reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

no i odprezyc sie troszke rozluznic i korzystac z tej milej chwili:-) bo zaraz bedzie fasolka i wtedy juz bedzie mniej wspolnego czasu sam na sam:-p a cos czuje ze jestes w ciazy... a objawy jakies masz?? badalas moze szyjke sobie?? piersi albo sutki cie bola??

reklama
w sumie ten drugi link jest ciekawszy i wiecej opisuje no i sa rysunki ktore tez duzo tlumacza nie ma sprawy zawsze do uslug:-) w tym czym moge pomoc to pomoge

a zeby sie wdrazyc na dobre z jej polozeniem itp no ja to z jakies dwa cykle robilam i teraz juz wiem kiedy jest otwarta zamknieta itp

Ostatnia edycja:
tak was czasem podczytuje i... na watku "niecbiednik staraczki" w ostatnim poscie na pierwszej stronie jest opisane badanie szyjki :)
dla podpowiedzi - miekka to jak wnetrze policzka w dotyku a twarde to jak nos :) wysoko, nisko to raczej trzeba sobie obserwowac caly cykl, zeby zalapac o co chodzi - wysoko - trzeba gleboko jej szukac, nisko - jest "na wyciagniecie palca" ;-) a owarta i zamknieta, to dla mnie po pol roku obserwacji dalej jest lekka zagadka czasem (szczegolnie pod koniec cyklu) wiec nie doradze. ale szyjka nie daje podpowiedzi co do ciazy w drugiej fazie cyklu. dopiero dzien-dwa przed @ sie robi miekka bardzo a ta wczesniej to jest tak jak w ciazy, bo przeciez organizm sie do niej caly czas przygotowuje.

ja osobiscie na @ zawsze mam zamknieta twarda i nisko ale w tym cyklu mialam nisko rozpulchniona ale twarda gdzie tez myslalam ze juz nam sie w koncu udalo ale nastepnego dnia palamienie a za chwile @

reklama
Do góry