reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witamy serdecznie pauka :) śmiało pisz tutaj z nami i dziel się wszytskimi wrażeniami z pierwszych prób staranek :)
co do kwasu foliowego to jak najbardziej się w niego zaopatrz, chociaż ja go już biorę ponad pół roku, i się zastanawiam, czy czasem sobie go nie dopuścić na jakiś czas....
a co do badań, to myślę, że przede wszystkim powiunnaś wybrać się do dobrego ginekologa, i powiedzieć mu, że zaczynacie się starać i on już Cię dalej pokieruje :)
a jak długie masz cykle?

reklama
Witamy nową staraczkę!

Folik to musowo, jeśli chcesz jakiś zestaw witamin. Co do badań. Jeśli nie masz przewlekłych chorób etc, wystarczy byś przespacerowała się do gina, zrobi Ci wywiad i dowiesz się co jak. Dla pewności można zrobić same badanie hormonalne i cytologię.
Także życzę bardzo szybko owocnych efektów waszej pracy :-D

A i czemu swego nazywasz małżem? W sumie ciekawe, bo ja na swojego wołam zołza! :-D

Tak dziewczynki, I'm back! Będę was dalej męczyć :rofl2:
Mam rewolucje z jajnikami i z tempką (ale pewnie nakrzyczycie zaraz na mnie, że źle mierzona, ale chyba tak mierzona może mieć jakieś znaczenie bo szaleje)

Ginekolog już odwiedzony i poinformowany:-) powiedział, że mogę sobie zrobić badania tarczycy, ale póki co nie ma takiej konieczności...Kazał na razie próbować, a dopiero jakby nam nie szło to będziemy się badać dokładniej... My raczej nastawiamy się na to, że przestajemy sie zabezpieczać, ale nie podejmujmy sie na razie liczenia cyklu, bo moje cykle skutecznie utrudniają mi dojście do tego, kiedy jest owulacja (trwają od 28 do 35 dni a w porywach nawet do 40). Także mam nadzieję, ze po prostu się uda, a jakby były jakieś problemy, to wtedy dopiero zacznę się rozprawiać z cyklami...:-)

A małż jest małżem od małżonka (nasz sąsiad-dziadziuś taki zawsze każe mi pordrowic małżonka i to takie zabawne mi sie wydaje:rofl2:) także jest małżem lub małżowiną, bywa też łajzą, łajzeczką, gościem i w przypływie czułości serduszkiem albo kropelką;-) a w normalnych warunkach jest Piciem (Piciu to takie poznańskie zdrobnienie od Piotra):-)

Ostatnia edycja:
Lillydelux- pewnie ze mozesz mnie dopisac do listy;-)
Witam naszą nową staraczke.
AeIreda- nareszcie sie pojwilas :-) bo juz tesknilysmy za toba:-)

Pauka- to moze przy starankach zdasz sie na testy owulacyjne chyba przy tak nie regularnych cyklach pomoga ci zafasolkowac

Ostatnia edycja:
Pauka, tak dla świętego spokoju możesz skontrolować poziomy tsh, ft3 i ft4. Sprawdzić czy są w normie. A jeśli będą to na razie przy nieregularnych cyklach cieszyć się ze zbliżeń. Dziewczyny tutaj coś wiedzą na temat "odnajdywania" owulki :-D.

Magenta, ja tyż tęskniłam, ale bacznie was obserwowałam. Poza tym kochana powiedz mi, przecież mamy identyczne cykle, wyliczyłaś owulkę na 8-10 luty, a ja czułam ją już 6 lutego, dokładnie w 14 dc. Tobie opóźnia się owulka?

Pauka, tak dla świętego spokoju możesz skontrolować poziomy tsh, ft3 i ft4. Sprawdzić czy są w normie. A jeśli będą to na razie przy nieregularnych cyklach cieszyć się ze zbliżeń. Dziewczyny tutaj coś wiedzą na temat "odnajdywania" owulki :-D.
Racja, dla swietego spokoju przejde sie na te badania...a w razie czego zgłoszę się na korepetycje z odnajdywania zaginionej owulki;-)

AeIreda- wiesz co ja juz sama nie wiem co mam w tym cyklu albo milam dwie owulki i jedna mialam wczesnie bo 8 dnia cyklu jezeli teraz dobrze pamietam bo nic nie mierze ani nic i chyba miedzy tym 8-10 (czyli 13-15dc) juz sama nie wiem ale mialam dwa dni tak silne bole lewego jajnika ze az w pachwinie mnie ciaglo ze chodzic nie moglam teraz mam lekkie klocie i tak jak by w macicy podklocia. chyba sie rozprogramowalam albo juz sama nie wiem... i od wczoraj swedza mnie piersi (nie wiem czy to moja glowa ma jakies schizy czy co albo faktycznie mnie swedza) moj mezus mowi ze s jakies pelniejsze ale coz to juz powoli etap przed @ ale przewaznie na 3-4 dni przed@ mi sie powiekszaly i robily rozmiar wieksze

Ostatnia edycja:
Aelreda, welcome back :) to miałaś już tą owulkę, czy nie???

Pauka, witaj wśród staraczek :) tak jak piszą dziewczyny, jeżeli masz nieregularne cykle, to myślę że testy owulacyjne będą pomocne :) powodzenia!

Devi, jesteś moderatorem ??

Magenta wiesz, jaka ok 8 dc też miałam bóle jajnika ale mniejsze niż teraz. Potem z soboty na niedzielę faktycznie czułam ten ból dosyć mocno, bo nawet śmiać się nie mogłam. No i od wczoraj pobolewa mnie albo lewy jajnik albo prawy. Cycki też mnie swędziały w jeden wieczór. Poza tym tempka jakaś dziwna, ale chyba z nią to dam sobie spokój. Nawet mnie sutki na owulkę nie bolały i nie bolą do tej pory. Więc też już nie wiem o co kaman.

Heloł julieet, no wychodzi jak pisałam wyżej, że miałam tą owulkę. Dziś 19 dc. Też ja magenta @ powinnam dostać ok 23 lutego (ale żeby nie przyszła, żeby nie przyszła &&&&&!!!!)

reklama
Pauka skoro jestes z poznania to jak moge do jakiego ginia chodzisz z kad jestes?? moge ci polecic dobrego ginia i napewno ci pomoze z cyklami i cala reszta

No ja tez licze na to ze @nie przyjdzie kurcze juz tak o tym marze zeby pojawila sie fasolka

Mnie nigdy na owulke piersi nie bola tylko same sutki sie robia tak wrazliwe ze szok az czasem dotknc ich nie mozna

Ostatnia edycja:
Do góry