Nicola ja nigdy nie wierzyłam w testu owu. bo mi też często pokazywały owu, a wcale jej nie było lub byłam po... albo znów wogóle nic nie pokazywały a miałam właśnie ouw... Brak pęcherzyków to jeszcze nie tragedia... gdyby się jednak tak zdarzyło, że owulki nie ma u Ciebie, to dostaniesz CLO... i pęcherzyki zaraz się pojawią :-) Tak więc głowa do góry... Fajnie jest to, że poszłaś już do Kliniki tam Cię dobrze pokierują i znajdą przyczynę niepłodności... Będzie dobrze :-)
reklama
Nicola ten lek nazywa się "clostilbegyt" na forum piszemy w skrócie CLO.. bierzę się go na początku cyklu przez 5 dni... Ja np. biorę po 2 tab. dziennie od 2-6 dc. i on powoduję rośnięcie pęcherzyków... a co za tym idzie będzie owulka... Ja co miesiąc chodzę na monitoring i jak pęcherzyki są duże to dostaje zastrzyk na ich pęknięcie i działamy z mężulkiem... :-) Póki co nic nie wychodzi, ale może kiedyś... :-)
ile cykli sie tak staracie z tym CLO i monitoringiem ? nie rozumie jak wiesz ze masz owulacje i dzialacie to czemu nie chce to załapac chore to wszystko
Ja CLO biorę 10 m-c więc dość długo... u mnie był problem na początku bo ja mam podwyższony cukier (nie mam cukrzycy, ale nietolerancje glukozy) i niestety to powodowało, że pęcherzyki były, ale nie duże... Od czerwca biorę leki na obniżenie cukru i teraz pęcherzyki są duże tak więc mam nadzieję, że może niedługo się uda...
Nicola ale to nie jest tak... często mi się zdarza płakać... jestem zła na wszystkich i wszystko... Wczoraj miałam właśnie taki dzień bo oglądałam kuzynki zdjęcia córeczki, która urodziła 2 tygodnie temu i aż się popłakałam bo ona starała się 3 m-c a ja już 17.... Ale co mam zrobić... po burzy zawszę przychodzi słońce... W listopadzie będę podchodziła do inseminacji i mam nadzieję, że się uda... tak więc trzeba walczyć, nawet jeśli człowiek nie ma siły...
reklama
Inseminacja to jest zabieg polegający na tym, że nasienie np. męża jest podawane w momencie pęknięcia pęcherzyków (owulacja) bezpośrednio do macicy... jest wtedy większa szansa na zapłodnienie. Koszt takiej usługi to od 600-1000 złotych - w mojej Klinice kosztuję 800 zł...
Podziel się: