reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sat a teraz pomyśl ile można było małych istnień uratować jakby te procedury były nieco inne...

Ja poroniłam kiedyś w 7tyg. i jakby ktoś mi powiedział ze to nie jest "ważna" ciąża to mnie aż złość bierze.... biedne są te kobiety w Angli po takich przygodach bo strata jednak bardzo obciąża psychikę...

Penie mają słabą czułość stąd to przyzwolenie na poranne testowanie :-) Na moich pisało ze nie można z rana bo mogą pokazywać wtedy fałszywy wynik pozytywny, a nie pić wystarczyło tylko 2godziny, więc robiłam akurat po pracy bo wtedy miałam pewność ze nie piłam nic :-D

reklama
Właśnie są ponoć najlepsze na rynku, zatem tez nie ogarniam - czułość 40mlU/ml, cokolwiek to oznacza. Może dlatego, ze cyfrowe są, to wolno lać na nie z rana...?

A co do ciąży - uważam, że każda kobieta powinna mieć prawo wyboru co do tego, co robi ze swoim ciałem itd itp, ale kuwa, brak podtrzymania mi sie kojarzy z przymusową aborcją. Wiem, że poronienia nie zdarzają się bez powodu i że czasem lepiej im "nie przeszkadzać", ale bywają też wypadkiem - mój młodszy brat to ocalone poronienie w 3 miesiącu - bliźniaka stracił. Jak chcecie poczuć klimat Anglii, zobaczcie sobie co sie dzieje na staraczkach na Wyspach - łaska pojechała na pogotowie z krwiakami na ciele, gorączką i zaburzeniami wzroku, to jej kazali paracetamol brać i na policję iść. Z tym ostatnim to standard, już sie sama przekonałam jak były mąż mnie podobno bił, jak miałam wstrzasnienie mózgu.

Ostatnia edycja:
hej hej staraczki :)

widzę że płodzenie pełną parą i dobrze :-D seksić się seksić :rofl2:

fajnie się was czytaa jak humor sobie poprawić można :-) też bym chciała się kiedyś jeszcze starać ale pozostanie mi czytanie jak inni się starają ;)

sat widzisz czyli nie jest tak kolorowo jak to by się wydawać mogło. kuzynka męża mieszka w Anglii i jak byłam w ciąży to że ona to tamto miała za darmo i to tak i owak robią lepiej że momentami to czułam się jak bym tutaj była pod opieką weterynarza co najwyżej. ależ mnie to wpieniało

Leki są za darmo i dentysta - i co z tego w sumie? Zreszta, jak w zeszłym m-ci poszłam do dentysty i napomknelam, ze "czuje" ząb mądrości i trzonowiec przy jedzeniu, to mi babka wyjechała z tekstem, ze to...nerwy od dziasel. No to swietnie! W nowym roku lecę do PL na pare dni, to zalicze tez dentyste.

Edit:
A zreszta, w ciąży masz tylko 3 USG, więc wady wykryć cieżko, ginekologa na oczy nie widzisz (innego lekarza tez nie) - chyba, ze masz jakieś poważniejsze problemy, etc. Także mnie ciąża w UK stresuje bardzo.

Edit2:
Laski, nie zauważyłam Waszych postów rano, jak sprawdzałam na telefonie.
Magda, to ja mam ogromną nadzieję i bardzo mocno wierzę, że zafasolisz.

Pyszczku - co atamujesz? I co kupiłaś (komentarz z wykresu)? Hę? Co Ty knujesz?

Ostatnia edycja:
Pyszczku - co atamujesz? I co kupiłaś (komentarz z wykresu)? Hę? Co Ty knujesz?

nic nie knuje - jeszcze diably2.gif

Nieciuszka może czegoś nie doczytałam bo jestem tu stosunkowo od niedawna, ale dlaczego nie możesz się starać?

Magda, do dzieła, trzymam mocno kciuki za "lokatora" :tak:

Pyscek wczoraj nasmarowałam Ci post ochrzaniający za to, że komuś się niby bardziej należy i... komputer mi się zawiesił... nic nie wymyślaj, odpuść i wrzuć na luz, bardzo często tak bywa, że jak kobieta straci już nadzieję, odpuszcza i wtedy, bach, baby on board ;-)

Laski moje kochane, a ja nadal plamię... wtf? :wściekła/y:

reklama
karola ja już mam dzieciątko i po tym co mnie spotkało lekarze uważają że nie powinnam mieć więcej dzieci choć marzyłam o dwójce zawsze i miałam nadzieję wrócić tutaj za jakiś czas jako staraczka ponowna. urodziłam w 7 mcu z powodu zespołu hellp, nie da się niestety przewidzieć czy w następnej ciąży wystąpi on w 5,6,7 czy 8 mcu. a plamienie hmm u mnie plamienie chociaż w sumie to właściwie za skromne słowo bo mi krew pociekła po nogach aż (przepraszam za określenie) mniej więcej w takim momencie cyklu jak twój oznaczało wahania poziomu hormonów i przez to ciałko żółte nie dojrzewało jak należy i zapłodnione jajeczko nie mogło się zagnieździć. dostałam dupka i podziałało :) ale powodów może być milion. jak to sie utrzyma jeszcze to do gina warto się przejść

Ostatnia edycja:
Do góry