reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lilly ja nie widzę żeby temperatura jakoś drastycznie spadła. wciąż jest nad "granicą" Pok dobrze mówi, trzeba porównać z innymi wykresami.

reklama
Hej dziewczynki! co tam? Jak paczki? Ja zjadlam jednego z adwokatem i mnie zemdlilo az, ale zaraz zabieram sie za drugiego z marmoladka.
Jak sie dzis czujecie? Lilydelux jakies testowanko czy cus?
Aerleda jak sie czujesz?

Ja dziś nie tykam pączków, nie mam kompletnie ochoty na nie.

Czuję się dobrze, ale rano obudził mnie bardzo intensywny ból, podobny jak do tego z @, jaki miałam w tamtym tygodniu w dniu spodziewanej @, ale nie do końca był to ten. Przeraziłam się, poleciałam do toalety ale wszystko czyściutko. Z resztą ból i tak trwał raptem kilka sekund, łyknęłam nospę i mam na razie spokój.

A jak Ty się Big czujesz?

Aer moze nie bierz nospy od razu, skoro bol minal, nie powinnas tak sie faszerowac. A takie bole to chyba normalka, mnie tez czasem cos zakluje zaboli, zwinie z bolu, sama nie wiem czy to jelita czy jajniki czy cos innego. ALe dopoki lzy sie nie cisna to nie ma co brac lekow. No chyba ze tak Cie bolalo.
A jak ja sie czuje? Zupelnie normalnie, brzuch mi sie zaokragla i wiem ze to napewno ten brzuch. Spodni nie dopinam, wiosna idzie ciesze sie jak maly Kazio...
W pracy juz o ciazy powiedzialam, powiedzialam tez ze za jakies 3 tyg ide na L4... Przyjeli bardzo milo i dobrze.
A tak nic mi nie ma.. serio, niektorzy sie smieja ze ja sobie ta ciaze uroilam :) Nie no mam wieksze cycusie, brzusio i wogole taka inna budowe, mam duzy apetyt, sennosc i to wszystko nadal sie utrxzymuje a tak to nic! Z czego sie ogromnie ciesze!

Aer a Ty masz jakies mdlosci?

hej dziewczyny
Lily powiem ci,że chodząc do poradni przed slubem musiałam wypełnic mnóstwo wykresów tempretaur i jedną książeczkę dostałam przykładowych wykresów do domu,we wszystkich niestety w przypadku ciązy temp.była równa 3 najwyższym temp.poowulacyjnym lub wyzsza naprawdę rzadko zdarzała się
niższa o kreskę czy dwie...
u ciebie wygląda na to że temp od razu po 3 dniach spadło mocno potem lekko podskoczyła i znów spadła,więc nie chce Ci zabierac nadzei...ale...

Mdłości miałam na początku tygodnia, ale chyba z nerwów przed pierwszą wizytą u gina, tą potwierdzającą :p
I mdłości na razie i na szczęście nie mam. Jestem bardziej senna, ale jak wczoraj przeleżałam cały dzień to szybko nie zasnęłam w nocy i poszłam spać po 4. Trochę kręgosłup mnie boli ale co jakiś czas i pewnie przez to całodniowe leżenie w wyrze :-D
No i siusianie, sikałam wczoraj jak durna, hektolitrami a piłam wyjątkowo dosyć mało wody.
Co do tego bólu ten z rano jest pojedynczy, poza tym jelita męczą bo czuje ten schodzący ból a potem niemożność w "wygazowaniu się" (najłagodniej mówiąc), przez co brzuch wzdęty :-)
A tak to zupełnie normalnie się czuje :-)
Co do tego urojenia, nawet jak się śmieją, przynieś do pracy zdjęcie usg :-p to urojona już nie będzie :-D
Ginka kazała brać profilaktycznie nospę jak coś, zobaczymy jak to dalej pójdzie. Mam nadzieje, że to bóle związane z rozszerzaniem się macicy bo chyba na to wygląda.

I dziś kolejny dzień przyklejenia się do wyra i leżenia. Tak wczoraj żałowałam, taka piękna pogoda a ja gnije pod kołdrą, ale to dla dobra maluszka w moim brzuszku :-)

zresztą dziewuchy wykresy temp są naprawdę zwodne w wielu wypadkach,złe samopoczucie,zmiienny tryb zycia,praca na zmiany,przeziębienia,stres to wszystko ma wpływ i wykresy sa nie jasne...dlatego ja się za to nawet nie brałam...
z drugiej strony jesli widzisz ze temp.po owulacji utrzymuje się na tym samym poziomie to praktycznie od razu wiesz ze jestes w ciązy..a w innym wypadku musisz czekac conajmniej 14 dni...wiec to decyzja indywidualna w sumie...
ja do tego nie mam przekonania i takiego samozapracia...nie chcę poczęcia tak bardzo kontrolowac bo zwariuje...

a co do pączków to ja juz dzisiaj wsunęłam 3 ale malutkie czyli w sumie 1 duzy...generalnie nienawidzę nadzienia różanego i wszystkie pączki mogę jesc byle nie z róża a takich niestety najwięcej....

pok a Ty przed tłustym czwartkiem zaczęłas dietę?? zwriowałas kochana...odpusc sobie dzisiaj i wcinaj pączki...
wszystkim dzis życzę samych pyszności i takiego słoneczka jak we Wrocławiu:):)

reklama
Do góry