dziewczyny potrzebuje Waszej opini dotyczącej HSG.
dziś Gin zaproponował, żebym w czwartek poszła do szpitala na HSG
mam mętlik w głowie, iść teraz czy iść w następnym cyklu
zrobiłał listę + i - oby dwóch terminów.
pójście w tym cyklu:
+ zrobię to szybko i nie będę stresować się przez cały cykl, że w następnym będzie HSG
+ mam aktualne badanie czystości pochwy i aktualne (dzisiejsze) usg czyli nie muszę robić tego ponownie przed HSG
- muszę sobie jakoś załatwić wolne w pracy bo mam być w szpitalu na 8 rano i mam zostać do godz 14
- w przeddzień też muszę jakoś załatwić sobie badanie krwi (jest potrzebne przed HSG by potwierdzić, że jestem zdrowa)
- mogą na mnie krzywo patrzeć w pracy bo pomyślą, że coś kombinuje by sobie nie przyjść w ostatni dzień przed zakończeniem roku szkolnego
- a może ziółka coś zdziałają i HSG w następnym cyklu by już było niepotrzebne (?)
pójście w następnym cyklu
+ mam wakacje, więc mam spokojną głowę, nie muszę załatwiać sobie wolnego / zastępstwa
+ w przeddzień też mogę na spokojnie jechać na badania z krwi bo mam wolne
+ nikt w pracy nie będzie wypytywał dlaczego mnie nie było
- badanie czystości pochwy i usg będą już nieaktualne czyli muszę wydać dodatkowo 165 zł (wizyta 130 zł i 35 zł badanie czystości pochwy)
- jeśli jajowody są (tfu tfu) niedrożne to jestem miesiąc do tyłu bo na ciążę nie będzie szans w obecnym cyklu, pomimo, że owulacja będzie.
mam mętlik w głowie... co byście zrobiły na moim miejscu, iść teraz czy w następnym cyklu?
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)