reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

ja pozwolę sobie wypowiedzieć na temat wróżek

Niestety mam 3 przypadki wśród znajomych, którzy poszli do wróżek (w różnym czasie i do różnych) i wszystkie mniej więcej z podobnym schematem.

Najpierw z pewną nieufnością, ale w końcu przezwyciężeni ciekawością (bo w trudnym punkcie życia) zdecydowali się pójść.
No i szok... wróżka wie wszystko... o nich, o rodzinie, o chorobach w rodzinie, o problemach... wielkie wow.

Później część dotycząca przyszłości... najczęściej wróżka mówi dość ostrożnie, ale dając 'światełko' nadziei i jakąś myśl, która kiełkuje, że będzie dobrze :)

W ten sposób moja przyjaciółka rozstała się z mężem, z którym kłóciła się o to, czy będą mieć dziecko (on nie chciał mieć dzieci). Wróżka jej powiedziała, że spotka niedługo mężczyznę (w ciągu roku) z którym będzie szczęśliwa i będzie miała syna (bardzo szybko od poznania maiła zajść w ciążę).
Niektóre z drobnych rzeczy przewidzianych przez wróżkę się sprawdziły.Więc nie ma co ukrywać, że w pod wpływem goryczy kolejnej kłótni postanowił się rozstać z mężem i spróbować życia 'drugi' raz. Poznała mężczyznę... związek się rozpadł, poznała następnego, też nic z tego nie wyszło, teraz jest z trzecim od 4 lat i ciągle dzieci nie mają.

Pozostała dwójka mniej więcej podobny poziom 'spełnienia' się wróżb miała, i bardzo żałują, że ulegając tej fali emocji, kiedy wróżka wykazała się niezwykłą wiedzą na temat teraźniejszości i przeszłości uwierzyli w jej wersję przyszłości.
I powiem, że cała trójka zgodnie twierdzi, że gdyby mogli cofnąć czas to by nie poszli do żadnej wróżki w życiu.

reklama
Ja generalnie nie lubie takich rzeczy, bo w wiekszosci to profesjonalisci znajacy mowe ciala i psychologie na wylot - kiedys ogladalam reportaz na ten temat. Zreszta, tak jak pisze Vinverde, latwo jest spieprzyc sobie zycie sugerujac sie tym, co ktos "przepowiedzial". Dlatego jesli ktos potrafi traktowac takie rzeczy z przymrozeniem oka, to luz, ale jesli nie - to lepiej nawet nie zaczynac. Ja wierze w rozne rzeczy, ale akurat we wrozki nie bardzo ;)

Ale my tu nie o wrozkach, a o robieniu dzieci! Coprawda ja wlasnie szukam prenumeraty polskich czasopism w UK, no ale nie szkodzi ;)

Hej, dziewczyny, dziwne rzeczy się dzieją, do terminu spodziewanej @ jeszcze spokojnie ponad tydzień, a tu dziś rano jakieś plamienie (uwaga, będzie opis, czytelnicy o słabszych nerwach proszeni są o odejście od monitora), bez krwi, tylko ciemnobrązowy śluz. Co to może być? :baffled:

ja też się nakręciłam w pierwszym cyklu i też dooopa :/ co to owulacji to, właśnie nie wiem, czy i kiedy miałam, testów owu nie robiłam, temperaturę mierzę dopiero od paru dni, 10 dc pobolewał mnie brzuch, i kuło mnie w okolicach lewego jajnika, (czy to mogły być objawy owulacji?). W jakim czasie po zapłodnieniu pojawia się to plamienie?

Co do wróżek ja też jestem raczej sceptyczna w tym temacie... Uważam ze tu bardziej chodzi o wyczuwanie zachowania ludzkiego, Wróżka coś mówi i widząc twoją reakcję odgaduję co powinna mówić. Nawet nie chce iść bo ja jestem raczej osobą która się w takie rzeczy za bardzo wkręca więc wole nie próbować :-D

Karola
ja też tak miałam przed ciążą i okazało się ze mam niski progesteron. Teraz po ciąży znowu to wróciło i idę w poniedziałek do gina na konsultację i badania bo jak to się powtarza to pewnie nie łatwo będzie mi zajść w ciąże...

Pyscku uszka do góry i ściskam cię bardzo mocno.... oj biedaczku ty już swoje się wystarałas i jesteś teraz pierwsza w kolejce na fasolkę :* Jeszcze wpadniesz do nas z radosną nowiną tak jak Sun :*

Magda &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sat
co do okresu to u mnie jest różnie... najczęściej na początku mam takie skrzepy jak piszesz bo wtedy leje się ze mnie jak z wodospadu... Później w miare końca @ tym jet ich mniej. :tak: To są też często skrzepy krwi po prostu dlatego myślę ze wsio jest jak najbardziej normalne. :-)

Madziu :* Dla mnie też w sumie :-D To badanie raczej jest mi tylko potrzebne żeby stwierdzić ze już na pewno jest po owulacji bowtedy robi się twarda i się zamyka. A tak zeby określić czy to jestszczyt czy nie to czasem mam problemy :-p

Ostatnia edycja:
ech, a już sobie nadzieji narobiłam... skoro nie plamienie implantacyjne to co to jest... :/ plamienia miałam zamiast okresu, przez 1,5 mca po odstawieniu tabletek, no ale myślałam, że już mi się to wszystko unormuje a tu wychodzi na to, że kicha... głupie tabletki, głupie plamienie, głupi cykl... :-(

Karola nie jest powiedziane ze u ciebie ma być tak samo! Ja tylko piszę co u mnie było z tym plamieniem! :-) Uszka do góry!

A ja ci powiem ze jak ja odstawiłam plastry antykoncepcyjne po ponad 2 latach to zaszłam w ciąże w pierwszy cyklu! Ciąży co prawda nie donosiłam do dziś nie wiem z jakiego powodu ale właśnie ponoć po anykocepcji łatwiej jest zajść bo organizm wariuję potrafi mieć owulację z dwóch jajników!

reklama
Witam wszystkich w listopadzie.
Co do wróżek, to ja pokrewnie bo z cyganka mialam doczynienia wywrozyla mi rozne rzezy np 3 dzieci :D zabardzo niezwracalam na to uwagi. Jedyne co to wziela moj włos cosik tam nadnim pogadala zawinela w papierek chucnac kazala chyba i powiedziala ze mam to zostawicw najbliższym czasie na ziemi swietej np w kosciele. Jak nie to mi wlosy zaczna wypadac i cera bedzie sie psula. Ja wsadzialam to do protfela i zapomnialam. Za okolo miesiac moze nawet wiecej faktycznie wlosy zaczely mi wypadac i oblężenie pryszczaków i wtedy dopiero sobie przypomnialam o tej cygance zostawilam zwitek w kosciele i jak reka odjol wlosy i cera momętalnie sie porawily. Jednak nadal wszystkie tego typu sprawy biore z przymrozeniem oka
Mi mija 9 dzień cyklu więcy "przygotowania do robienia dzidziusia pełną para". Mam 28 dniowe cykle także pracujemy. Martwi mnie tylko fakt że cały czas mam tak bardzo niską temp. mam dwa podejrzenia I- moj termometr tak mierzy II- ja zawsze w nocy sie budze i przewracam kilka razy szczegolnie nad ranem i to jest przyczyna ale wydawalo mi sie ze przez takie wiercenie itp to powinna byc wyzsza. Sama niewiem pierwszy moj cykl z mierzeniem

Do góry