reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
dziekuje kochane za kciuki, uwierzcie mi, ze to dla mnie bardzo wazne, bo daje mi sile!!
a relacja jest taka, ze jestem po punkcji, wyjeli ze mnie 21 komorek, z czego 17 jest dojrzalych, reszta "dochodzi" w inkubatorze
wink2.gif

mam mieszane zaplodnienie, wiec czesc idzie trybem IVF a czesc ICSI, zobaczymy jak to bedzie
jutro dostane telefon z kliniki ile sie zaplodnilo i jak sie dziela, wiec dalej trzymajcie ksiukasy za moje komórasy
laugh.gif

nie wiadomo nadal co z punkcja, bo troszke mam dalej wysoko e2, ale przetoczyli mi hesa, dostalam leki na zbicie e2 i moze jakos pojdzie, zobaczymy w czwartek
yes2.gif

kciukow prosze mi nie puszczac:-D

atan to wy tak po prostu sobie idziecie? u nas w przychodni jest tak że się dzwoni dzień dwa wcześniej i się idzie na konkretną godzinkę na szczepienie bez kolejek bez takiego że pani dr nie ma

mila &&&&&&&&&&&&&

Fasolka no ja zadowolona jestem a lada moment Łucja ci podrośnie i ten wyższy poziom niepotrzebny. jak tam nie zjadła taty? ;)

A ja się zapomniałam pochwalić a właściwie pochwalić mój organizm odebrałam też inne wyniki badań i wątroba nerki itp w porządku nie zostawił zespół hellp żadnych uszkodzeń już. I co najważniejsze wkońcu mam płytki krwi w normie :-)

wpadłam zobaczyć co u was :) i tak na szybko bo małżowi brakuje 4 stron rozdziału jeszcze żeby choć z dwoma poszedł dziś do promotora choć niewiele się na tym znam znalazłam pozapisywane linki i notatki coś zawsze stworzę.

martoszka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& baaaardzo mocne :-)

magdalena to miałaś pierwszą poważną przeprawę z zostawieniem Bartusia przed powrotem do pracy cooo? fajnie się tak wybawić na weselu ja bym poszła mamy zaproszenie na 4 sierpnia ale się wahamy czy finansowo podołamy :-(

Fifka Konradek ma naprawdę biedaczek wrażliwy brzuszek, mam nadzieję, że już lepiej. Jak wam nocka minęła?

Natka
hihih nie ma to jak facet goli ;) tu i ówdzie pomizia ;-)

mila powodzenia i trzymamy &&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte

pyscek dzieeeń dobryyyyyy jak tam temperaturka?

Fasolka ja mam u rodziców bez podwieszanej podłogi bo uznaliśmy że to za mało jakieś stabilne to podwieszanie. Na materacyk kocyk kładziemy i Małgosi rewelacyjnie się spało

No to racja! Do pracy wracam od 1 września bo dziś byłam załatwić urlop wychowawczy bo żal mi jeszcze na wakacje zosatwić małego i podrzucać gdzie popadnie...

Witajcie

nie zakuposzału nie będzie, teraz im bliżej końca to trzeba liczyć każdą złotóweczkę, a skarpetki faktycznie fajne, zawsze sprawdzam, żeby nie miały ciasnej gumki

były też takie jak Twoje jale ten wpadł mi od razu w oko, a co do tygodnia to ja nie wiem kiedy ten czas tak zleciał
miliaa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Atan kciuki Amelki są niesamowite he he

kółka są pompowane, ale mówię Wam ta delikatność prowadzenia, w ogóle tak w wyglądzie jest bardzo dobrze dopracowany a wydaje się lekki, wymiarami gondola jest 2 cm mniejsza od tej w Tako, a tamten na żywo wygląda strasznie ciężko, jak zobaczyłam te amortyzatory to szczerze zwątpiłam czy przy naszych "polnych" drogach długo będą sprawne
MartOocha &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

jejku a u Nas dzisiaj bierzmowanie młodego, koszmar teściowej odbiło, zaprosiła gości... przecież to tylko bierzmowanie i to o godz 18.00 a mój mężuś jest świadkiem. Latała wczoraj, stoły ustawiała, zamówiła nawet ciasto... zamorduje jak będą jakieś wycieczki do Nas do góry, jak ja nienawidzę jak ludzie chodzą po pokojach i oglądają co kto ma, jakby mężu nie był świadkiem to byśmy uciekli. Muszę sobie coś czerwonego do dupy przyczepić bo te czarownice (ciotki i kuzynki) zaraz będą gadały o jaki mały brzuch, o jak wyglądasz... a jak będą chcieli zobaczyć łazienkę to nie puszcze-powiem że każdy ma w domu kibel i nie ma co oglądać... o ludzie jaka ja się wredna zrobiłam...
mam w planach dzisiaj trawkę skosić ale boje się tej gorączki, już mam podpuchnięte nóżki

Czyś Ty normalna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????? Jaką trawę??? :wściekła/y:

Dobry :-)
Martocha i Mila &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Magdalena super to łozeczko! Moze sama sobie takie sprawie, bo jak bede jezdzic do rodzicow, to tam nie ma w czym spac
Musze sie wyzalic:-(mam totalny kryzys z karmieniem :-(Aleksander mnie tak pogryzl w jedną piers ze nie moge nią karmic bo placze z bólu, druga jest w porzadku, wiec raz karmie z tej zdrowej, raz sciagam z chorej i próbuje podawac mu z butelki ale on strasznie nie lubi jesc z butli, wierci, krzyczy a nawet jak juz zje to pozniej nie chce isc spac :-(macie na to jakies rady?bo już nie wiem co mam robic.... juz czasem mam takie mysli, ze najchetniej rzuciałabym to karmienie i problemy by sie skonczyly!

Ja Ci nie poradzę bo kryzysy miałam ale żeby aż takie że Bartuś obgryzał brodawki to nie... najważniejsze jest żebyś jak najczęściej odciągała z tej piersi mleko!

Miq, w dooopę dostaniesz, chłopa nie ma?

To ja Was będę musiała na parapetówę zaprosić, a co :) pisałam wyżej, że więźba stoi w połowie :) potem jeszcze dachówki i ścianki działowe i góry i wsio na ten rok.

Nie musisz :-p same się wprosimy :-p

Atanku no to super ze z wózkiem wam się tak udało! Ja teraz też będe poszukiwać bo maż dał mi "zielone światło" na poszukiwania :-) Nasz wózek ledwo mieści się do bagażnika... nie narzekam bo bardzo go lubię.... ale jednak potrzeba nam czegoś małego "w razie czego" :tak: Ten mój duży jako spacerówka zimą będzie idealny :-D

Sil to rozumiem ze w tym roku już panujecie dom doprowadzić do stanu surowego zamkniętego tak? Kurcze... niby jeszcze dużo pracy ale jak już będzie "zamknięty" to już krok milowy w stronę wspólnego zamieszkania! Oj zazdroszczę :-D

Necia nocka mineła dobrze :tak: Mały wstał tylko raz na karmienie i troszkę się powiercił i bąki popuszczał ale później spał do 7 więc jestem wypoczęta :-)
A jak tam Małgosia ze swoim brzuszkiem?
Hahahahaha a teściówka dobra XD

Miq mój mąż w tamtym roku był świadkiem na bierzmowaniu u mojego brata :tak: i też nie lubię jak mi się plączą po pokojach... ale musisz przywyknąć bo jak urodzisz i zaczną się odwiedki to będą łazić w tą i we w ta cały czas.... :no:

Sleepy ale wy pokemony jesteście normalnie :wściekła/y: czy ja napisałam ze nie wolno o sobie pisać? Cytuję to co napisałam Olci: " rozumiem ze nie każdy ma czas na nadrabianie odpisywanie wszystkim itp... ale tak jak na przykład z twojej strony jest jakieś zainteresowanie innymi... Niektórzy wchodzą i proszą o jakieś streszczenie ostatnich dni. Wszystko jest jak najbardziej na miejscu. Ale co innego jest tu wpaść ni z gruszki ni z pietruszki wygłosić swój monolog i zniknąć tak?"

I w sumie to już chcę zakończyć ten temat bo tylko nie potrzebnie jakaś burze wywołuję.... to po prostu moje spostrzeżenie... Powiem tylko ze najbardziej mam jedną osobę na myśli na którą coraz bardziej jestem zła...

Hahaha no dają sobie! Mały wcale mnie nie gryzie :-p

My już po nocy która fajnie nam minęła aż mój mąż pojechał na 4 rano do pracy.... wszystko pięknie i fajnie... :tak: aż tu nagle telefon wydzwania... i teściowa wpada do domu bez pukania! :szok: Ja sie zrywam jak poparzona z łóżka... patrze na zegarek 4.30... i co się okazuję? Mój mąż pojechał na rano do pracy a ma na popołudnie i chciał żebym się upewniła i spojrzała w jego grafik - a jak... ma na popołudnie... no i wrócił, nie mógł już zasnąć to przyszedł do nas do łóżka i od rana sobie rozmawialiśmy :-D

Hahahaha dobre!! JA tak kiedyś poszłam w sobotę do szkoły :-D

fifcia: no widzisz, coś zaczynasz nie kończysz i tak powstają spięcia niepotrzebne. mój mężu zawsze w tych samych godzinach pracuje.. zawsze go nie ma te 9,5h.., caaaały dzień gdy można coś załatwić i wraca wieczorem.. eh.. Ale to jeszcze tylko przez chwilę- dopóki nie wygramy w totka!;)

nala: fifki pytaj, ona mądra. Ja w podobnej sytuacji... rzuciłam to karmienie..;) baardzo sobie chwalę:)

dziewczyny, za co obrywa miq bo chyba nie doczytałam? ja też bym opierdzieliła- ja świetnie opierdzielam, ale teraz nie wiem za co;P

Kurde Sleep to widzę , że mamy te same oczekiwania jeśli chodzi o kasę :-p

Lam wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!! Jeszcze więcej miłości!!! :*:*:*:*

Kurde tylko tyle dałam radę nadrobić! Wybaczcie ale jesteście niemożliwe!!!!!!!!!!!

A Bartuś już sam siedzi ale tylko w pozycji, w której może podtrzymywać się rączkami więc nie daje mu jeszcze się spełniać :-p
Zobacz załącznik 475889

Ostatnia edycja:
Fifka no to zaszalałaś z tą wagą w ciąży :shocked2: hmm.. to z czego Ty teraz spadasz? Przeca Ty szczupła :sorry2:

Sil ja się też piszę na parapetówę! ;-)

Netka no to glukoza piękna :-) i przede wszystkim cieszę się, że wyniki masz piękne uff aż kamień spadł z serca :* jak tam promotorek?

Milia &&&&&&&&&&&&&&& przez cały czas zaciśnięte! :*

Mag widzę Bartek robi postępy :-) słodziuchny :*

A ja po depilacji.. przeżyłam! :-D a potem posiedziałam trochę z mamą i siostrą :-)
O dziwo bardzo dobrze się czuję :-)

Aaa dziewczyny.. zaopatrzyłyście się w parasolki do wózków?? Przydaje się? Ja o tym zapomniałam :zawstydzona/y:

Lam: nie wiem czy już pisałam, najwyżej się powtórzę.. Wiesz że u mnie jest peeełno bilbordów z reklamą Zamościa? Odbieram to jako znak, że trzeba jechać;) I wasz rynek trzeba obejrzeć w końcu na żywo. Na studiach uczyłam się rzutu waszego ratusza na pamięć. Historia architektury to straszny przedmiot był;P
Co do pięt ma to sens- trochę mi ulżyło, bo pytanie zabrzmiało dziwnie;P
U nas jest z dnia na dzień coraz lepiej, ale nadal bywają dni kryzysowe. Karmię bebiko, bo jak dawałam nanpro to mały ledwo dawał radę napełnić pieluchę. Bobki jak u starego chłopa, coś strasznego. Próbowałam też infini czy jakoś tak. Podobno, cytuję, lamborgini wśród mlek. Kto by pomyślał, że kupa noworodka może tak cuchnąć rybą..
Robię się za chuda? A robię powiem ci;P 63,9 było wczoraj z rana;):D Pierwszy raz widziałam to cudowne 3 przed przecinkiem. Teraz to utrwalić i jazda dalej;)

miq: Ojjjj.. teraz jak już wiem za co opierdzielać! Won od kosiarki! chyba że masz taki traktorek, to się ew. możesz przejechać..;)

necia: gratuluję rozdziału! będziesz mieć za chwilę w domu wykształciucha wariata!;) patrz.. teściowa złoty człowiek a ty narzekasz...;)

fifka: pewnie że się podzielę;) a ddtvn dziś u ciebie chyba, nie?:)
Zamość fajny ;-) szczególnie z lam i Adą :p

helou :-) evrybody:p

NEcia to dobrze, że wyniki są OK ;-)

Natka podziwiam za tą depilację :-p, co do parasolki to chyba bardziej do spacerówki niż do gondoli! Chociaż Ty gondolą głównie w lato będziesz jeździć to może Ci być potrzebna! Ale nie spiesz się z tym! Sama zobaczysz czy by się przydała czy nie bo to zawsze można dokupić a po co niepotrzebnie wydawać pieniążki ;-)

A co do samopoczucia to często tak jest, że przed porodem kobieta czuje się nadzwyczaj dobrze.... :p

Witam lasencje!! :-D U nas był dzisiaj taki skwar ze aż przesiedzieliśmy cały dzień w domu - to u siebie to u teściów dla towarzystwa :tak: Na podwórku było nie do wytrzymania... :no: Konrad coraz częściej spotyka się z sąsiadem "zza płotu" :-D Jest o 3 miesiące starszy! Normalnie siedzą i się godzinami w siebie wpatrują :-p Jak w lustro!

Sil ale dokładnie tak jak piszesz, bliżej niż dalej :-D Życzę ci zeby budowa jak najszybciej ci się skończyła!

Kwiatuszku współczuję pęcherza.... ja co raz też mam zapalenie wiec wiem co to za ból :no:

Neci hahaha no ja z tą dieta to też się różnie trzymam :-p

Milia musiałam sobie poszperać o co chodzi z tymi zapłodnieniami, ale już wszytko wiem! Kciuki trzymamy i nie puszczamy! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Atan no proszę... Fajnie Amelcia sobie leży :-D

Necia supr wieści!!! Całe szczęście wszytko jest w porządku z tobą i malutką! Tylko się cieszyć!! :-)

Magdalena ślicznie Bartuś siedzi! :-D Mój też tak siada ale jeszcze przewraca się do przodu :sorry2: mimo wszytko wciąż musi się czegoś podtrzymywać :-p Ale twój synek to duży facet! Konrad przy nim to jeszcze taki bobasem z wyglądu!

Natkusia tak w ciąży i po ciąży byłam laska... ale później zobie zaszalałam i przytyłam z 9 kg (po porodzie) Ważę teraz więcej niż w 9 miesiącu ciąży :baffled: Niby gruba mocno nie jestem... ale jednak jak tą 7 z przodu zobaczyłam to mnie to troszkę przeraziło bo NIGDY tyle nie ważyłam...

Co do parasolki to ja nie kupowałam ale by mi się przydała - nawet do gondoli bo jednak budka zasłania tyko z jednej strony słońce... a ty całe lato będziesz z małych chodzić na spacerki...

A no i powiem wam z nie lubię wagi u teściów bo przez nią jeszcze bardziej się załamałam... :zawstydzona/y: U mojej mamy na wadzę wychodzi ze schudłam (porównując dwie wagi z jednego urządzenia) a dzisiaj od tak zważyłam się u teściów i...... 70 KG!!!! :szok: ja pierdziele.... 7 z przodku w życiu jeszcze nie miałam....... mam nadzieję ze to ta waga sie myli a nie ta u mojej mamy... bo to by wychodziło ze przytyłam ponad 13 kg po porodzie........................................

reklama
magdalena ależ Bartuś fajnie siedzi :-) fajnie tak patrzeć jak dzieciątko nowe umiejętności nabywa

natka mnie też ulżyło po tych wynikach spokojniejsza jestem niby człowiek dobrej myśli ale w środku zawsze coś. A promotor poza tym że wyszedł wcześniej niż powinien i się minęliśmy to spoko. Małż dzwonił do niego dał mu czas do niedzieli na skończenie co jest wykonalne na szczęście, a obronę mają mieć 11 lipca

magda heloł :-)

ja nie mam parasolki miałam się zaopatrzyć ale chyba sobie daruję narazie bo buda od wózka tak głęboko nakrywa że jest ok a zawsze mogę przełożyć rączkę na drugą stronę i wtedy cała w cieniu jest.

mam stertę prasowania ale tak mi się nie chce że postanowiłam poczekać aż wyschnie mi do jutra to co prałam po powrocie i kapelusik nowy żeby na jutrzejszy spacerek miała

Do góry