reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

IWASKU u nas dobrze, Julia miała dzisiaj wyjątkowo dobry dzień, jak za starych dobrych czasów :tak: także oby tak dalej! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tylko na chwilę, później będe na forum

Natkusia chodziła całą noc, bo wody odeszły ale skurczy wciąż brak... miała o 6 mieć podaną OXY więc czekam na info!

Edit:

Lily ta nasza jest do 13kg więc też jeszcze długo posłuży! Sprawdza się u mnie podczas dziennych drzemek Konrada - po prostu go kładę, nakrywam kocykiem włączam bujaninie i melodyjki i mam już go z głowy, będzie sobie oglądał zabawki aż zaśnie :tak:

U mnie z tymi bocianami to było tak że w dzień kiedy zrobiłam test (pozytywny) to teść do mnie wyskoczył z tekstem że może nas przybędzie bo bocian dzisiaj latał nad naszym domem :-D po czymś takim nie mogłam się oprzec zey mu nie powiedzieć ze faktycznie dzisiaj dowiedziałam się ze jestem w ciąży :-p

Co tam u ciebie? Jak Julia? Mój te przechodzi teraz skok.... noż po prostu tragedia... :no:

Nicola jeśli chcesz sprawdzić czy masz owu to poproś Gina o monitoring - będziesz chodzić do niego przez kilka dni pod rząd i "podglądać" jajeczka. Ja tak zrobiłam używając jednocześnie testów dzięki cemu potwierdziłam ze testy mi owu pokazują :tak:

Wiesz czasem może też tak być że owu była ale ich testy nie wykazały - bo np. za dużo wypiłaś napojów przed testem - albo czasem zdarzają się cykle bez owu i to jest zupełnie normalne.

U mnie czasem było tak ze raz tet pokazywał tylko jeden dzień owu - czyli był pozytywny a już na drugi dzień był bledzioch... dlatego właśnie testów nie robi się co 2 dzień.... a czasem z kolei testy było pozytywne przez kilka dni pod rząd i do dzisiaj nie wiem co to za "dziwy".... Mi gin mówił ze testy robi sie do PIERWSZEGO testu pozytywnego i później już nie bo tamte nic nie oznaczają.

pierwszy pozytywny = owulacja (choć nie zawsze...)

A co do siły, to po pewnym czasie człowiek nabiera jej sam bo zaczyna być zmęczony po prostu....

Iwasku
potwierdzam twoje słowa :tak: drugiego bąbla już będę bujać i bujać od początku :-p

Czekam na fotki przystojniaka! :*

Natkusia nic nie piszę więc alb śpi - bo wczoraj po 1 pisała że idzie spać - albo już coś sie dzieje... aaaaa zaraz oszaleje!!

MADZIU!!!
NAPISAŁAŚ TAKI ŚLICZNY WIERSZYK O STARACZKACH I CZEMU SIĘ NIM NIE CHWALISZ!!!! :*

NATKUSIA URODZIŁA MICHASIA DZISIAJ O 7.35!!! PORÓD TRWAŁ NIECAŁE 2 GODZINY OD ROZPOCZĘCIA SKURCZY! MAŁY WAŻY 2760 I MA 51CM!!! GRATULACJĘ KOCHANA!!! :*:*:*

Ostatnia edycja:
hello dziewczyny, czy ktoś zauważył że mnie nie ma ??? tęsknił ???:sorry:
nie było mnie oj chyba z cały tydzień, nie miałam czasu dla siebie ani chwili, młody - ciągle coś tam chce, coś z nim rób; Ada- popołudniami robiła się marudna, płakała zmęzem nośiliśmy ją na zmianę, brzuszek ja nie bolą wiec to nie koliki chyba skok rozwojowy, ciezko to zniosłam , dom, i w ogóle, cały tydzień zleciał jak niewiem .
W dien troche spacerowalam, i jakoś nie miałąm kiedy na forum wstapić, nawet nie wiem kiedy tydzien mi miną.
Przepraszam ale nie nadrobie co kto, -- ale widze że natkusia juz urodziła
NATKUSIA : gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wkońcu masz Michasia w ramionach, zdrowiej szybko i wracaj do domku, czekmay na ciebie buziaki dla was

coś sie jeszcze działo ciekawego,nowe fasolki ?? jakieś wydarzenia ??

hej dziewczynky:)

Fifka a za taki monitoring to sie placi ? słyszalam własnie o tym co nie co ,ale narazie sprobóje na testach nie bede jak narazie szla na głęboką wode dam troszke na luzik :p

NATKUSIA GRATULUJE , CZEKAMY NA FOCIE :) CZEKAMY !!!!!!

dzień dobry kobietki

przede wszystkim to tak przepraszam że spóźnione Danao, Fifka wszystkiego naj naj :-) :*

Fifciu moja mama ma imieniny 30 czerwca :-D

Natka gratulacje :*

Lamia to miałaś tydzień przechlapany :*

magdalena niestety ciężko powiedzieć, ale ja też nie raz miałam takie skrzepy postaraj się nie zaprzątać już swojej ślicznej główki :*

my wykończeni jesteśmy po weekendzie u mamy z tym zakmnięciem sklepu zostało sporo towaru. ale ale jadę od 21 do 5 sierpnia do mamy z Małgosią :rofl2: mąż ma dużo pracy nie mają postoju ani urlopu jednak i będą po 12 godzin pracować. I dzięki moim rodzicom idziemy 4 sierpnia na to wesele jednak :-D

a jutroooo ciocia nas odwiedza ależ się doczekać nie możemy :-)

Pyscku dzień dobry :) do poniedziałku już coraz bliżej :-) zaś małża a małż ciebie zmolestujesz :rofl2:

haha Necia jak tylko wróci wpycham go pod prysznic oczywiście razem ze mna a potem zgwalciwszy męża będę miała banan na pysku :-D oj już się doczekać nie mogę :-)
no dziś trzeba finał obejrzec i wypatrywać mojego księcia :-D

Fifcia dzięki,że zauważyłaś :-) Także mała niespodzianka dla Pyscka i Sun i kilka słów reszty staraczek :-)
Opowiem Wam moje miłe koleżanki
a najpierw proszę zróbcie sobie grzanki
bo będzie długo ale treściwie
opowiem więc o takich naszych niecierpliwych staraczkach
co już chcą opowiadać o swoich dzieciaczkach..

Opiszę może więc naszego Pyscka
taka wesoła jest z niej dziewczyna
ale czasami nieco przegina !
realmad2.gif

Marudzi i dołki nam łapie
po policzku jej łza czasem kapie..
a przecież każda z Nas doskonale wie,
że w takim smutnym nastroju zafasolkować nie da się !
Więc pocieszamy, tulimy i przygadujemy
bo ciotkami my szybko zostać chcemy !
Więc Pyscku częściej męża do łózka bierz
wink2.gif

po stosunku 30 minut z nogami do góry leż
a potem w rękę test ciążowy weź
to co na nim zobaczymy- już doskonale o tym wiesz
Wielkie i grube czerwone kreski
a w oczach już będą radości łezki !

Druga taka kobietka to Sun co podobno w ciąże zajść nie może
czasami mówię sama do siebie " Przez kolano ją przełożę !"
Ja doskonale wiem,że moje słowa do Ciebie trafić nie mogą
(więc czasem je popchnę na siłę nogą
biggrin.gif
)
Zapomnij o dniach płodnych, o mierzeniu temperatury
weź męża w obroty na łonie natury !
Zapomnij, że w sypialni łóżko wielkie stoi
Dziecka nie robi się raz dwa- ale powoli
p.gif

Twoje dziecko czeka na dobry moment i czas
i za niedługo zagości wśród Nas
Może się czymś zamartwiałaś..?
a teraz podwyżkę i uznanie szefa dostałaś
Ja Ci mówię prosto i szczerze
Ja w Twoją ciąże strasznie mocno wierzę!

Mówiłam to ja.. największa wątkowa nie-staraczka,
nie czekająca na swojego dzieciaczka
O Sobie pisać za dużo nie będę
bo będę musiała owijać w bawełnę

Więc na koniec rad kilka dla Was-starających się mamy:
- termometr w łapkę i na "południu" mierz, gdy temperatura będzie wysoka do łózka partnera bierz !
-testy owu się sprawdzają to fakt, ale pamiętaj tylko po południu zawrzyj z nimi pakt !
- śluz płodny białko jajka przypomina, plemniczkom się dobrze w takim śluzie pływa
biggrin.gif

-dziurolog przy pomocy swojego sprzętu ( a fe ! zbereźne myśli Was teraz wzięły- ale już koniec odepchnijcie je na bok
biggrin.gif
) USG wie, czy wasza owulacja odbyła się !

a teraz najważniejsza sprawa, bo o tym mówić wypada
uwolnijcie swoje głowy od myśli szybkiego sukcesu
bo takie rzeczy to dzieją się przy akompaniamencie dyskotekowego sedesu
Pójdzie taka dziewuszka do wc z wyżelowanym lalusiem
a potem na nk czy fb chwali się ciążowym brzusiem !
Ale tak to w przyrodzie bywa,że na dobre rzeczy długo się czeka
a potem jest strasznie wielka uciecha
Ale ile te starania przyjemności nam dają
i potem czasami ciążowe skutki mają

Swoich wypocin kończę już czas.. po pora do łóżka na małe bara-bara chłopa brać..

reklama
Do góry