reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

dzięki za rady, ja jednak zaufam swojej intuicji i wstrzymam się i zrobię na spokojnie w wakacje, będę miała mniej stresów.

dodatkowo, czytałam, że powinno się odpuścić ten cykl w którym robione jest HSG ze względu na promieniowanie rentgenowskie, kontrast wstrzykiwany do macicy i do jajowodów no i ingerencję w endometrium.

nie chce marnować cyklu z owulacją bo i tak mam ją rzadko, zrobię w cyklu bezowulacyjnym to nie będzie mi szkoda cyklu.

w tym cyklu daję szansę naturze i ziółkom (aczkolwiek bardziej wierzę w to drugie, hehe)

reklama
noo :) dobra decyzja :) wszystko zrobić bezstresowo :)

ale nie wiem czemu po HSG jak ja miałąm owu i gin kazał mi współżyć i przyjechać do niego po sexie :p i mowił że jesteśmy na dobrej drodze do ciąży .. no ale zobaczymy, a czy przez te wszystko wstrzykiwane coś może być nie tak z dzieckiem jakby się udało ?

pewnie aż takiego wielkiego wpływu to nie ma, więc już sama nie wiem skąd takie skrajne zalecenia, jedni lekarze mówią, żeby wstrzymać się jeden cykl a inni, że trzeba próbować od razu, bardzo to mylące, człowiek nie wie kogo słuchać... :baffled:

pewnie gdyby to było w innym terminie a nie w ostatnim tygodniu szkoły, kiedy w szkole mamy największy zapieprz to zrobiłabym teraz no ale termin taki a nie inny, nie będę robić tego na wariata, w stresie i w pośpiechu.

a zresztą, co ma być to będzie :tak:

zapewnie Gin kazał Ci przyjechać jak miałaś dni płodne po seksie żeby zobaczyć jak plemniczki zachowują się w śluzie, czy np. nie masz wrogiego śluzu, mnie też takie coś mówił, że będziemy robić :tak:

ja byłam rozczarowana ostatnią wizytą, myślałam, że robi mi monitoring, żeby potwierdzić, że owu będzie w tym cyklu a on powiedział, że monitoring owulacji robi się raz, i że wyszło, że nie mam owulki, że teraz on inaczej będzie sprawdzał, czy owulacja była, np badaniem progesteronu.

buuu, a ja myślałam, że będziemy podglądać jak pęcherzyk rośnie i on mi podpowie kiedy mamy działać dokładnie by były największe szanse a tu doooopa.

no a co do tego badania to skąd on teraz będzie wiedział kiedy mam dni płodne bym przyszła na wizytę po bzykanu skoro nie robi mi monitoringu :confused:

coś mi się nie klei do kupy :baffled:

no trochę dziwne to jest ... :dry:
ja jak jestem na wizycie to robi mi usg i nawet pokazuje mi moje pęcherzyki i określa mniej więcej kiedy będzie owulka lub kiedy była :) teraz nam się udało w tym cyklu strzelać gdy była owu. ale zobaczymy. A może zmień gina na innego , albo pogadaj z nim :)

Dziewczyny muszę się pochwalić :p Ja wczoraj byłam u lekarza, bo miałam bardzo silny ból brzucha od 2 dni. Wszystko jest w porządku, szyjka długa i zamknięta, dziecię zdrowe i... na 90% jest dziewczynką!!!! Mam nadzieję, że już się nie zmieni, bo wg usg jest tydzień do przodu, więc może to już prognoza na zawsze. Marzyłam o małej Zośce i spełnia się :)

reklama
Do góry