reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Magda no nie przesadzaj weź Bartka do Kato ja we wtore wyjde wczesniej z pracy :-) powędruje z małym a Ty na spokojnie napiszesz egzamin :-) w Kato pracuje także bez problemu ;)

ahh czesc pyszczek
dupa chyba sie nie uspokoje..

czy przez placzliwy i smutny dzien mozna miec mniej mleka czy po prostu mi zanika??

a jeszcze jutro to szczepienie

Ostatnia edycja:
Magda a to nie wiedziałam nawet :-) no to dobrze się składa!! Jak nie uda mi się nic wykombinować to na pewno skorzystam z Twojej propozycji! :-) A to spotkać też możemy się w Katowicach!! Tam więcej miejsc gdzie można posiedzieć bo u mnie to taka wiocha, że nawet nie ma kawiarni żadnej! Same knajpy! No i będzie sprawiedliwie bo każda musi dojechać :-)

Atanku mąż w tamtym roku zrzucił laptopa i cała matryca się wylała i kosztowało nas to 500zł także na pewno dacie radę ;-)
A co do mleczka to ja niestety już nie w temacie/...

Pyscku mój małż jakoś się uspokoił z oglądaniem meczy więc ja nie jestem na czasie... ale jak się zaczęło to nieszczęsne EURO to cały czas miałam zieloną murawę przed oczami :-p

Idę spać kochane!!! :* dobranoc

Ostatnia edycja:
Eve :no::no::no: :-p ni ma takiej opcji :sorry2: Bartuś już daaaawno zaklepany :rofl2: także po ptakach :rofl2: musisz znaleźć innego kawalera :-)

IWASKU
ja też bardzo długo jechałam na słoiczkach! a to dlatego, że jak ja zaczynałam rozszerzać dietę, to w warzywniakach były same sztuczne i sprowadzane warzywka :dry: a że na te warzywa nie ma żadnych testów i kontorli co do jakości (przynajmniej o czymś takim nie słyszałam) to stwierdziłam, że dużo lepszym rozwiązaniem będzie podawanie słoiczków, które mają bardzo rygorystyczne normy co do jakości użytych składników. Teraz kiedy Julia już jest starsza i już tak nie muszę się martwić o to co podawać jak podawać i ile podawać to już sama gotuję obiadki :) wybieram w warzywniaku te warzywka o wyglądzie najbardziej ekologicznym (czytaj najmniej urodziwe:-p), potem gotuję je razem, mięsko osobno, blenduję razem, do smaku przyprawiam tylko koperkiem i natką pietruszki, masełko, do plastikowych pojemniczków i do zamrażarki. I tym sposobem jednego dnia robię sorię zapas obiadków na ok tydzień czy dwa :)
Także myślę, że za jakiś czas, jak już ogarniesz bardziej rozszerzanie diety u Igorka (również moje zięciunia:tak:) to odważysz się sama coś ugotować:blink: ja też miałam najpierw stracha i cały dzień obserwowałam Julię czy nie ma aby jakichś skutków ubocznych :-D
I gratuluję postępów ze spaniem Igorka:happy2: spryciuch jeden, że się tak na mamę obraził:-p wie dokładnie czego chce :tak: Mój Ci on!:-)

Magdalena i ja się cieszę, że się dogadałyśmy w tej kwestii :-) nic to, że odległość, miłość nie zna granic :tak::-):-D nie daj się odkupić za jakieś szybkie randki :-p:-D
A co do mięska to rzeczywiście, mięso z kurczaka jest najdelikatniejsze, ale... i tu jest problem,podobno w dzisiejszych czasach jest ono najmniej zdrowe, większość tych normalnie sprzedawanych kurcząt, jest z ferm nieekologicznych, faszerowanych sterydami aby jak najszybciej urosły dlatego już nie raz słyszałam alarmy, żeby uważać z kurczakiem u małych dzieci... inaczej jest już z wołowiną czy wieprzowiną. Tych zwierzątek nie da się tak szybko utuczyć i muszą one swoje przeżyć aby nadawały się do konsumpcji, także nie są aż tak faszerowane sterydami. Wiem, że to może tylko takie posłuchy, ale ja tam się tego kurczaka wystraszyłam :-p Dlatego ja np schab dla Julii kupuję normalnie w sklepie, a kurczaka mam ze specjalnych źródeł :tak::blink: także wiesz Kochana, dbaj tam o mojego zięciunia;-) aby potem z Julią zdrowe dzieci płodzili :-D nie nie, żartuję :blink: przecież wiadomo, że dbasz o Bartusia najlepiej na świecie!! :blink:

Magd.a to Ty zarządzasz kameralnymi?:blink: czy można by się delikatnie wprosić? :-p

wiem ze pialam juz dobranoc ale w koncu niunia zasnela..niecala godznke temu tylko teraz od meza pozyczylam lapka... by pisac z wami;-)
a jak ktos wie to Amelka niema nadal Kawalera nikt nic nie zglaszal ;-P
Zobacz załącznik 476884slabo widac ale trzyma glowe ;-) na mnie nie patrzcie bo wgladam stasznie ;-P juto powinnam miec lepsze zdjecia ze spotknia pomocnej mamy tam zaczela trzymac glowke ;-)

Ostatnia edycja:
Atanku widzisz jak ladnie córcia Ci się rozwija. To największy i najpiekniejszy powód do uśmiechu!!! Więc nie smutaj mi tutaj!

Lilly no własnie z tego samego względu postawiłam na słoiki. Teraz mogę sie wybrac na bazarek i kupić warzywka. Najwyżej się odezwę i doradzisz mi jakie mięsko i jak przygotować:)
Muszę podkulić ogonek i grzecznie powiedzieć że czekamy na Sleepową córuchnę ;) Chyba że plany się zmienią wtedy Będziemy Cię z Igusiem informować:):-D:-D:-D:-D

reklama
IWASKU no dobrze :) ja wyrozumiała kobitka jestem, więc poczekam :tak: hihi, w końcu do ślubu jeszcze trochę czasu :-p no ale prawo pierwszeństwa jest rzeczą świętą, więc rozumiem Wasze zobowiązanie :-) ale i tak zawsze będę się zachwycać nad urodą Igorka :tak:
A co do pytań i mięska itp to wal śmiało :-) zawsze z chęcią odpowiem na ile będę wiedziała :) a wprowadzacie już gluten?

Do góry