reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Też mi się szalenie ten ochraniacz podoba... Kung fu Bartek :-D

Idę, no mi odwala, właśnie chcę sobei w ramach rynny założyć jakiegoś delfinka czy innego amorka i mieć fontannę. Sezonową :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Magdalena no to jesteśmy umówione :tak::-) a raczej nasza młodzież! :-D to ja już mam dwóch zięciów :tak::-p ale jako, że Igorek jest podobno :)-p) zajęty, to zięciuniem nr 1 będzie Bartuś :-)
Ależ on świetnie śpi! :-D haha :) wiercioszek z niego :) a z tym ochraniaczem to nie wpadłabym na to, że to zwykły tylko tak inaczej zamontowany :rofl2: :-p chyba też tak spróbuje :tak:

Fifka no jak masz taką sytuację łązienkową to nie ma innej opcji niż przez najbliższe miesiące kąpać jeszcze w wanience, więc myślę, że większy model na pewno Wam się przyda :tak:
A co do sprzątania w kuchni to wiem o czym mówisz :blink: jak już facet się weźmie za gotowanie, to tornado jakieś po tym zostaje :sorry2:

Sil ja "mądra" blondi dopiero teraz zajarzyłam o co chodzi z tą karierą ducha :-D:-D:-D o dżołken!!!:szok: aż mi teraz wstyd!!:-p:-D

Hej dziewczyny! Wszystkie dzieciaczki śliczne ;* dla wszystkich buziaki ood ecioci ;**

nie dam rady wszystkiego nadrobic, bo sporo się tego uzbierało.
ale zauważyłam, że jakieś tu pary i parki się tworzą! Lily przepraszam Cię bardzo, ale jeśli mi urodzi się dziewczynka to Bartuś Magdaleny będzie właśnie dla niej. Benzyna teraz taka droga, a my z jednego miasta to blisko na randki by miał! Magdalena zastanów się dobrze! Wskoczy chłopak w autobus za 3 zł i przyjedzie do narzeczonej :cool2:

może jakiś mały skrót co się działo?

Fifka ja też dziś mojego pogoniłam do kuchni jeszcze przed wyjściem do pracy :zawstydzona/y: ale nie było dużo tylko pełno szklanek, kubków bo on co idzie sobie nalać picie to wyciąga nową a ja zmywam wieczorem, rano i popołudniu i mam już dość!
i powiedziałam, że jak dziś nie zmyje to jutro obiadu nie będzie :-p ależ ze mnie szantażystka :zawstydzona/y: ale tak naprawdę to pozmywał chyba za numerek wieczorny no i teraz mi wstyd, że sprzedałam się za czystość w kuchni :-D

A co do gotowania przez chłopów to olaa Boga!!!!!! mój mąż przy podgrzewaniu obiadu zaświni całą kuchnie a co dopiero przy gotowaniu...

Lilly no to się cieszę, że doszłyśmy do porozumienia!!! No pozycje ma zabójcze!! Wczoraj obudził się w środku nocy ale nie stękał więc się nie obudziłam a potem zaczął płakać, ja się zerwałam z łóżka zaspana patrzę na poduszkę - nie ma głowy :szok: ale były nogi :-D a głowa z drugiej strony przy samych szczebelkach i chyba biedny się uderzył...

Eve wiesz, że Lilly była pierwsza więc nie wypada odmówić ale jak już okaże się, że będzie dziewczynka to coś wymyślimy :-D

A co do skrótów to cięzko będzie!! tyle tego było, ze sama nie pamiętam!

Sil kurcze, czytam i czytam już chyba 1o raz o tej fontannie ale nie mogę połapać... :zawstydzona/y: tzn wiem co to fontanna ale nie do końca rozumiem związku z rynną :-D

Ostatnia edycja:
Magdalena a gdzie studiujesz ? :> przyjadę i połaże Ci pod uczelnią z Bartkiem a Ty spokojnie napiszesz :-) haha

dobry :-)

Osz w mordeczkę Sleep! ALe masz branie (U)kochana!!!:-D Ja musze jakoś tyły zabezpieczyć ;D Dzięuję za łopatologiczne i piękne przedstawienie koligacji i powiązań bebumowych . Teraz nikt nie będzie miał wątpliwości kto z kim i dla kogo:)

Lilly juz podaję czerwone mięso ale raczej posiłkuję się słoikami bo wiem że to mu nie zaszkodzi a sama boję sie jeszcze coś ugotować...głupi jakiś lęk mam :) Teraz tyle świeżych warzyw więc muszę cos wymyślić:)

Ma-g mój też tak spi :) Super sie patrzy na te pociechy. Z egzaminem dupnie wyszło faktycznie. Zabierzesz małego ze sobą najwyżej skoro przenoszą z dnia na dzień termin.

Fifka wiesz że mi sie Konradek bardzo podoba. Robi się coraz ładniejszy:) Niech go mylą z dziewczynką później bedzie miał powodzenie:)
Co do wizyty to jak najbardziej:) Można sie spotkac nawet w połowie drogi j,może znacie fajne miejsce z jeziorkiem :)

Natka juz Ci pisałam że może się zacząc w każdej chwili bo ewidentnie maluszek szykuje się do wyjścia:) POWODZENIA I SZYBKIEGO PORODU JUŻ ŻYCZĘ!!!!!

Dziewczyny...zrobiłam to. Moje dziecko śpi w łóżeczku!!!!! Pomógł mi kolejny marudny wieczór. Tak mi się prężył i płakał przy jedzeniu bo akurat teraz nie miał ochoty. Minęło 5 minut po tym jak go zostawiłam , poleżał na brzuchu i zaczął normalnie jesc;/ Pokazuje mi juz że ma odmienne zdanie i ostro je forsuje.Przy tym jest uparty jak osiołek! Tym to właśnie zachowaniem sprowokował mnie do położenia go w jego łóżeczku ,podania smoka i włączenia karuzeli. Podeszłam bo wypluł mośka...dziewczyny możecie nie wierzyć ale on był obrażony. Spojrzał, zero usmiechu i zaczął patrzeć w łóżeczko. Eh ma ten charakterek...po mamuuuuuni ;)

Mam jeszcze pytanie. Czy któraś z Was miała podobną sytuację, otóż wczoraj i dzisiaj jak nie chciał jeść i płakał dostał wokół buziaka czerwone plamki i krosteczki (podobne do potówek). Jak sie uspokoił to po kilku minutach wszystko zniknęło. Wczoraj myślałam że może po kąpaniu mu wyszło bo woda była ciepła...ale dzisiaj miał to samo . Nie wiem czy to z powodu tej histerii mu wyskakuje;/ Jutro zadzwonię do naszej lekarki ale chciałam zapytac i Was.

Ostatnia edycja:
pocieszcie mnie ;-(

po 1 laptop sie popsol bo pzez pzypadek w nocy o niego zachaczylam;-/ i koszt naprawy okolo 260zl wstepnie. po 2 od 6 rano jestem na nogach
po 3 mam craz mniej mleka na noc musialam sciagnac bo niunianie chciala lezec od kiedy tzyma dzis glowe to tylko na rekach oglada swiat i w zyciu nie chciala lezec i okazalo sie ze po 30ml tylko z kazdej piersi ;-(

Ostatnia edycja:
Magda w Katowicach :-) nie będę Cię wykorzystywać! i tak myślę gdzie możemy się umówić i zastanawiam czy nie będzie sprawiedliwiej spotkać się gdzieś po środku bo głupio tak, że ja na miejscu a Ty taki kawał drogi...?

IWASKU co do gotowania to mam to samo!! Czekam na wąrzywa na swoim ogródku ale mięsko kupiłam, tzn kupiłam skrzydełko z kurczaka (bo niby najdelikatniejsze mięsko) i ugotuje młodemu, zmielę i dodam zupki jarzynowej ze słoiczka albo podam samo :p

No i gratuluję!!! Ja na szczęście od początku Bartka odkładałam do łóżka bo jak widzę obrazek moich teściów, którzy śpią już z 6 letnim dzieckiem to szkoda gadać!!! ale odbijam sobie to w dziennych drzemkach bo kładę go na naszym łóżku i czasami sobie z nim drzemię! Uwielbiam to po prostu!!

reklama
Atanku co się dzieje słonko?
Zdaża się najlepszym , nie stresuj się .Wiem że szkoda teraz kasy na takie sprawy ale myślę że uda sie uzbierać.
Co do mleka to ja też nie am dużo, może Amelka mniej potrzebuje i sie organizm przyzwyczaja do mniejszych porcji. Wprowadzasz juz inne pokarmy?
Co do noszenia,w leżaczku tez nie chce leżeć? Ja staram się nie trzymać za często na rękach bo będzie tragedia. Próbuj ją położyć na brzuszku i przednią zabawki. Szeleszczące itd. Dzieci musza mieć czas taki tylko dla siebie.
Ogólnie widzę miałas cięzki dzięn więc może uda się abyś sobie odpoczeła chwile w wannie z ciepłą wodą. Małżon niech się zajmie niunią.

Hej Pyscku:) Wiem bo niestety prze to OJRO to mam blokadę telewizji . Za to jak sie kończy kopanina to mnie męska połowa wygania sprzed kompa;/ eeh sprawiedliwość;)

Ostatnia edycja:
Do góry