reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

donia sliczniusia ;-) niestesty tu nie dodam zdjecia zadnego bo jestem u babci a tu transfer taki ze do jutra by mi wgrywalo zdjecie...

kochaniutkie mam pytanko bo ja blondi i zamiast kupic sama witamine d kupilam sama K i co ja mam zrobic kupic nastepne opakowanie czy moze niunia zuzyc??bo jak nie to moze ktos chce kilka tylko brakuje bo zanim sie skaplam to juz otworzylam opakowanie

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka ani ja ani mąż do małych nie należymy to i Amelcia nas goni :)

Lilly u nas w porzadku ale czas leci jak szalony i być może za 2 miesiące będę musiała wracac do Polski, Wczoraj przeglądałam żłobki i ryczałam jak głupia. Jak ja będę mogła zostawić moją mała beksę kochaną w obcych rękach??? Nie wyobrażam sobie, rozważamy jeszcze wychowawczy do stycznia, wtedy Amelcia będzie już mobilna i łatwiej będzie ją zostawić (tak się pocieszam) :)

Donia mąż szczupły się wydawał, a i ty szczupła jesteś :-p Mój mąż wazy ponad 100kg i mierzy 190 wzrostu... a też nie mała bo mam prawie 170.... Konradek jest "wysoki" ale szczupły :-p

Oj ja na pewno zostaje z małym w domu choć do roku czasu.... serce by mi pękło jakbym miała go oddać obcym :zawstydzona/y:

Mijenka zazdraszczam... ale tak pozytywnie! Ja jeszcze ani razu nie byłam z mężem na takim wypadzie. :-p

Ostatnia edycja:
Atan ale Twoja Amelcia drobniutka i nóżeczki ma takie chudziutkie a najlepiej to widać na zdjęciach z tatą, taaaaka wielka różnica. Słodki szkrabek i juz się przewraca? spryciula. Moja ma za cięzki tyłek żeby się przewracać choc baaardzo już chce :tak:
A powiedz mi kochana coś Ty tam do łóżeczka nakładła??? Pięknie i przytulnie ale za to jak niebezpiecznie

A co Wit. D to niestety musisz dokupić bo to bardzo ważne, żeby ją suplementować, a K daje się jak dziecko tylko na cycu bo w mleku modyfikowanym już jest

Fifka ja szczupła??? ja mam 172, mąż ze 185 i on rzeczywiście jest wysportowany. A Amelcia zrzuci jak zacznie chodzić, ale już wyszła poza krzywą z wagą. Mamy zalecenia od pediatry żeby jadła mleczko 2x dziennie, raz warzywka do woli i raz owoce do woli, ale to prawie niewykonanle u mojego żarłoczka :tak:

Ostatnia edycja:
Donia no jaka ona jest piękna!!! nie mogę się napatrzeć :D a tak kiteczka!!!! oszalałam po prostu!!!:-) i wcale nie widać po niej że jest jakaś większa niż przeciętnie! Julia dwa tygodnie temu na szczepieniach zaważyła 9300 i miała 75 cm... a że ostatnio przystopowała z przybieraniem na wadze i to bardzo, to podejrzewam, że nie wiele się od tej pory zmieniło, no może z 9500 najwyżej waży... a ile Twoja Amelcia?
a z tym wyjazdem do Polski to poważna zmiana!!! całą rodzinką byście wracali? mąż też? a co do żłobków i zostawienia Amelci to współczuję, domyślam się jakie to musi być trudne dla matki!
A z tą przeprowadzką to może i dobrze :-p będziesz miała bliżej na zlot :-p

Mijenka
witaj :happy: ano już gdzieś kiedyś mi się tutaj otarło, że jesteś ze Szcz :) ja od urodzenia i w chwili obecnej mieszkam w Policach, ale pare lat mieszkałam z rodzicami na Bukowiu przy Szosie Polskiej :) teraz też tam jestem często bo mieszka tam moja mama :) a Ty skąd jesteś? :)

Fifka
to super, że jednak jedziecie :) dotlenicie się, wypoczniecie :) pozazdrościć!! :) a nawet jak będzie deszczyk padał to zawsze w tej altance posiedzieć można :) od deszczu jeszcze nikomu nigdy krzywda się nie stała ;-)

donia sliczniusia ;-) niestesty tu nie dodam zdjecia zadnego bo jestem u babci a tu transfer taki ze do jutra by mi wgrywalo zdjecie...

kochaniutkie mam pytanko bo ja blondi i zamiast kupic sama witamine d kupilam sama K i co ja mam zrobic kupic nastepne opakowanie czy moze niunia zuzyc??bo jak nie to moze ktos chce kilka tylko brakuje bo zanim sie skaplam to juz otworzylam opakowanie

Witaminę K podaję się tylko do końca 3 miesiąca...
Ty wiesz gdzie mieszkam więc teraz możesz coś wybrać w Zabrzu ;-) tylko żebym dojechała :-p i żebyś Ty czas miała :-)

A więc dam Ci znać na dniach na PW bo teraz egzaminy mnie torturuję i praca licencjacka... miło będzie się spotkać :* Najwygodniej będzie na pewno spotkać się gdzieś w centrum bo na to moje zadupie możesz nie trafić :-D

Natkusia fajna ta porodówka!! :-) a jaka śliczna biała kołyseczka na tej jednej sali, śliczności :tak: jak się jeszcze to wszytsko zgra z fajnym personelem to nic tylko rodzić!:happy:

IWASEK masz rację, że kiedyś było inaczej... mimo, że nie zawsze się odzywałam to jednak cały czas tu z Wami byłam i Was czytałam... no... ale kiedyś to było kiedyś i miejmy nadzieję, że ta fajna atmosfera powróci na wątek! :tak:

lamiav a na jakim mleku teraz jesteście? no i to już 4 mleko?? ojoj.... ja słyszałam, że nie powinno się tak często zmieniać MM... A jakie już przerabialiście?
A co do siatek centylowych to ja nawet tego nie sprawdzam, moja Jula to kluseczka i boję się, że się okaże że i w wadze i we wzroście wyjdzie poza skalę :-p

Miliaa ja z całych sił będę kciuki zaciskać &&&&&&&&&&&& :tak: będzie dobrze! nie ma innej opcji! :-)

Magdalena
jak tam Bartuś? :)

Fifka
i jak jutro na rybki jedziecie? czy rezygnujecie z powodu pogody?

Doniu
a co u Was? coś się dawno nie odzywałaś... jak się miewa piękna Amelcia?:blink:

Dziękuję, że pytasz... teraz przystopował troszkę w wagą!! odkładamy szczepienie już od 3 tygodni bo okropnie charczy... byliśmy już 3 razy u pediatry ale twierdzi, że oskrzela i gardełko czyste i że powodem jest duża ilość sliny, która się zbiera i nie nadąża spływać... kazała podawać Deflagaminium i Calcium i jest już troszkę lepiej... poza tym pięknie ząbkuje bez marudzenia i siedzi już sam ale pochylony do przodu bo podpiera się rączkami :-p za to dużo bardziej interesuje go wstawanie...

Lilly a ile Julcia waży i mierzy? Bo moją Amelkę to będzie trudno pobić.

AAA i niepytana wrzucam fotki :-)

Zobacz załącznik 476507Zobacz załącznik 476508

Śliczniusia!!! :*:*:* Bartuś waży tyle co Amelka :-)

Mijenka
witaj :happy: ano już gdzieś kiedyś mi się tutaj otarło, że jesteś ze Szcz :) ja od urodzenia i w chwili obecnej mieszkam w Policach, ale pare lat mieszkałam z rodzicami na Bukowiu przy Szosie Polskiej :) teraz też tam jestem często bo mieszka tam moja mama :) a Ty skąd jesteś? :)

to w sumie niedaleko mojego taty bo on znowu mieszka na Pokoju;-)
a ja mieszkam koło Tobruku:-D

donia to tak tylko na chwile ja polozylismy na poduuszce i tam jest je kolderka na calym lozeczku rozlozona ;-)niunia od niepamietam jakosv na boki przewraca i na brzuch umie niecaly miesiac i umie pelzac tzn odpychac sie nogami i robi mostek tyylkoglowa zostaje bo zaciezka ale na odbicie trzyma co raz mocniej ;-)

Atanku co do tej wit K jeszcze to zapytaj którejś z dziewczyn czy nie chce kupić choć za połowę ceny bo wiem, że ona droga jest więc szkoda by było żeby się zmarnowała. A tak Ty coś z tego będziesz miała i inna dziewczyna skorzysta bo kupi po dobrej cenie...

reklama
Lilly mamy wracać na razie we dwie, mąż jeszcze parę miesięcy musiał by zostać :-( nie wyobrażam sobie tego...., boszsz żebym znalazla dobrą robotę w Belgii plissss. A Ty do kiedy możesz zostać z Julcią?
A Amelka waży 8800 :szok: ale po niej nie widać, chyba w głowę jej idzie :tak:

Atan to Amelka super fizycznie się rozwija!

Do góry