reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Po za tym wiesz.. jej dom ma już kolumny..;) Ale ty będziesz moja skrytą kochanką ok? (uprzedzam głupie pytania - NIE - Iguś nie może mieś skrytej kochanki!)

reklama
hihi No nie pomyslałam,filary sa przecież najważniejsze :-D
Kochanka powiadasz....:rofl2: WYKLUCZONE...no wiesz! ja porządna jestem..
( Jasne że tak :-D:-D)
Synuś po tatusiu będzie kochany i wierny do bólu ...mam nadzieje! :-):-D:-D

Dzięki Kwiatuszku:) Myślę że każda ze staraczek lubi czytać o naszych maluchach ale przychodzą takie dni że jest im ciężko i w pełni to rozumiem. Jak ja się starałam to był czas kiedy staraczki były w większości . Brzuchatek było dosłownie kilka i czekałyśmy na pierwsze bumowe maluszki.

Necia Sil śliczne te Wasze królewny! Boże jaką ja mam nadzieję ze z drugim trafimy w córeczkę! :-) Pierwszy miał być synek i jest. Ciekawe czy z drugim trafimy :-D

Necia no.... też bym sobie bigosu zjadła.... ostatnio mi Sil (tak wiem... miałam nie bić) narobiła smaka gołąbkami... :-( Ciężkie życie karmiącej mamy...

Sil w takim wieku to najlepsza jest zabawka... dziecko najbardziej się z tego ucieszy.

Kwiatuszku też nie wiem... ja tez nie raz używałam globulek podczas starań, ale nie pamiętam czy w cyklu w którym zaciążyłam byly używane...

Lamiav ja byłam nawet dwa razy w Zamościu :-D Tylko szkoda ze się jeszcze wtedy nie znałyśmy... Konrad nie ma niestety nowych zdjęć jak na razie... mama się obija :-p

Natkusia hahaha często tak jest! Najpierw straszą porodem i każą leżeć i nie łazić a później jak przychodzi co do czego to nie tak łatwo jest poród wywołać :-p

I przesyłam deszczyk! ~~~~ :-D

Pieluchę tetrową możesz wciąż bo się przyda na pewno! Ja łapek ani razu nie używałam... więc nie wiem... ja wzięłam dwie pary bodów i mi te się przydały mimo ze szpital to zapewniał... bo chłopcu wielbiają siebie obsikiwać... zwłaszcza na początku.... :dry:

Sleepy
Widać ze mały dzielny facet jest!! :* Ja też zawsze przeżywam tych lekarzy... :dry: Hahahaha Minka to na pewno zrobiona specjalnie na twoją cześć!! :cool2:

Iwasek: szkoda słów po postu.. ja myślałam że ty.. że ja.. że iguś:sad: A tu patrze i już ci ktoś proponuje lepsze krowy.. koszmar jakiś! Ale spokojnie, ja się na lily zemszczę.. ona mnei jeszcze na szczypiorkach o ułożenie diety poprosi .. oj tak.. ja jej ułoże... na śniadanie stek smażony w głębokim oleju + frytki + szklanka rozpuszczonej słoninki. i lody! Obowiązkowo lody!:ninja2::cool2:

Boze kocham cię po prostu.... aż się popłakałam ze śmiechu!! :rofl2:

\
Miq idź do dentysty! W ciąży masz darmowe leczenie kanałowe wiec warto skorzystać! Ja wszystkie zęby poleczyłam :tak: Poza tym w ciaży często zęby "lecą"... bo mała wysysa z ciebie wapń i zęby się odwapniają... moja dentystka to była przerażona tym jakie ja miałam miękkie zęby... :szok: A po porodzie nie będzie na to czasu....

I jak oglądanie wózeczków? :-)

Magdalena
to trzymam kciuki za egzamin!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lily ależ duża Julia już jest!!! Śliczna dziewczyneczka!! :-D Ucałuj ją od ciotki internetowej!

Lamiav Ada też śliczniutka! Boze jak ja wam zazdroszczę tych kokardek, sukieneczek itp :-)

Iwasku
no ja właśnie mojego małego teraz uczę zasypiania w swoim łóżeczku i idzie nam znakomicie! (ale mi z kolei jest ciężko... boze nie wiedziałam ze ja to będe tak przeżywać...) co prawda w nocy jak budzi się na karmienie to już ze mną zostaje w łóżku bo uśpienie go jeszcze raz nie jest już takie proste jak obudzę go kiedy zasypia przy cycu... (bo on zawsze zasypia sobie sam, jedynie w nocy przy karmieniu usypia i rozbudzony woli się bawić a nie spać dalej)

Poza tym myślę ze nie bardzo się da nie pisać o dzieciach... Lily to fajnie napisała ze niestety ale dla młodych mam dzieci to nemat numer jeden bo całe nasze życie teraz krąży wokół tego... a staraczki rozumiem... bo przecież ja też byłam staraczka długoterminową i było mi ciężko jak co raz nowe dziewczyny chwaliły się dwiema kreseczkami... :-( Ale nie za bardzo wiem jak ten problem rozwiązać... :zawstydzona/y:

No to Igorek jest od Konrada pół kilo cięższy :-) Bo mój teraz waży 7KG! A tak jeszcze BTW kurcze mogłybyśmy się też kiedyś spotkać! Ja w sumie do Wawy mam niecałe dwie godziny jazdy tylko :tak: Ty mieszkasz najbliżej mnie :-)

Buzi dla Igorka!!! :*

No nareszczie! Nadrabiałam was i odpisywałam przez prawie godzinę :szok: Zaraz umrę z głodu... a jednak rybki wyszły!! Z malym siedziałam nad wodą od 10 do 15 :tak: normalnie była jak Anioł!! On uwielbia jak jest taka cisza i spokój a jednocześnie jest gdzieś w nowym miesjcu :-) Widać mały rybak rosnie! (gdyby urodził się w termine bułby rybą a tak jest wodnikiem :-p) Mąż złowił duuużo rybek ale wzieliśmy tylko Amura i dwa karpie żeby zrobić je w galarecie - booosz już sie doczekać nie mogę! Fajnie było :-D

Ostatnia edycja:
Isia, jesteś jeszcze? Specjalnie dla ciebie:
kto z kim.jpg

OGŁOSZENIE DURNE(durnia?;)):

Te oto dzieciaczki oraz forumowiczki związane są świętym więzem zaklepania i że się tak wyrażę.. wara!;)
nie wiem czy jeszcze ktoś z kimś, więc jak co to pisać.

kwiatek: ja się podpisuję pod iwaskiem. I my zawsze &&&&...

fifka: Czuję się na forum taka kochana...;)

Ostatnia edycja:
No :) wróciliśmy ze spacerku, trochę zimno, ale dało radę:tak:

Fifka, i Ciebie teraz poniosło z postem!:-) krejzolki z Was :-p cieszę się, że wypad się udał :blink: pozazdrościć!!! No i pewnie pogoda nie była taka zła skoro tyle czasu mogliście tam posiedzieć :)
No i mamuśka! nie ociągamy się ze zdjęciami :no:;-) my chcemy popatrzeć na Konradka:-)

Sleep no ewidentnie chcesz się bić :-p :-)
dopiero teraz zobaczyłam Twoje dzieło :-D dobre :-D no ale wiesz.... jakie jest życie, ciężkie i przewrotne :-p

IWASKU ja żółtko podaję rozdrobnione na maczek do zupki, albo odrywam po kawałęczku i tak po prostu daję do buźki (Julia teżlubi taki sposób). Żółtko oczywiście ugotowane na twardo :) No i mi pediatra powiedziała, że nie trzeba się bawićw podawanie co dwa dni pół żółtka przez 2 miesiące żeby go wprowadzić do diety, jak po paru dnich nic złego się nie dzieje, to można już normalnie całe dawać, i niby można już zrobić jajeczniczkę na parze... ale tego nigdy jeszcze nie próbowałam:nerd:
A mięsko już mój zięciuś je?:-)

Kwiatuszku cieszę się, że lubisz czytać nasze kupkowe opowieści:-p sama kiedyś będziesz takie tworzyć:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
nosz się ze śmiechu popłakałam człowiek pojechał wiedzy odnośnie tłuszczu swego zaczerpnąć a tu masz takie rzeczy :-p

sleep ja tyż cię kochom że tak powiem i zapytam jak mój wariat do mnie kiedyś: godom ci aj lov ju bedziesz sie ze mna prowodzac? :-D

Do góry