reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Miq oj jak oglądałam filmik to aż mi się łezka w oku zakręciła... przypomniało mi się moje usg 3D... Ekstra sprawa!! Jak będe w ciąży z drugim też na pewno pójdę bo fantastyczne przeżycie! :-D

Ja n pewno nie będę narzucać przyszłej pracy dziecku... niech samo zadecyduję nie ważne co to będzie :tak: Ja miałam tą możliwość i wiem na własnej skórze jak cudowanie jest pracować w zawodzie który się kocha! Wtedy praca staje się pasją :-)

Necia powodzenia na badaniu! Kurcze ja to badanie miałam raz i aż mnie ciary przechodzą na sama myśl.... :sorry2:

Atan ja jakbym miała kupować spacerówkę to kupiłabym jakąś malutką i lekką... Ta wydaje się dość spora... Ja tak jak Ewika mam dużą i ciężka spacerówkę i poszukuję teraz czegoś lekkiego.
Poza tym jej do spacerówki jeszcze daleko.... Mój Konrad jest większy i sztywniejszy, a jest jeszcze stanowczo za mały... próbowałam ale pasy nie trzymają go jak trzeba i biedny się składa... Dziecko w spacerówce sadza sie dopiero jak samo siedzi.

Ewika
rozmiar taki jaki mała ma obwód głowy! Jak nie wiesz to centymetrem krawieckim zmierz :tak:

Hej żonko!! :*

Fasolka!!! Chciałabym cu serdecznie podziękować za wkładki :* JESTEŚ WIELKA!! Akurat skończyło mi się ostatnie opakowanie!! I jak rano dostałam paczkę oszalałam z radości :-D
Kochana daj wielkiej Łu troszkę czasu :* Widzisz, mój mały to niby nie wcześniak ale jednak te 37 tygodni robi swoje... :no: nawet lekarze porównują go do dzieci rodzonych o czasie a ja zauważyłam ze on wszystkie umiejętności zdobywa z 2 tygodniowym opóźnieniem - nie licząc tych siłowych takich jak trzymanie główki, siadanie itp. bo tu akurat ma krzepę i z tym pędzi. - ale na przykład późno zaczął się śmiać na głos... później też nauczył się korzystać z rączek i chwytać przedmioty. Albo dopiero niedawno odkrył ze ma uszy i nogi! A większość dzieci w jego wieku już dawno ssało swoje stópki...

No i wróciłam od mamy! Mały wymęczony jak nie wiem... zdążyłam go wykąpać i zasnął bez jedzenia... kaszka przygotowana cycki pełne a on śpi... Dzisiaj Konrad przeszedł sam siebie... po raz pierwszy dostał takiej "głupawki" że aż płakał ze śmiechu kiedy wystawiałam języka i "pierdziałam" nim. :-) Noż jeszcze nigdy tak długo i tak radośnie nie rechotał! Pod koniec jak wystawiałam języka to już zaczynał się śmiać i łzy płynęły mu po policzkach! Az żałuję ze nie miałam aparatu :-p

Aha i schudłam 3kg!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
wiem ze kubelkowe ale strasznie zuzyte i pekniety daszek z boku podnurzek nie trzyma i kolor wyblakl... a nowe siedzisko drozsze od nowej spacerowki nawet uzywane ...i kazde uzywane ma takie same problemy z podnozkiem i daszkiem...uznalismy ze kupujemy jesli jeszcze aktualne a chce kupic na pozniej by miec ;-)nie teraz ;-)

fifk WAZY 11KG

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)

widzę, że tu dzisiaj mowa o spacerówkach, my mamy normalną dużą spacerówkę, ale, w związku z tym, że jedziemy w lipcu na mazury na wakacje to postanowiliśmy kupić lekką parasolkę :)
zamówiliśmy na allegro taką: Spacerówka Quatro MINI 2012 +3xGRATIS,promocja !!! (2370033651) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wczoraj przyszła i dzisiaj była pierwsza jazda próbna:) trochę się stresowałam, bo Julia jeszcze nigdy nie jechała przodem do kierunku jazdy i myślałam, że się wystraszy, ale spacerek bardzo się udał :) Julia byłą zachwycona, całą drogę grzecznie siedziała i podziwiała widoki :) no i ogólnie jesteśmy z zakupu zadowoleni :)

Wczoraj chyba rozmawiałyście o puzzlach piankowych, my jakiś czas temu kupiliśmy takie na allegro, 36 sztuk, ok 1 cm grubości. Polecam taki zakup, bo są miękkie i ciepłe :)
WIELKIE PUZZLE PIANKOWE 36el 30 x 30cm + POKROWIEC (2343048368) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o takie o:blink:

Ja te puzzle kupię sobie w hurtowni zabawek :tak: będzie taniej niż na allegro!

Atan to wam ma być wygodnie! Według mnie 11 kg to sporo... mój waży około 18 i jak na moje możliwości jest za ciężki... Ja to chce kupić coś takiego jak Lily pokazała :tak:

Pyscku kg to wiesz... ja to uważam za granicę błędu... po kupce już tego kg by nie było :-p i tak laska jesteś :*

A my dostaliśmy dzisiaj od sąsiadów w ramach "odwietek" kocyk z żyrafką!
Zobacz załącznik 474867
I grzechotkę!! No i dzisiaj moja mama kupił małemu grzechotkę więc jest bogatszy o kolejne dwie! Już tak sie ślicznie nimi bawi że aż chce mu się je kupować!

A kocyk jest BOSKI!! Aż normalnie żal go używać :zawstydzona/y: Tak sie śmiałam ze sąsiadka to chyba mi w myślach czytała kupując żyrafkę! :-D - albo sugerowała sie tym ze u nas dużo żyrafek w pokoju :-p

Mały śpi do tej pory... a jadł o 16 ostatnio.... :szok: Normalnie z głodu mi padnie zaraz... butla kaszki stoi.... cyce twarde a on spi.... boże ależ go dzisiaj wymęczyłam... :sorry2:

No i idę teraz spać :* Dobranoc!

Masakra dopadły nas kolki :-(. Walczymy codziennie wieczorem od przedwczoraj. Dobrze,ze teściowa jest to mi trochę pomaga (chyba moja pierwsza pozytywna wypowiedź o teściowej - jak trwoga to do teściowej) przy tych atakach, ale pewnie i tak czeka mnie wyprowadzka z z domu z małą, bo teściu marudzi, a Mąż jakoś nie specjalnie stoi po mojej stronie bo widzę,ze mnie kolkami obwinia jak bym miała na to jakiś wpływ,a to niestety on stres i agresje do domu przynosi. Koszmar jakiś. Podaje już te niemieckie kropelki i nic:-(
Nie nakręcam się narazie na wyprowadzkę, ale...
Nie ma żadnej duszyczki pocieszycielki to śmigam zająć się sobą bo padam na pysk po tym kolkowym maratonie.

Ostatnia edycja:
fasolka wspolczuje

fifka wiesz ja nie lubie swojego wozka (quinny ) mnie dobija.. kazda dziura i dziecko skacze gondola na tych adapterach sie rusza i wogle jakis ten wozek 3 kolowiec mnie wkurza,,

fifka a kocyk to ten sam co ci ostatnio pokazywalam ;-) sliczny i gratuluje 3 kg ;-)

wozek jest aktualny wiec prawdopodobnie w poniedzialek ogladamy ;-)

hej witam z rana
musiałam wstać dzisiaj wcześniej bo jadę zwolnienie zawieźć do pracy i mam w planach odwiedzić hurtownię i tak sobie właśnie planowałam zakupić kocyk. Tam były takie jak Fifka dostała-śliczne:tak: no zobaczymy z czym wrócę

Fasolka współczuje... kurcze widze ze u was też się "pie&przy"... u nas pod koniec ciąży i po porodzie też było okropnie... może mąż mnie tak nie atakował... ale zupełnie mi nie pomagał... jakiś bunt wewnętrzny przeżywał. A teraz? Żeby nie przechwalić jest super! Nareszcie oboje odnaleźliśmy się w nowej sytuacji! Tak wiec wierzę ze i u was tak będzie :* Pojawienie się dziecka to jednak bardzo radosna ale i ciężka chwila dla małżonków...

A co do kolek to niestety ale to jest taki okres który trzeba przejść... Mi nikt nie pomagał, nawet z mężem było różnie... i jakoś przetrwaliśmy więc uszka do góry! Jak mała krzyczy to spróbuj jej brzuszek posuszyć suszarką - dźwięk i ciepło powietrza na brzuszku pomaga na te dolegliwości. Dłuuuga kąpiel też pomaga... ja to jeszcze jak małego bolało to go po prostu przyciskałam pionowo do siebie i w takich objęciach nosiłam kiedy płakał - czuł się bezpiecznie w moich objęciach i jak tylko kolka ustępowała to zasypiał no i taka pozycja pomaga w uwalnianiu gazów. No ale tak jak mówiłam... to jest czas który trzeba przetrwać... po 3 miesiącu to mija, musi układ pokarmowy małej dojrzeć...

Atan o tak! Najlepiej wózek obejrzeć na żywo! :tak:

Miq ten kocyk jest taki mięciusi że az chce się do niego przytulać!

No i dzisiaj my też pojedziemy do sklepu zakupić nowa butelkę i smoczki do nich! :tak: Bo mały wieczorem je kaszkę a te smoczki co ja mam maja za małe dziurki a jak je powiększyłam to po 2-3 jedzeniach zaczęły się rozpoławiać... tak wiec muszę kupić taki specjalny do kaszek! Już widziałam takie :-)

A mój mały wczoraj obudził się na karmienie dopiero po 24... cycki to myślałam ze mi wybuchnął... :szok: przespać póćniej ślicznie całą noc jak aniołek! A dzisiaj wstał w super humorze! :tak: Dzisiaj też jedziemy do lekarza bo mały dostał strasznej chrypki i boje sie ze ma coś z gardełkiem... :no:

No i wylazł mu ząbek!! Dolna lewa jedyneczka!! Prawą też już widać! Lada dzień wystrzeli! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry