reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

pyscek myślałam, że to dziś :sorry:

no to w takim razie będę o Tobie mysleć w poniedziałek! ej no... co to za podejście, huh?
ma być dobrze, musi być dobrze, będzie dobrze!!!!

Dream it. Wish it. Do it! :tak:

2 z 3 wyżej wymienionych macie już zrealizowane, teraz spełni się ostatnie! :*

reklama
Kochane pierwszy dzień po transferze jestem ... wiecie co nawet nie mam myśli takich że jest już po i że mam małą kropkę wpuszczona .. jakoś tak nie bardzo teraz to przeżywam, niż za 1 podejściem ... nie wiem czy to dobrze czy nie ...
Nowym staraczkom życzę powodzenia i trzymam kciuki

Witam wszystkich poprzednie jak i nowe staraczki ... Długo mnie tu nie było ale po ostatnim zawodzie w staraniu musiałam zapomieć o temacie bo gdyby nie to , zwariowała bym... U mnie sie troche pozmieniało wczesniej pisałam jako panienka a teraz no już od 28 grudnia jestem mężatką :-D Przestałam sie uparcie starać wyjdzie to będzie nie to trudno może kiedyś samo wyjdzie ... Chciała bym zapomieć ale ostatnio byłam w podróży no i okres juz sie spóźnia znam przyczyne ale mysli już sie nasuwają , chyba my staraczki tak już mamy każdy dzień spuźnienia to już znak zapytania sie pojawia w głowie ale tak jak pisałam nie biore se tych starań do serca .... Pozdrawiam was wszystkie :-) i życze powodzenia

hejka 7d4e04e1b9388784aec72460c28d6740.gif
co tam u Was Kochane słychać :confused:
Anna Witam ponownie na forum ;-) Gratulacje z okazji ślubu 70e6b3017a8cf0fb3bdbf6f3adccf1ed.gif oczywiście życzę szczęścia na nowej drodze życia ;-) trzymam również kciuki za Was aby starania szybko się skończyły i abyś nosiła w sobie jak najszybciej swoją upragnioną kruszynkę 9b2b2946dba1203d67dcd67e86dd9ed1.gif

Witam również nowe staraczki na forum ae8c31dbf40d258c81b01e639176ba18.gifi życzę szybkiego zafasolkowania :tak:

co u mnie ... Hmmm .. dziś jest siódmy dzień po transferze ... wogóle nie czuje się jakbym po nim była ... moje objawy to ból brzucha jak na @, kucie jajnika lewego, i dużo śluzu kremowego... tak więc biegam do wc non stop i sprawdzam czy @ nie przylazła .... ecf16601ba0269acab16709f5dbe77fa.gif ehhh ... z zaleceń gina mam zrobic bete 11 dpt a 14 dpt test z moczu ... ale nie wiem co zrobię i czy zrobię ...
to tyle u mnie ...

Pozdrawiam 1f9ac87467723ad2be771f6714e39c2c.gif

Załączniki

• 7d4e04e1b9388784aec72460c28d6740.gif
    7d4e04e1b9388784aec72460c28d6740.gif
    5,8 KB · Wyświetleń: 79
  • 70e6b3017a8cf0fb3bdbf6f3adccf1ed.gif
    70e6b3017a8cf0fb3bdbf6f3adccf1ed.gif
    3,3 KB · Wyświetleń: 96
  • 9b2b2946dba1203d67dcd67e86dd9ed1.gif
    9b2b2946dba1203d67dcd67e86dd9ed1.gif
    43,5 KB · Wyświetleń: 68
  • ae8c31dbf40d258c81b01e639176ba18.gif
    ae8c31dbf40d258c81b01e639176ba18.gif
    18,2 KB · Wyświetleń: 73
  • ecf16601ba0269acab16709f5dbe77fa.gif
    ecf16601ba0269acab16709f5dbe77fa.gif
    20,5 KB · Wyświetleń: 67
  • 1f9ac87467723ad2be771f6714e39c2c.gif
    1f9ac87467723ad2be771f6714e39c2c.gif
    49 KB · Wyświetleń: 87
pyscek nie było mnie kilka dni na forum bo jakoś nie ciągnęło mnie do komputera aż tu nagle siedzę sobie dziś i naszła mnie myśl "O jaaaa, Pyscek! przecież to już kilka dni po transferze, trzeba odpalić kompa, wleźć na forum i luknąć co u niej"

no i oto jestem :-D

mocno trzymam kciuki żeby ten cykl był ostatnim w Waszych staraniach i by otworzył nowy rozdział w Waszym życiu teraz już we trójkę :tak:

pamiętasz mniej więcej właśnie to napisałaś mi w komentarzu pod moim wykresem a po tygodniu ujrzałam tak wyczekane II kreski na teście!

mam nadzieję, że Tobie te słowa też przyniosą szczęście :tak::tak::tak::tak: :*

anna, ania_beata i lidia witajcie staraczki!

ja dość długo starałam się o dziecko i ze swojego doświadczenia mogę Wam tylko poradzić, że jak najszybciej zacznijcie robić badania (hormony, badanie nasienia, monitoring owulacji itd). Z osobistych doświadczeń mogę Wam poradzić by zwrócić szczególną uwagę na tarczycę, TSH do zajścia w ciążę powinno być ok 1, ja miałam 2,5 i mieściło się to idealnie w normie dlatego mój Gin nie zareagował. Dopiero gdy po prawie roku starań poszłam na własną rękę do endokrynologa i dostałam na próbę leki na tarczycę (chociaż wg Endo wszystko było ok i powinnam bez problemu zajść nawet z tym TSH 2,5) to po 3 miesiącach wreszcie się udało! :-D

fakt, że równocześnie z lekami na tarczycę piłam zioła ojca Sroki po których po raz pierwszy od roku miałam owulację 3 cykle z rzędu, tak więc nie wiem czy udało się po lekach czy po ziołach ale teraz jest to już dla mnie nie ważne. GRUNT, ŻE SIĘ UDAŁO! :tak:

pozdrawiam Was i życzę wytrwałości w dążeniu do celu!

Karola, o tak pamiętam te słowa :tak: być może przyniosą mi jakieś szczęście, ale chyba nie w tym cyklu ... codziennie boli mnie brzuch dziś temp diametralnie spadła w dół więc nie ma szans na ciążę, bo to 8 dzięń dziś, a 11 już mogę bete zrobić, więc pewnie nie będę testować ... czekam na @ ... tylko jedna zagadka od czego ten śluz kremowy ... leje się jak roztopiony lukier kuźwa z tortu ... mokro w gaciach i nie jest człowiek bez wkładki funkcjonować ..
ale dziękuję Ci za miłe słowa :*

Hej, mam na imię Gosia i jestem tutaj nowa. Z mężem starania o dziecko zaczęliśmy od paru dni.. Mam nadzieję, że będę mogła z Wami się dzielić moimi odczuciami, wrażeniami i pomocą.. Pozdrawiam Was wszystkie :-)

reklama
Gosiaczek witamy w naszych skromnych progach :) zapraszam z miłą chęcią posłuchamy o Waszych zmaganiach ze staraniami ;-) mam nadzieję,że szybko uda Wam się zafasolkować ...

a ja mam problem ... bo nie wiem co robić ... boli mnie brzuch jak na @ coś kuje mnie z lewej strony :-( do tego śluz ... no wszystko zapowiada @ ... więc nie wiem co z lekami ... czy dalej brać czy odstawiać :zawstydzona/y:

Do góry