reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

na razie nic się nie będę odzywać o CLO, zobaczymy jak będzie teraz po kolejnym monitoringu, potem HSG, bo raczej Gin przed HSG nie będzie chciał mnie faszerować CLO bo po co brać skoro nie wiadomo czy jest drożność. Nawet jak teraz się nie uda to cieszę się bo wreszcie jest jakiś konkretny plan działań.

no i jeszcze zobaczymy co z tą moją tarczycą, czy po odstawieniu witamin z jodem tsh spadnie. :eek:

tak czy siak będę rozglądać się za jakimś endokrynologiem, niech luknie na moje wyniki.

pyscek nie myślałaś by też zacząć pić ziółka? ;-)

reklama
pyscek nie myślałaś by też zacząć pić ziółka? ;-)

jakoś nie mam teraz potrzeby aby sięgnąć po ziółka :) poddałam się całościowo dr Ziółkowskiemu - to tak jakbym poddała się ziółkom :-p także zobaczymy co on zdziała :-) jak narazie widzę po jego podejściu do mnie że chce jak najszybciej mi pomóc, a ja grzecznie go słucham :-)

karola bron boze w co drugim cyklu,bo juz w ogole gospodarka hormonalna ci padnie.

CLO bierzemy w ciagu albo 6 cykli i 3 miesiace przerwy albo 3 cykle i miesiac przerwy. Dawke ustala lekarz indywidulanie do wzrostu pecherzykow. a do tego musisz miec monitoring kochana minimum te dwa cykle bez lekow.

Widzis zja maialm najpierw jedna tabletke to jajniki tak sie bujly ze mialam raz nawet 5 pecholi po 19 mm jak pamietam potem lekarz zmniejszyl mi dawke. do pol tabletki.

Pewnie kazdej z nas sie uda...trzeba czasu.Ja mam jeszcze jeden cykl i przerwa w trakcie przerwy ponawiam badania,Ł tez zbada jeszcze raz zolnierzyki . Choc mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby.

ale gorrąco :( ... masakra mnie dziś tak jakby czasami mocno zakuł jajnik lewy nie wiem czym to spowodowane :( wiecie może ?

a tu coś specjalnie dla Was : lemoniada.jpg

Załączniki

• lemoniada.jpg
    lemoniada.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 24
pyscek fajnie nazywa się ten Twój lekarz :-D skoro jesteś w dobrych rękach to teraz pójdzie jak z płatka!!!!

patuśka hmm, to dobrze, że mi to mówisz bo nawet nie wiedziałam, że z CLO tak się postępuje.

dlaczego u mnie ten co drugi cykl jest bez owu? normalnie przeszperałam chyba cały net i nie znalazłam żadnej odpowiedzi dlaczego tak jest. Czyżby jeden jajnik się nie obudził, możliwe to jest? teraz zobaczę na monitoringu z którego jajnika będzie owulacja to będzie wiadomo, który jest winowajcą :-D

pyscek o jaaaa, dzięki! od razu mi chłodniej!!!!

teraz jesteś po owu, tak? mnie w tym cyklu z owu też bolał jajnik, i też lewy. Niestety wtedy nie byłam na monitoringu i nie wiem czy to akurat z lewego była owulacja, owulkę mam potwierdzoną tylko poziomem progesteronu i estradiolu.

Ostatnia edycja:
karola Kochana nie mam pojecia dlaczego w co drugim cyklu owu. Bez znaczenia jest czy jajnik spi czy nie bo nie jedna jajeczkuje z jednego albo z oby nie ktore na zmiane....

Poparzylasm sie dzis sloncem jak pracowalam na dworzu. Piecze jak cholera,a ja glupia nawet nie czulam jak mnie pali a nie posmarowalam sie filtrem teraz mam za swoje.

reklama
patuśka dzięki za odpowiedź. Daję sobie rekę uciąć, że nawet mój Gin nie wiem dlaczego owu jest w co drugim cyklu, no ale normalne to nie jest i mam nadzieję, że da się to jakoś naprawić, tylko najpierw muszę dowiedzieć się jak :dry:

oj, to pewnie boli, a masz jakiś żel po opalaniu, taki chłodzacy? albo maślankę chociaż? maślanka / kefir dobrze ściągają temperaturę i łagodzą poparzenie.

Do góry