reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

neciuszka: gratulacje dla "małgosi z okazji 3 miesiąca i dla ciebie mamo że masz taka słodka córeczkę :-)

fifka: a dziekuje ze pytasz, Adrianka za bardzo nie chce pić muszę w nia wmuszać, z jedzeniem też kiepsko, mam nadzieje ze nie spada z wagi, bo wg. skali na opakowaniu mleka powinna zjadać po 120 ml a taka porcję je tylko raz w nocy a w dzien to po 60ml lub 90 podjada, no i mało śpi jak sa takie upały, na szczęście w nocy jakos lepiej jej sie spi i po kapieli to praktycznie zaraz zaypi.
A swoja droga jakike te dzieci mądre, wie za jak jest kąpu kąpu to potem trzeba spać, i casami jak zasnie o 21 to dopiero 3 w nocu budzi sie na jedzonko ale za to nad ranem 5-6 gada jak najęta i biedny tatus sie nie moze wyspać, :-)

reklama
Lam no.... mój ma tak samo! Kąpiel to dla niego sygnał ze to koniec dnia i czas spać :tak: Swoją drogą on uwielbia kąpiele! Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła mu rozstawić basen na podwórku do zabawy! :-)

Miq spokojnie, masz jeszcze 12 tygodni :tak: To sporo! Przed tobą najcieższy czas... 3 trymestr... obyś przeszła go bez takich niespodzianek jak część z nas tu miała... Oj nad morze bym sobie pojechała.... ale na razie zostają nam tylko jeziorka! :-)

A i z tobą jakoś Pok i Belka będą rodzić :tak: w podobnym czasie zaciążyłyście więc jeszcze nie wiadomo czy ty następna będziesz :-D
O tak się to przestawia!

Nasze ciężaróweczki

2012
Pok zaciążona Styczeń 2012 GRATULUJEMY!!!dziewczynka
Bella
zaciążona Styczeń 2012 GRATULUJEMY!!!
Miq zaciążona Styczeń 2012 GRATULUJEMY!!!dziewczynka
Gochaaa zaciążona Luty2012 GRATULUJEMY!!!chłopczyk
Claudusia zaciążona Marzec 2012 GRATULUJEMY!!!chłopczyk
dotka85 zaciążona Kwiecień 2012 GRATULUJEMY!!!
Amlfi zaciążona Kwiecień 2012 GRATULUJEMY!!!
Ooollcciiaaa zaciążona Maj 2012 GRATULUJEMY!!!
Eve zaciążona Maj 2012 GRATULUJEMY!!!
Monis87 zaciążona Maj 2012 GRATULUJEMY!!!
Martoocha zaciążona Czerwiec 2012 GRATULUJEMY!!!

Nie wiem czy Martoche usuwać... trzymajmy za nią kciuki bo wciąż jest nadzieja!!

Necia Lam no to wasze małe ładnie w nocy zaczynają spać!! Super! Nie ma to jak przespana noc! :tak:

Ostatnia edycja:
OMG a po Miq jestem ja !! ;p
Fifka powiem Ci że kopniaczki coraz mocniejsze ! Czasami jak się położę to aż mi brzuch podskakuje ;p
Pokażę Wam brzusio bo dawno nie wklejałam :-)
DSC_0063.jpgDSC_0008.jpg

Ten pierwszy jest z 10 czerwca a drugi z wczoraj :)

gocha fajny brzusio cmok
ufff ulżyło mi, że nie jestem sama
powiem Wam, ze jak wczoraj siedziałam w laboratorium to były dziewczyny z większymi brzuszkami jak ja i siedziały spokojnie, a ja nie mogłam wysiedzieć bo tak strasznie bolą mnie żebra:(
a morze mi też się marzy, ale nagle znajomi chcą z nami jechać oni mają inne wymagania i my i weź coś tu znajdź ah nie lubię takich akcji "na ostatnią chwilę"

Gocha buzi w pępuszek!!! :-D Jeju!!! Już jest widoczny!! Jak ja tęsknie za swoim ciążowy brzuszkiem!! :-)

Necia a mój ostatnio śpi do 8!!! Po czym budzi sie i sam do siebie gada i bawi się kocykiem wiec ja mm czas się dobudzić :tak: super bo ostatnio się normalnie wysypiam!

Miq no nie jesteś sama! A co d brzuchów to nie patrz... ja byłam przed porodem a wyglądałam jak dziewczyny w 5-6 miesiącu.... :no: Niektóre dziewczyny mają na odwrót! Brzuch wielgachny a mimo to ciąża jest młodsza :-D
Poza tym nie patrz ze ty masz mały brzuch i jest ci ciężko... osobom szczupłym nawet małych brzuch stanowi duży balast... Ja też miałam mały brzusio a było mi bardzo ciężko i wszytko mnie bolało....

Ostatnia edycja:
hmm to dziwne, ale jak patrzę na niego z góry to taki mały mi się wydaje, ale jak wczoraj gdzieś w sklepie zobaczyłam się w lustrze to byłam w szoku, że on taki wielkiii:szok: ja jestem spokojna bo wiem, że mała ładnie przybiera na wadze, tylko w tym miesiącu ja jakoś mało przybrałam, może to przez te gorączki, więcej wody ze mnie ucieka czy co

gocha: buziaczki w brtzuszek :-) ładnie rosnie

neciuszka:
uuuu sorbet porzeczkowy oszty wredna , już mi język sam do ciebie do domu leci otwórz szeroko okno :-D tylko jeszcze nie mów że sama robiłaś ?!

fifka
: ja nie moge sie doczekać kiedy będe małą kąpać w wannie razem ze mną bo w wanience to mi nie za wygodnie , Ada niby kapiel lubi ale jest jeszcze taka lekko bojąca i ostrożnie do tego podchodzi ale jak płacze i nalewamy wode do wanienki to od razu sie uspokaja :tak:

kurde jak mi sie nie chce do miasta wychodzic mam około godziny marszu ale musze za ta sukienką pochodzić no i z siostra sie umówiłam, a dzis wieczorem przylatuje moja 2ga siostra, żeby w niedziele było troche chłodniej .

a z innej beczki musze sie jakos uczesać sama i znalazłam prostę upiecia w necie o tekie
pierwsze łatwe
2 Minutes Updo for Work - YouTube
to troche gorzej mi wychodzi
Spring Braided Flower Hair Tutorial - YouTube
to coś mi nie idzie a najbardziej mi sie podoba
Chignon diva 60s - YouTube

Dzień doberek :-)

Młody śpi więc mogę Was nadrobić i napisać parę słów :-p

Lamia moja kochana żonko :* jak miło, że o mnie pamiętasz :-p u nas tak jak u wszystkich! Skwar mnie wykańcza a do tego wykańcza tak Bartusia, że jeszcze raz on wykańcza mnie :-p

Fifka znamy się z Małgosią :-) Studiujemy razem, a raczej studiowałyśmy! Tak jej zachwalałam forum, że jak widać zaraziłam ją :-p
A no i piękne zdjęcia z nad wody! Nie miałam jeszcze okazji skomentować :-p Muszę Bartusiowi też kupić taki kapelusz! Bo do niedawna byłam głupia za zakrywaniem uszu ale ostatnio jak są takie bezwietrzne upalne dni to jak siedzi w wózku to całkiem ściągam mu czapę więc przydałoby się coś co by tylko chroniło główkę przed słońcem.

Gochaa piękny brzusio! :*

Nie wiem co miałam komu jeszcze... :sorry:

Lamia a mi się najbardziej podoba ta pierwsza!! Kurcze taki banał a po zrobieniu wygląda naprawdę na skomplikowaną no i elegancka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Eve, obcięłam całe :) Ja mam jednak mądrą fryzjerkę i nic ponad konieczność nie obcina, ale jak zniszczone to nie ma litości ;)

Lily, z tym wybudowaniem to jeszcze sami nie wiemy. Pewnie nie, bo my budujemy bez kredytu i wykończymy pewnie tylko dół (taki jest plan na wczoraj, a plan na przedwczoraj był o wykańczaniu góry). I jak tylko dół, to tam jest salon z małym pokojem i pewnie nadal będziemy mieć wspólny pokój, choć bardzo bym chciała, by mała była jakoś oddzielona, ale jak się ma na co się lubi...

Martocha :(

To ja dumnie donoszę, że @ miałam 10 marca 2011 roku :p I dokarmiałam, mała je też inne rzeczy i nie ma :laugh2: ale będę kląć, jak przyjdzie :confused2:

Domi po szczepieniu. chciała pani doktor stanąć, ale niedobra pani doktor powiedziała, że ma stopować, bo za wcześnie :p waży 8kg równe, pięknie się rozwija i w ogóle ochy i achy :) i pozwoliła dawać jej twarożek, jogurty itp rzeczy :) no i przymus siedzenia w domu dziś bo to WZW

Do góry