reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

pyscek kiedyś czytałam ciekawą książkę o ludzkiej podświadomości i była w niej ciekawa rzecz mianowicie jeśli uwierzysz, że czeka cie coś dobrego to na pewno to cie spotka tak więcej powtarzaj sobie kila razy dziennie zajdę w ciążę, wierzę w to pragnę tego i na pewno mi się uda powtarzaj to sobie tak często aż sama w to uwierzysz ja wierzę ci się uda tak głowa do góry

reklama
no własnie, ciekawe dlaczego zamknęli enpr :confused::confused::confused::confused: :-(

ja korzystałam z niego od samego początku, był bardzo prosty w obsłudze i przejrzysty, szkoda, że już go nie ma...

jeśli nie enpr to moim zdaniem ovufriend, niby na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowany ale szybko można się połapać co i jak, no i ma ten plus, że automatycznie wyznacza kiedy najprawdopodobniej była owulacja bo w enpr samemu ustawiało się granicę wyższych temperatur, ja na początku nie wiedziałam o co z tym chodzi, dopiero dziewczyny z forum mi wytłumaczyły i w końcu się nauczyłam ale jak na poczatek to myślę, że ovufriend jest ok bo analizuje wykres (temperaturę, śluz, szyjkę macicy) za nas i nie musimy się nad tym zbyt wiele zastanawiać.

co do temperatury to kup sobie dobry termometr, większosć dziewczyn poleca taki z 2 miejscami po przecinku, powiem szczerze ja miałam z jednym i też ładnie było widać co się dzieje na wykresie. Grunt by mierzyć codziennie o stałej godzinie, od razu po przebudzeniu (nie wstawiać z łóżka) i w jednym i tym samym miejscu (dopochwowo lub pod językiem). Ja mierzyłam pod językiem, termometr trzymałam sobie pod poduszką, po jakimś czasie tak się już wprawiłam, że np w weekendy, budzik dzwonił o 7, ja z zamkniętymi oczami sięgałam po termometr, mierzyłam temp, chowałam termometr i spałam dalej :-D

jeśli macie jakieś pytania, pytajcie, po to jest forum i ten watek, każda z nas kiedyś zaczynała i każda była kompletnie zielona w temacie ale dzięki super dziewczynom na tym i na innych watkach wszystko z czarnej magii zamieniło się z bułkę z masłem :-D a przy okazji poznałam kilka super dziewczyn, nawiązały się nowe znajomości, internetowe, facebook'owe a nawet w realu. :tak:

anuksunamun88 - jej ale fajny i trudny nick do napisania :-D pozwolisz że będę Ci pisać w skrócie Anuks :-p Witam oczywiście na forum i życzę powodzenia :tak:

Hi hi ;) mów jak chcesz, loging z filmu MUMIA :) wiedziałam że nie będę narażona na to, że ktoś już go używa :D Dziś jestem po nocce, zjadłam już obiadek i niezmiernie się cieszę że ktoś mi odpisał i czuję się taka przygarnięta do grupy :D Trzeba się zająć szykowaniem sobotniej imprezki urodzinowej męża, no i aktywnie popracować nad prezentem ;) :) :) Ale to wieczorkiem, po ZUMBIE :)

Hej dziewczyny.. Dopiero teraz znalazłam czas żeby odpisać. Jeszcze jutro wolne i w sobotę trzeba wracać do pracy :(.. Pyscek dziękuję Ci za odpwiedź. Dziś się jeszcze nie zmobilizowałam i nie zmierzyłam temperatury... Od jakiegoś czasu łykam kwas foliowy, ale łapię się na tym, ze ciągle zapominam go wziąć,,,,Wczoraj w nocy obudziłam się i przypomniałam, że nie wzięłam.. Też tak macie?? Chyba włączę w telefonie przypomnienie;-)
Bojąca czytałyśmy chyba tą samą książkę. Po jej przeczytaniu, człowiek jest taki naładowany pozytywnie, potem jednak czar pryska, Trzeba chyba mocno wierzyć w to wszystko ;P

gosiaczek_0101 ja również wczoraj zapisałam się na OvuFriend i zrobiłam swój wykresik ;) tyle dobrze że dopiero 5 dzień cyklu to pamiętalam wszystkie dane ;) no za wyjątkiem temperatury, o której pamiętałam tylko dzisiaj, wczoraj mierzyłam w pracy, po nocce, ale chyba jest nieważna bo podobno trzeba mierzyć po 3 godzinach snu a ja sobie uciełam niecałą dwugodzinną drzemkę. no mniejsza o większa, jednak wczoraj wyszło 36,3 a dziś 35,9. w ogóle to na tej skali wykresu od 36 się zaczynało, ale komputer dał radę i mnie wprowadzil :D a kwas foliowy biorę od 6 lutego i zapomniałam jakieś 4-5 razy, także powodzenia życzę :) Wiesz, najlepiej się wchłania z witaminą C. Toteż taką zakupiłam w lutym i póki co żadne przeziębienie mnie nie wzięło z przesilenia wiosennego ;) Ale zostało mi tylko kilka tabletek "zwykłego" kwastu foliowego. Potem przerzucam się na feminion Natal 1, naczytałam się i nasłuchałam od koleżanek że dobry bardzo i że dużo gin poleca, bo w jednej tabletce jest kwas foliowy, witaminy i jod. ale jak zaplaciłam za to 39,90 w porównaniu do zwykłego który kosztował mniej niż dychę to mina mi trochę zrzedła, bo jak każdy kwas foliowy najlepiej brać do 3 miesiąca ciąży to tak sobie pomyślałam że to taki troche duży wydatek na start no bo 40zł razy ile miesięcy? tego nie wie nikt. bo w środku tylko 30 tabletek. Bierze go któraś z Was? dobry jest faktycznie, czy tylko taka podpucha i zwykły w zupełności wystarczy?

anksunamun88 z tego co czytałam i co dziewczyny piszą na forum to temperaturę najlepiej mierzyć z rana zaraz po przebudzeniu, Ja dziś znowu nie zmierzyłam, ponieważ spałam do 11 a jak się obudziłam to musiałam szybko lecieć na zebranie do pracy...Co do kalendarza owulacji to chciałam Wam polecić aplikacje Mój kalendrzyk w telefonie. Korzystam już z niej rok. Wylicza dni płodne, owulacje, można zapisywać temperaturę itp..Podaję Wam linka do tej apki

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popularapp.periodcalendar&hl=pl

reklama
Do góry