reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no i odprezyc sie troszke rozluznic i korzystac z tej milej chwili:-) bo zaraz bedzie fasolka i wtedy juz bedzie mniej wspolnego czasu sam na sam:-p a cos czuje ze jestes w ciazy... a objawy jakies masz?? badalas moze szyjke sobie?? piersi albo sutki cie bola??

reklama
w sumie ten drugi link jest ciekawszy i wiecej opisuje no i sa rysunki ktore tez duzo tlumacza nie ma sprawy zawsze do uslug:-) w tym czym moge pomoc to pomoge

a zeby sie wdrazyc na dobre z jej polozeniem itp no ja to z jakies dwa cykle robilam i teraz juz wiem kiedy jest otwarta zamknieta itp

Ostatnia edycja:
tak was czasem podczytuje i... na watku "niecbiednik staraczki" w ostatnim poscie na pierwszej stronie jest opisane badanie szyjki :)
dla podpowiedzi - miekka to jak wnetrze policzka w dotyku a twarde to jak nos :) wysoko, nisko to raczej trzeba sobie obserwowac caly cykl, zeby zalapac o co chodzi - wysoko - trzeba gleboko jej szukac, nisko - jest "na wyciagniecie palca" ;-) a owarta i zamknieta, to dla mnie po pol roku obserwacji dalej jest lekka zagadka czasem (szczegolnie pod koniec cyklu) wiec nie doradze. ale szyjka nie daje podpowiedzi co do ciazy w drugiej fazie cyklu. dopiero dzien-dwa przed @ sie robi miekka bardzo a ta wczesniej to jest tak jak w ciazy, bo przeciez organizm sie do niej caly czas przygotowuje.

ja osobiscie na @ zawsze mam zamknieta twarda i nisko ale w tym cyklu mialam nisko rozpulchniona ale twarda gdzie tez myslalam ze juz nam sie w koncu udalo ale nastepnego dnia palamienie a za chwile @

reklama
Do góry