reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

kurcze juz tak o tym marze zeby pojawila sie fasolka
Oj nie tylko Ty kochana :)

Mnie dziś znajomy opieprzył, że tak negatywnie podchodzę do tematu ciąży. Nakazał mi się uśmiechać i być wyluzowaną a tam ponoć w brzuszku mym będzie się dobrze dziać. Tak nawet pomyślałam o tym i przy biochemicznej miałam takie podejście, bardzo chciałam być w ciąży. I się udało, nawet jeśli dalej się nie udało. Ale jestem dobrej myśli :tak:

reklama
Ja w tym cyklu szlam na spontan co ma byc to bedzie ale moja kolezanka mi mowila ze ponoc kobieta czuje jak zachodzi w ciaze (moze to smieszne) ale z dwojka dzieci tak miala i w sobote mialam taka intuicje ze sie udalo ale to chyba psychika i chec bycia w ciazy tak dziala (sama po starankach jeszcze nie bylo zagniezdzenia a ona juz mowila ze znowu jest w ciazy) ja juz powoli przestaje wiezyc ze sie nam w koncu uda. a moj mezus wczoraj mi powiedzial ze nasze 3 pokojowe mieszkanko ma byc dla naszej dzidzi niebawem :szok: z tego co zauwazylam to tez zaczyna przejmowac sie tym i stwierdzil ze chce kolejne badanie nasienia i ogolne

Ostatnia edycja:
Magenta nie jest regułą, że kobieta czuje. Ja czułam po 2 tygodniach, że może coś być. Naszła mnie myśl i takie ciarki przeszły całe moje ciało, wtedy jak człowiek uświadamia sobie taką rzecz rzutującą na całym jego życiu :)
Ale te ciąże niespodziewane, gdzie kobiety nawet nie zwracały uwagi na symptomach ciążowych, nie czuły a dowiadywały się dopiero jak urodziły. (jest ten program w tv).
W tym cyklu też szłam na spontan. Ten się najadł żeń szenia i co dzień dawaj! Już trochę mam dość, ale dla dobra sprawy jestem gotowa na wszystko ;-).
Magenta będzie ok, jeszcze się okaże że obie teraz zajdziemy i obie będziemy mieć termin na ten sam dzień :-D:-D:-D

BC- juz ci kiedys pisłam ze na suwaczku sa pełne skoczone tygodnie wiec dziś kończysz pełen 7 tygodni i zaczynasz tydzień 8-my:)
Gratulacje dla Ciebie i nanusi z tej okazji :) fajnie, że leci wam ciąża bez meczacych mdłości oby tak dalej:)

paulinka- nie pomoge z interpretacja wyników :(

jaga- mój ulubiony serial to Kasia i Tomek :) mamy wszystkie 3 serie na dvd i czesto wracamy do tych płytek....czasami jakbysmy siebie ogladali :)

Tak brzydko na dworze to w ramach rozpogodzenia porcja fluidków dla starczek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

Dziękuję;). A Ty na kiedy masz termin? Ja też się cieszę,że mdłości brak, ale oś przeczuwam,że się coś powoli rozkręca:(

hehe jak by tak sie stalo to wierz mi ze normalnie na kubusia bym cie zaprosila:-D cos mi sie daje ze tobie sie udalo a mi nie:zawstydzona/y: jakos juz sie nie nastawiam ze moglo sie udac zobaczymy czy bedzie @ i wtedy moze moze zatestuje

na razie Was nie czytam,bo nie mam czasu,wieczorem nadrobię,ale napiszę Wam że moja betka ładnie przyrasta
dziś 690:) a 3 dni temu było 195 wiec ok,bardzo sie ciesze:)

Lilou - suuuuper :))
Devi - ho ho hooo... gratuluję awansu!!! ;DD nasza Pani Moderator, prosze prosze :D

ja kuźwa PADAM!!! 500 zł na sukienke, marynarke, kosmetyczke.. jeszcze fryzjer we wtorek.. a miałam mieć w dupie tą całą imprezę.. damn!! :p
i byłam na solarium, więc w ciąży na pewno nie mogę być bo dziecko będę mieć napromieniowane!!! hehehhehe

Nanusia właśnie gratuluje!

Lilou piękny przyrost oby tak dalej!

Magenta błagam Cię dziewczyno nie marudź. Damy radę obie albo żadna z nas :-p

reklama
magenta, Chodze do dr chojnickiego na Piątkowie...jestem z niego generalnie zadowolona, jest sympatyczny, delikatny, przyjemny i konkretny:) z tymi moimi cyklami to myślę, ze niewiele można zrobić, bo nie mogę przyjmować żadnych hormonow doustnie...ja się w sumie do tych cykli już przyzwyczaiłam i jakoś specjalnei mi nie przeszkadzają, mam tylko nadzieję, że nie będą mi utrudniały zajścia w ciążę...

Do góry