reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Atanku jak uważasz że wam potrzebny taki wózeczek to kupujcie. My mamy taki ciężki dlatego teraz szukam leciutkiej spaceróweczki.
Dzięki za link. I jak się czapka sprawuje bo podoba mi sie bardzo! A jak rozmiar bo nie wiem jaki wziąść

reklama
no ten raczej do lekkich nie nalezy ale zastanawiam sie bo podoba mi sie choc martwi mnie czarny kolor gd slonko bedzie czy nie zacieplo w nim jej bedzie wiesz moglabym poszukac lzejszej ale zalezy mi na przekladanej raczce i nie zadrogi.. tak do 200zl

a chustko czapka mamy ten 40-44cm bo obwod glowy zmierz moja niunia ma 40,5 cm

Siemandero :-) My dzisiaj po kontroli w Poradni Patologii Noworodka. Mała rozwija się dobrze, urosła 6 cm na długość obwody też podrosły, główka i klatka piersiowa równomierne - więc prawidłowe jak to w 3 miesiącu. Na USG przezciemiączkowym wyszło, ze ma delikatną symetrię komór bocznych,ale to już miała w szpitalu. Rozwja się poprawnie fizycznie i neurologicznie więc nie ma co panikować,narazie trzeba tylko obserwować i narazie kontrola co 3 miesiące.
Nie nadrabiam bo nie mam sił, zresztą dawno mnie tu nie było i pewnie jest kilkadziesiąt stron.

uu pyscek wspolczuje..

fasolka to super wiesci a ile niunia wazy ?? w koncu masz super wage ;-)

ja sie dowiem w poniedzialek na szczepieniu.. nienawidze szczepien

waży równiutkie 4 kg :-)
my mamy szczepienie 4 lipca czy jakoś tak
Atanku a jak u Was z trzymaniem główki? U nas jeszcze rewelacji nie ma, bo nie trzyma sztywno w powietrzu tylko się tak kiwa, ale już podnosi coraz lepiej. Tylko wiadomoi u mnie wszytko powinno się liczyć wiekiem skorygowanym to jest tak jak by Łucja miała 5 tygodni, a nie 3,5 miesiąca, no ale ja ją niestety ciągle porównuje do dzieci normalnie urodzonych.

Ostatnia edycja:
fasolka nadal nie podnosi na brzuszku a gdy trzymamy do odbicia to lepiej choc czasem sie kiwa jak u pijaczka ;-)

reklama
Fasolka No to jak na 5 tygodniowego bobasa to -pięknie waży! :*

Necia dobrze, że wszystko w porządku! A ta asymetria to coś poważnego??

Atanku jeśli Tobie się podoba i uważasz, ze jest Ci potrzebna to kupuj! A co do Twojego wózka to przecież tam masz kubełkowe siedzisko więc powinno być Amelce wygodnie a poza tym ona jest taka drobna, że dlaczego chcesz ją koniecznie przekładać do spacerówki?

A Bartuś dziś miał jakiś dziwny dzień... :confused: chyba ta pogoda... cały dzień był taki senny i przez to przy okazji zmierzły. Rano wstał o 8 i o 10 już spał przez 2 godziny czyli do 12! Chwilę się ze mną pobawił i o 14 znów drzemka na 2 godziny! A o 18 był już taki nieznośny, że mąż go wykąpał i przy butli zasnął i jak nigdy nie zjadł do końca...

Do góry