reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
jeżeli bym zalapała sie na srednia tak jak mówisz to właśnie będzie nasz 7 cyk:-)l. Ten czas dałam nam w sęsie takim ze jeżeli się nie uda to pojdę do lekarza zrobić sobie podstawowe badania hormony itd. A na razie luzik zaczełam mierzyc temp zeby zobaczyc co z moja owulka nigdy wczesniej zabardzo sie nia nieiteresowalam tylko w zeszlym cyklu uzylam testow owulacyjnych.

Magda, no wez jej powiedz no!!!

Izabela, a to sorki, nie doczytalam. Cos wiem o tych testach i w koncu kapitualcji na tempke, hihi... Niby czlowiek mysli, ze zna wlasne cialo, a przychodzi co do czego i pozniej sa szoki forumowe, ze np. pecherzyk z jajcem ma do 2cm ;)

Pyscek ... też przez chwilę się zastanawiałam, gdzie podstęp w zmianie opisu, a tu proszę.... ech :)

Izabela
witam i życzę powodzenia :) Ja podobnie jak Ty daję sobie czas do świąt, a jak nie wyjdzie to pójdę dopiero robić badania. Z tym, że to mój dopiero drugi cykl, a ze długo brałam pigułki to podejrzewam, że ciało potrzebuje trochę by wrócić do normalnego funkcjonowania.

edit:
ale wiecie co... 'poddana' napisana wspak, to może właśnie znaczy 'walcząca' ;P Pyscek nie wygrasz z nami ;)

Ostatnia edycja:
Magda, kurde, 2.5cm...? Jezus Maria, jakbym takiego molocha miala, to ja nie wiem, juz bym na pogotowiu siedziala, ze mi rosnie Obcy/ciaza pozamaciczna, bo na pewno to wystaje jakos... No musi...

Vin, w sumie to masz racje, bo jak poddana od tylu (bosz bosz mam skojarzenia!!!), to jakby nie poddana. O.

A my szukamy domu, bo sie okazalo, ze cena jest kosmicznie zawyzona, a jakos nie mamy kaprysu przeplacac, bagatela, £17.5tys. Dupa.

z tymi pigułkami to sa dwie teorie pierwsza tak jak mówisz ze organizm musi na nowo zaczac pracowac itd. a druga ze wlasnie zaraz po odstawieniu latwiej jest zajsc i nawet czesciej w tych przypadkach trafiaja sie blixniaki bo oba jajniki zaczynaja pracę takze to nigdy nic nie wiadomo.
Ja mam pierwsze badanie zapisane na 4 grudnia usg wsumie niewiem czemu lekarz je zlecil to zobaczymy co tam sie umnie dzieje.

Izabela
na ja właśnie przez te opowieści o 'pierwszym magicznym cyklu' to się najarałam w zeszłym cyklu, a najchętniej na bliźniaki ;) ale poza tygodniowym bólem cycków i brzucha, to się na myślach skończyło ;)

laski, w końcu żadna mi nie odpisała, jak z tym śluzem, od razu po przebudzeniu sprawdzacie, czy później?

Hej piękne! nadrobiłam zaległości w forum i już jestem na bieżąco.

Izabela witaj! ja właśnie tak myślałam, że po odstawieniu tabsów rach ciach i będę w ciąży, no ale jak widać 8 lat łykania tabletek zrobiło swoje i jajniki bardzo się rozleniwiły. Mam nadzieję, że już się obudziły, że owulka była i za jakiś czas dowiem się, że jestem już dwupakiem ;)

Vin dzięki za zaproszenie :-) a jeśli chodzi o śluz to ja obserwuje cały dzień i wieczorem zaznaczam na wykresie jakie były moje odczucia.

Wczoraj kupiłam test strumieniowy, tak na wszelki wypadek ;-) teoretycznie (wg suwaczka) moje dni płodne przeminęły z wiatrem ale nie wiem jak długi będę miała cykl tym razem więc może jeszcze jest szansa.

reklama
oj ale marudzicie :/

Izabela, ja sama sie meczylam i szukalam po necie, gdzie to jest, bo tak jakby oczywiste to nie jest :) Nie stawiaj zadnych ram czasowych, pamietaj, ze srednio zachodzi sie w ciaze po 6-7 miesiacach... :)
ja już mam tych mcy trochę ... bo staramy się już 1 rok i 6 mcy ... :( i dalej cisza ... a co do opisu wracam ponownie do poprzedniego stanu bo nie mam już nadziei że się uda ... za dużo mnie to kosztowało z mies na mies "stare" staraczki wiedzą o co chodzi ...

Do góry