reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
no w sumie nic az takiego nie powiedzieli czego bysmy nie wiedzialy;-) jedyne to ze testy sa dla par starajacych sie o dziecko pomagaja dla kobiet ktore maja parcie na ciaze:confused: ai maja nam pomoc w odkryciu owulki

Iwasek to trzymam za nas kciuki:), a ty kiedy spodziewas zsię II kresek...(ewent @) bo nie ma cię na liście lily albo magnety jeszcze:)

No ja robiłam w tym miesiącu testy owu I zobaczymy jak sie sprawdziły kolo 17 marca!!! A teraz niestety musze spadać, ale mam nadzieje ze jak wejdę wieczorkiem to nadążę z czytaniem!! Trzymam za wszystkie kciuki

a wiec... wypowiadała sie farmaceutka ze w aptekach sa dostepne różne rodzaje testów. ceny sa rozbierzene. od 20 do 60 zl. sa testy jednorazowe ale i wielkokrotnego uzytku. testy owu sa uzywane przez pary starające się o dziecko ale rowniez jako środek antykoncepcyjny dla par ktore sa konserwatywne i nie uznaja innej metody niz kalendarzyk. i... jest nowosc bo pojawiły sie na ryknu tzw komputery cyklu. sa to uządzenia wielkorazowego uzytku i sa one bardziej dostosowane indywidualnie poniewaz w tym komputerku. tylko bardzo malo o nim mowili. z tego co zrozumialam to jest to urządzenie w ktorym jest termometr i ustala sie dzien cyklu i on rysuje wykres.... ale czy mocz jest badany to nie wiem... mowili ze jest to bardziej to urządzenie rozpartuje wyniki bardziej indywidualnie. ostrzegali przezd tradycyjnymi testami owu poniewaz na ich wynik wpływa wiele czynnikow. np infekcja lub lek. oczywiscie była mowa o tym ze stężenie hormonu ma wpływ i jesli wynik jest pozytywny to w ciagu 24-48 dojdzie do owu. mowili rowniez ze plemniki zyją od 10 do 72h jednek te 72h to rzadkość. mowili równiez o termometrach owu. sa one bardziej dokładne jednak na wynik trzeba czekac 5 minut wiec jest to długo. pani doktor powiedziała ze skutecznosc jest wysoka bo prawie 90% ALE ZE SĄ CZESTO STOSOWANE PRZEZ PARY KTORE (JAK TO ONA OKRESLIŁA) MAJĄ PARCIE NA CIĄŻE TO CZESTO SKUTECZNOSC TESTÓW ZAWODZI BO PSYCHIKA JEST ZABLOKOWANA. wiec nic nowego

a ja w koncu skonczylam sprzatac lazienke:-) a jeszcze mi pokoj zostal i obiad zrobic haha ale sie dzis obijam na calej lini;-) i jeszcze jajniczek mnie czasem podkowa na przemian raz prawy raz lewy

A jeszcze jednooo!!! Chciałam zapytać czy bierzecie juz jakieś witaminki czy tylko na razie Folik???? Czy lepiej zaczekać na wizytę u ginekologa i wziąć od niego receptę??

ma_gdalenka ja łykam falvit.tylko to. s ato bardzo dobre witaminy bo jest tam i kwas foliowy i witaminy z szeregu B i wiele innych ktore sa kobietom potrzebne

reklama
Do góry