reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

a własnie wyjasnijcie mi cos jak to jest jak chodziłam na anuki przedmałzenskie babka nam tłumaczyla ze jak jest sluz taki i taki to sa dni plodne a tu test pokazuje ze owulacja sie zbliza a sluzu nie ma i jak to jest bo juz zgłupialam

reklama
nicola nie bój się w zbiorniczku nabojów nie zabraknie, jajeczko jest zdolne do zapłodnienia 24 h więc warto codziennie działać
a śluz w dni płodne jest jak białko jajka, ale ze śluzem różnie bywa zależy od kobiety, teraz przy gorączkach też może być go mniej, trzeba dużo pić, z naturalnych sposobów na poprawę śluzu zalecany jest wiesiołek a czasami wystarczy zwykły syrop na kaszel, musiałabyś codziennie obserwować i potem zobaczyć czy Ci się to pokrywa z pozytywnym testem owulacyjnym

Hej :)
Wystarczył weekend nieobecności a tu tyle do czytania :) Naprodukowałyście tego, że hej :) Ale wiadomość weekendu to pojawienie się Michasia :)

NATKUSIA GRATULACJE! Synek prześliczny :) Niech się zdrowo chowa!

A z tymi pielęgniarkami szkoda pisać.... i tak jest, że gadają tyle o karmieniu piersią, ze to najlepsze, a jak potrzeba pomocy to maja to gdzieś. Idą na łatwiznę i żeby dziecko nie marudziło podają butelkę. Tylko czemu nie biorą pod uwagę tego, jak potem muszą męczyć się mamy dzieci.... eh.....

A jeśli chodzi o mnie, to tak jak pisałam mój mężczyzna był w delegacji ale już wrócił w sobotę wieczorem i od soboty działaliśmy do wczoraj - bo już nie mam siły :) hehehe :) I zobaczymy czy coś z tego wyjdzie :) Ale wyszło to fajnie, bo stęskniliśmy się tak za sobą, że nie było to przede wszystkim po to, by zrobić dzidzię, ale z tęsknoty za sobą :) heheh :-)

A.... Magdalena świetne te puzzle na podłogę :) Mały widać zachwycony :)

Nicola, dobrze, że test wyszedł, ale teraz spontan, nie zastanawiaj się, ile przyrośnie plemniczków tylko działajcie :) a śluz może się nie pojawić, jak się schizujesz na temat ciazy, wiele dziewczyn tu, ze mną na czele rozregulowało sobie wszystko, jak się starały. A Też jest tak, że śluz typowo płodny może być tylko w dzień owu, ja tak miałam, poza nim tylko lekko przezroczysty, i ciągnący przez może dwa dni :)

Miq, może się mniej ruszać, Ty jesteś zmęczona, dziecko też odczuwa, może akurat śpi, a też z czasem kopniaki zamieniają się na wypychanie właśnie, ale jak się martwisz, na IP :)

Silmiriel nio mamy dzisiaj zamiar jak wróce z pracy działac jutro tez i w czwartek tez bo po owulacji tez moze zajsc do zapłodnienia prawda? nie mam zamiaru myslec ze tu chodzi o dziecko tylko chce mam zamiar sie wyluzowac i cieszyc chwile i po cichu poprostu miec nadzieje . Ja wogóle nie mam śluzu chyba ze malo i przezrocisty i malo i moze dlatego nie mam jeszcze malenstwa bo ja sie skupialam (zanim kupilam testy) na śluzie przede wszystkim a dopiero potem po jego konsystenci stwierdzałam kiedy sa te najważniejsze dni i to moze było moja zguba :eek:

mała co chwilę się wypina więc na IP chyba jeszcze nie ma co jechać a ja faktycznie jestem padnięta.
Była u mnie znajoma, która ma już jedno dziecko, o ciąży dowiedziała się w 25 tc - nie pytajcie mnie jak to jest możliwe... teraz jest w ciąży z naszym świadkiem 11 tc i dopiero teraz odkrywa ciążę bo jest jej świadoma od początku, wtedy nie czuła ruchów dzieciątka a jak zobaczyła mój wypinający brzuch to się przeraziła, że zaraz dziecko mi pępkiem wyjdzie he he

nicola dlatego warto stosować kilka metod obserwacji, wtedy widać czy np śluz pokrywa się z temp czy szyjką macicy...

Po owu jest jeszcze troszkę czasu, choć szanse większe są przed, bo plemniki mogą (nie muszą) przeżyć w środowisku pochwy do 72 godzin

no to jak wspólzylismy w niedziele to moze sie jeszcze utrzymało pare do dzisiaj albo do jutra bo 72 godziny to 3 dni a jeszce dzis cos doplynie heheh BOŻE POMÓŻ :tak:temperatura (mierze o 4 rano codziennie) to zawsze 36.2 albo 36.3 a dzis 36.4 z kazdym dniem o jedno wyżej

reklama
Na temperaturze się nie znam zupełnie, jedynie wiem, że lepiej mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku, bo jest dokładniejszy

Do góry