reklama
martuska507
Fanka BB :)
Hej dziewczyny Jestem nowa, chociaż już od jakiegoś czasu podglądam Wasze forum
Jesteśmy małżeństwem od miesiąca ale chcielibyśmy już rozpocząć starania. Oboje mamy po 25 lat.
Ja się tylko boję, ponieważ cykle mam starsznie nieregularne od 40 do 60 dni. Niedawno byłam u ginekologa poinformować go, że planujemy dziecko i czy wszystko jest ok. Pojawiło się podejrzenie zespołu PCO, przez te nieregularne cykle ale zostało wykluczone po badaniach hormonalnych i USG Więc teoretycznie przeszkód nie ma, ale moi rodzice starali sie o mnie 7 lat co mnie troche demotywuje, dlatego wolimy zacząć od razu.
Kupiłam testy owulacyjne, dzisiaj jest 4 dc. Jak myślicie od którego dnia cyklu zacząć je wykonywać? Owulację czuję bardzo rzadko i jestem prawie pewna, że częśc cykli mam bezowulacyjna.
Pozdrawiam gorąco wszystkie staraczki i te już zafasolkowane
Jesteśmy małżeństwem od miesiąca ale chcielibyśmy już rozpocząć starania. Oboje mamy po 25 lat.
Ja się tylko boję, ponieważ cykle mam starsznie nieregularne od 40 do 60 dni. Niedawno byłam u ginekologa poinformować go, że planujemy dziecko i czy wszystko jest ok. Pojawiło się podejrzenie zespołu PCO, przez te nieregularne cykle ale zostało wykluczone po badaniach hormonalnych i USG Więc teoretycznie przeszkód nie ma, ale moi rodzice starali sie o mnie 7 lat co mnie troche demotywuje, dlatego wolimy zacząć od razu.
Kupiłam testy owulacyjne, dzisiaj jest 4 dc. Jak myślicie od którego dnia cyklu zacząć je wykonywać? Owulację czuję bardzo rzadko i jestem prawie pewna, że częśc cykli mam bezowulacyjna.
Pozdrawiam gorąco wszystkie staraczki i te już zafasolkowane
Martuska witaj na forum :-) skoro to jest Twój pierwszy cykl starań i nigdy nie używałaś testów owu, a cykle masz dość długie to ja zaczęłabym tak od 13-14 dc. i stosowała przynajmniej przez 2 tygodnie, abyś sprawdziła teraz chociaż tak mniej więcej kiedy możesz mieć owulke... Życzę szybkiego zafasolkowania i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-)
Ostatnia edycja:
zaradna_żona
Początkująca w BB
Martuska507 Myślę, że przy tak długich cyklach trudno stwierdzić, kiedy powinnaś robić test. W normalnych cyklach owulacja jest ok. 14 dni przed spodziewaną miesiączką. A nie zauważyłaś nigdy u siebie płodnego śluzu, który wskazuje dzień owulacji? Jak to mówią "jak surowe białko kurzego jaja".
Lekarz nie zlecił Ci żadnych innych badań? Bo cykle 40-60 dni są raczej podejrzane...
Lekarz nie zlecił Ci żadnych innych badań? Bo cykle 40-60 dni są raczej podejrzane...
martuska507
Nie zlecil zadnych badan. Tak samo ma moja siostra i mama miala tak samo. Powiedzial, ze bedziemy robic cokolwiek jak beda problemy z zajsciem w ciaze. Bylam u 3 roznych, kazdy z innego szpitala i zaden nic dodatkowego nie zlecil. Dlatego wolimy zaczac starania wczesniej niz pozniej Testow owulacyjnych mam sporo wiec moge testowac nawet przez jakies 3 najblizsze cykle.
zaradna_żona
Początkująca w BB
Martuska507 skoro masz nieregularne cykle i dopiero zaczynacie starania to może skorzystaj z rady, którą mojej koleżance dał gin. Ona z mężem uprawiali seks tylko w dni płodne nawet kilka razy na dzień, kiedy gin to usłyszał to się za głowę złapał Kazał im co 3 dni się kochać, bo tyle wystarczy żeby nasienie było przyzwoite i żeby nie było możliwości owulacji bez nasienia w drogach rodnych. W pierwszym cyklu im się udało:-) U mnie to trudne do zastosowania, bo jak to młode małżeństwo cały czas się docieramy i wystarczy mała sprzeczka, a moja ochota znika bezpowrotnie Ale po kolejnej @ zamierzam spróbować :-)
Martuska ja nie jestem lekarzem i nie będę się wypowiadała na temat tego czy jest u Was coś nie tak i jak długo będziecie się starać... ale dla mnie Twoje cykle są stosunkowo za długie... No ale życzę Ci abyś szybko zafasolkowała :-)
kwiatuszekq20
witaj martus a moze zacznij mierzyc temperature zeby sie zasugerowac kiedy testy robic ja kupilam sobie mikroskop owulacyjny i u mnie pokrywa sie to z owulacja a przy tak dlugich cyklach to dobre rozwiazanie.Kochajcie sie duzo nie myslcie o dziecku a napewno sie uda szybko a do tej pory czym sie zabezpieczaliscie?
reklama
Pyscek
:)
hej laski :*
pewnie że poproszę o linka aa dziewczynki dziś rzuciłam pracę i bardzo się z tego ciesze bo zdrowie dla mnie najważniejsze ...
Pyscku ja prowadzę na enpr.pl ale nie mam do publicznej wiadomości... gdybyś chciała zobaczyć to daj znać prześle ci na pw. :-) Ja już w pracy.... zapowiada się ciężki dzień :-(
pewnie że poproszę o linka aa dziewczynki dziś rzuciłam pracę i bardzo się z tego ciesze bo zdrowie dla mnie najważniejsze ...
Podziel się: