reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

U mnie nie znam przyczyny, dlaczego tyle sie staralismy i nic, moze akurat nie trafialismy.. nie mam pojecia.. Wazne ze po takim okresie sie udalo i kazdej z Was sie na pewnoo uda i ja to wiem ;-)

reklama
Magda_88
A Ty juz powoli na finishu :pP Jak przygotowania,, prania, prasownia, szkola rodzenia i takie tam? :pPP

P.S. Dawidek w poniedzialek skonczyl dwa miesiace... WOOOW :) I on rowniez przesyla fuidki dla staraczek :) w szczegolnosci kierowane dla Pyscek i Kwiatuszek :*

Vin u nas wszystko już dawno gotowe. Ale wciąż jest coś nie tak ze mną. Teraz jestem na etapie ciągłych skurczy, leków powstrzymujących je i wszystkich innych dupereli. Czwartek spędziłam na IP pod kroplówkami z okazji ostrych wymiotów i biegunki. Mam dosyć, chcę urodzić w 37tc!Dzisiaj o 4 obudził mnie mega mocny skurcz i najbardziej bolesny jaki miałam. Dopiero dzisiaj poczułam jak będzie bolało podczas porodu. Teraz od 2h znowu brzuch się napina, a jak wstaję to bardzo boli mnie podbrzusze.Zosia jakoś dziwnie i boleśnie dla mnie się rusza. Mam nadzieję, że nie urodzę dzisiaj.

Magda_88
Ale rozmumiem, ze podali Ci juz sterydy dla dziecka na rozwoj plucek ?
Pamietaj, cokolwiek sie dzieje, musisz wierzyc, ze bedzie dobrze. Nie wiem, czy pamietasz moje przeboje w ciazy, ja wyladowalam na IP w 25tc z zagrozeniem przedwczesnym porodem, a potem w 36tc bo sie za malo ruszal... a dzieki reakcji lekarzy donosilam brzuszek do terminu i wszytsko jest ok.
Bolem sie nie przejmuj, tylko od drzwi w dniu porodu krzycz, ze chcesz znieczulenie :p I bedziesz jak ja... porod wspominac z usmiechem :)
Ach...i popros meza zeby wzial aparat na sale porodowa... pierwsze zdjecie Dawidka jak sie na mnie kangurowal ... do tej pory to moj wyciskacz lez :) Jest boskie, ale oczywscie ze wzgledu na charakter zdjecia tylko dla naszych oczu. Ale uwazam, ze obowiazkowo trzeba takie zdjecie miec :)
Dla mnie dopiero pierwszy tydzien po porodzie byl ciezki. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok i buziaczki dla ksiezniczki w srodku, bo z tego co pamietam bedziesz miec dziewczynke, mam nadzieje, ze sie nie myle :)

Vin na tym etapie nie podaje się już sterydów na płucka. Teraz jakby się urodziła to już i tak tragedii by nie było, bo super się rozwija, jest duża i ma ładną wagę. U nas w szpitalu pielęgniarka robi fotkę od razu po urodzeniu + można też zawołać fotografa, ale oczywiście my już spakowaliśmy mały aparacik.

witajcie,

ja dziś jestem na etapie odpoczynku od pracy i pakowania się :) wreszcie odpocznę zapomnę o staraniach ... zabawię się ... Jedziemy do Makowa Podhalańskiego na ślub mojej przyjaciółki :) coś mi się zdaję że ja w soborę też się będę stresować abym była dobrą starszą i abym nie dała plamy .. nie wiem kompletnie jak i co zrobić z włosami :( bo chce mieć rozpuszczone - ale upięte lekko :-p haha dojdziesz za babą :-p
życzę Wam udanego weekendu :*

reklama
Do góry