reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mijenka no to Pokoju rzeczywiście niedaleko:tak: ale Tobruk już troszkę dalej ;-)

Magdalenka
współczuję tego charczenia Bartusia... pewnie się martwicie... już nie raz słyszałam, że katar, kaszel itd często jest spowodowany właśnie ząbkowaniem.. moja Jula zresztą też tak miała. Ale 3 tygodnie opóźnienia w szczepieniu to jeszcze nie tak źle! słyszałam o większych opóźnieniach i wszystko było dobrze :)
Gartuluję też postępów Bartusia! super, że już sam siedzi, a z tym podpieraniem się rączkami, to jeszcze ze 3 tygodnie i przestanie :) a ze wstawaniem, szacun! :-p Julia do dnia dzisiejszego nie wstaje:-p:happy: ale co tam, ma jeszcze czas :sorry:

Doniu 8800??!! w ogóle tego nie widać!! Amelcia się wydaję wręcz dość drobna!a co i ile ona je? a z tą robotą współczuję na prawdę... a w Polsce mielibyście obydwoje pracę? mam nadzieję, że wszytsko się Wam łądnie poukłada :)
u nas jest troszkę inaczej, ja na szczęście do pracy się nie spieszę, i myślę, że posiedzę w domku z Julią do ok 3 roku życia, o ile nie trafi się kolejne dziecko, bo wtedy może troszkę dłużej:-p;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Donia a co gruba jesteś??? No weż przestań.... :no: A Amelka jasne ze zrzuci! Mój brat też był mały grubasek... a teraz dłuuugi jak miesiąc a chuuuudy jak wypłata :rofl2:

Lily no niby tak ale też co za tym idzie jest chłodno... i szkoda mi trochę małego... no ale i mu przyda zmiana lokum :tak: Bo dzisiaj był taką marudą ze szok..... ale to akurat domyślam się ze przez moje nerwy... :confused2:

Magdalena zazdroszczę tego ząbkowania bez marudzenia! :tak: Konrad ciągle drapie dziąsełka bo mu te zęby przeszkadzają... No i mój z kolei co raz ma jakieś chrypki ale lekarz mówi ze gardło ma czyste :eek: A też nie krzyczy zeby miał od czego zachrypnąć no chyba ze od gadania...

A witamina D jest od kości i zapobiega wykrzywianiu się główki. Nam lekarz kazała ją ostawiać kiedy są słoneczne dni. A witaminę K podawałam na początku i teraz już nie podaję... W ogóle to powiem wam ze dziwi mnie ten wymysł z tymi witaminami... kiedyś dzieciom się tego nie dawało i było dobrze :no:

A ja teraz zmykam spać :* DOBRANOC :*

lyli: a no było najpierw mlaeko bebiko - i trzeba bylo przy nim zostać, ale my z mężem tacy mądrzy stweirdilismy ze bebiko jest takie smierdące i moze damy Nan, i jakos w podobnym czasie pojawiły sie krostki, wiec pediatra kazała Nan Ha, ale Ada miała po nim kupki zielone i smierdzące, wiec kazali bebiko Ha, a dzisiaj powiedziała zeby dawac dalej to i sie zobaczy

donia: slicna twoja Amelcia, :-)

fifka:
no i ja sie z tymi witaminami zastanwaiłam, taki wymysł współczesności, no ale karzą to sie dziecku daje

a moja niunia od paru dni wystawia języczek, chyba odkryła że go ma, bo chowa ,wystawia i sie nim bawi, no i puszcze bańki ze sliny, i slini się, juz myslałam ze to moze ząbki jej rosna ale nic nie widać

A no i melduję że mam juz pierwszy raz po porodzie za sobą :-) miałam pietra ale nie było az tak źle jak sobie wyobrażałam ;-)

magdalenko wlasnie chcialam to pisac czy ktoras niechce kupic tylko musze sprawdzic ile niunia zjadla ale mysle ze kolo 6 tab wiec zostalo chyba 30 ;-) sprawdze jutro jak do domku wroce ;-) bo u babci jestesmy

WIEC KOCHANE MOJE JAKBY KTORAŚ ZA POŁCENY CHCIALA KUPIC WITAMINE K
images
takką ;-)to prosze pw ;-)

Fifka to życzę udanego wyjazdu!!! :) i żeby Wam pogoda dopisała i rybki brały :) :*

lamiav
to rzeczywiście dużo zmian... o Bebiko słyszałam same dobre opinie, a Nanie nie słyszałam, ale my sami używamy od początku i u nas sprawdza się bardzo dobrze :) a na temat Bebilonu opinie są podzielone :-p no ale jak nic się niepokojącego nie dzieje na tym Bebilonie Ha to myślę, że chociażby na jakiś czas warto przy nim zostać, coby brzuszek odpoczął :)

Ostatnia edycja:
atan: my mamy Juvit k+d w jednym wiec ja nie kupie :tak:

a mamy karmiące MM ile mniej więcej dajecie herbatki w ml do przepajania ? Bo ja daję 100 ml dzienie, ale nie wiem czy to dobrze,czy za mało czy za dużo , czy to dawac po prostu ile dziecko wypije ?

lamiav ja gdzieś kiedyś czytałam, że dzieci karmione MM, powinny łącznie dziennie wypijać tyle ile wynosi jedna porcja mleka. A że ja od początku karmię MM więc się zawsze mniej więcej tego trzymałam :) chociaż od dłuższego czasu Julia pije dużo więcej niż jedna porcja, ale to dlatego, że jest już dużo cieplej, a że ona szalona dziewczynka to pić się często chce :)

Lamia hmmm... ciężko powiedzieć... ja czasami jak Bartoś nie był marudny w te chłodniejsze dni to w ogóle w ciągu dnia nie dałam herbatki, no ale u nas też inna sprawa bo Bartuś wcina też deserki... ale musisz wyczuć sama... jeśli tyle jej wystarcz to nie warto więcej w nią ładować! A taka moja rada! Naucz Adę pić też czystą wodę ;-) bo herbatki to jednak dużo cukru mają...
Bartek czystą wodę wypija tylko jak naprawdę chce mu się pić, za to herbatki nigdy nie odmówi :-p więc ile bym dała tyle by wypił...

Lilly zazdroszczę tej możliwości siedzenia z małą w domku... Kurcze ja załatwiłam dziś wychowawczy ale tylko do 1.09 tego roku... niestety nie damy rady finansowo... :-:)-:)-(
A co do córeczki to jasne, że ma czas!! Za to Bartek nie przewraca się z brzuszka na plecy! :-p

Dobra, ja uciekam się uczyć bo jutro egzamin a nawet nie zajrzałam w notatki :zawstydzona/y: a u tej kobieciny nic a nic nie ściągnie człowiek więc muszę się zabrać!!
Dobranoc :*:*

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry