i bylam nastrojowo bardzo chwiejna. Mozliwe, ze to castagnus dziala jak najbardziej - takei jego zadanie :) A jak go bierzesz? Mi gin kazal caly cykl brac z przerwa na krwawienie miesiaczkowe, mimo ze w ulotce kaza brac 3 m-ce non stop.

reklama
Ja też studiowałam pedagogikę :-) kręci mnie to nie powiem, ale jest coś co kręci mnie bardziej. co do swojego interesu, też próbowałam, ale u Nas w PUP nie ma już kasy, trzeba czekać na następną turę, a nie wiem kiedy to może nastąpić :-(

ja tylko robilam podstawowe hormony mocz itp a moj maz kiedys w zeszlym roku badal sie i bylo ok wiec tylko czekac na rezultaty ktorych jak narazie brak... moze teraz sie uda.. :zawstydzona/y:

Mi sie wydaje czasami, ze świruje. Nie myślę o niczym innym jak tylko o tym czy dostane @. Szukam u siebie wszystkich możliwych objawów, wmawiam sobie a potem się podłamuje… Chyba jestem nienormalna… :p

Staramy sie 8 miesięcy ale wcześniej się nie zabezpieczaliśmy więc postanowiłam wszystko sprawdzić. Usg dróg rodnych,testy ptc w sumie juz jestesmy po badaniach. U mnie wszystko niby jest ok ...ale skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle?
Przy pobraniu próbki na teście ptc wyszło ze są tylko dwa motylne plemniczki. I teraz mamy mieć wyniki z próbki nasienia. Przyznam szczerze ze troche mnie to martwi dlatego chciałam zapytac czy miałyście z tym styczność.

ja tylko robilam podstawowe hormony mocz itp a moj maz kiedys w zeszlym roku badal sie i bylo ok wiec tylko czekac na rezultaty ktorych jak narazie brak... moze teraz sie uda.. :zawstydzona/y:

Skoro jest wszystko ok to pozostaje przytulanie ... i przytulanie :)
A nam trzymanie kciuków!

Magdalena ja przeszłam przez to właśnie w tym miesiacu dlatego postanowiłam troszke pogrzebać w necie. Bo chyba tylko inna kobieta w takiej sytuacji jest CIe w stanie zrozumieć.

pok ja biore tak jak jest na ulotce czyli 1 tab 1 raz dziennie. zapytałam lekarza o łykanie castagnusa i wiesiołka i powiedział ze jak najbardziej sie zgadza poniewaz sa to preparaty ziołowe a po drugie powiedział ze moga działac dla psychiki jak plasebo..... czyli moga pomoc pod wzgledem psychicznym. wiec łykam. jestem po d wrazeniem wiesiołka bo nawet teraz po owulacji, juz w dniach niepłodnych sluzu ejst bardzo duzo. nawet rano sie budze i mam bielizne mokra. castagnus działa chociaz cos dzis juz mnie pobolewa kregosłup, lędzwia ale to nie takie meczarnie jak było kiedys. bolu brzucha nie ma a kiedys był okropny.

ma_gdalena- nie jestes sama u mnie cykle trwaja od owulki do owulki wiec nie ty jedna warjujesz haha:-) trzeba sie nastawic pozytywnie i juz... ale ciezko to wychodzi ciagle tylko uda sie czy bedzie @ i potem od poczatku owulka uda sie ?? @ .... itd.

Mi sie wydaje czasami, ze świruje. Nie myślę o niczym innym jak tylko o tym czy dostane @. Szukam u siebie wszystkich możliwych objawów, wmawiam sobie a potem się podłamuje… Chyba jestem nienormalna… :p

jesli to nie jest normalne to przynajmniej polowa lasek na forach staraczkowych to wariatki :)

Staramy sie 8 miesięcy ale wcześniej się nie zabezpieczaliśmy więc postanowiłam wszystko sprawdzić. Usg dróg rodnych,testy ptc w sumie juz jestesmy po badaniach. U mnie wszystko niby jest ok ...ale skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle?
Przy pobraniu próbki na teście ptc wyszło ze są tylko dwa motylne plemniczki. I teraz mamy mieć wyniki z próbki nasienia. Przyznam szczerze ze troche mnie to martwi dlatego chciałam zapytac czy miałyście z tym styczność.

nie wiem czym jest test ptc ale skoro mowisz "tylko dwa", to chyba nie jest najlepiej.
My robilismy od razu rozbudowany spermogram i wyszedl ok. U mnie w poprzednim cyklu gin wykryl pierwszy raz brak owulacji i teraz jest zong i obserwacja. Na razie sie nie martw.
Warto jeszcze zrobic HSG - na usg nie widac czy jajowowdy sa drozne ani wad w budowie macicy. Niezaleznie od wynikow nasienia trzeba to robic, zeby miec pelny obraz sprawy.
Warto tez zrobic badanie na wrogosc sluzu, bo jesli wszystko jest ok z nasieniem i kobiece badania ok to moze sie okazac, ze w tym konkretnym sluzie plemniki nie sa w stanie przezyc.
Niezaleznie od wynikow warto z ginem porozmawiac o IUI - ale dopiero jak bedzie pelniejszy obraz.

Trzymam kciuki, zeby bylo ok!!!!!!

rastafianka - ale masz go braz z przerwami czy bez?

reklama
ma_gdalena nie martw sie nie jestes nienormalna. ja mam to samo. najgorszy jest okres od owulacji do @... ja jestem niecierpliwa i robilabym test codziennie juz pare dni przezd @

Do góry