reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
dzień dobry

eve &&&&&&&&&&&&&& jak tam teścik? :-) ja miałam śluz ale znów bardziej przeźroczysty

Małgonia coś od wczoraj na nie jest w sprawie spania nosz brak mi sił ;-)

Mijenka ja sienie obraziłam, tylko mały się rozkrzyczał u musiałam znikać! :-D Chyba nikt nie lubi swojego imienia.... A mi Milenka się spodobała bo można na małą później mówić, Milka, Milcia. Mila... oj dużo jest kombinacji :-) Jeszcze Zuzia mi się podobała z tego samego powodu (Zuza, Zuska, Zazanka, Zuśka. itd) ale mamy już jedna Zuzannę u sąsiadów :tak: Jakby Konrad był dziewczynką to byłby pewnie Kingą bo tak ustaliliśmy na początku ale teraz przestało mi sie, to imię podobać :-p Julia to szczyt marzeń, ale jest ich obecnie za dużo... (od 7 lat jest to najczęściej nadawane imię w Polsce! 7 LAT NIE SCHODZI Z PIERWSZYCH MIEJSC W RANKINGU!)

Magdalena
Oliwka też ładnie! Tylko mnie na razie nie przekonuję fakt ze jest tych Oliwek coraz więcej... szczytem moich marzeń była córka Julia... ale jako ze to najczęściej nadawane imię ostatnich lat to jakoś mój zapał strasznie opadł... A jeśli będziemy mieli kiedyś chłopca drugiego to na pewno będzie Karol :tak:

Eve
i jak teścik????? Ja też miałam duuuużo śluzu białego jak zaszłam... lało sie jak z kranu :-D

Necia to tak z niemowlętami... mój teraz się rozwył... ja mu daje cyca on nie... ale widzę ze szuka... dałam smoczka też źle... dopiero jak odłożyłam do łóżka i nakryłam go okazało się że on chce po prostu spać :sorry2:

A ja dzisiaj mam nadzieje ze pojadę do mojej mamy po południu na ploteczki! :tak: Dawno się z nią nie widziałam (z 3 tygodnie na pewno) ale coś nie mogę się do niej dodzwonić...

Ostatnia edycja:
hejka piekne damy,

Nie ma szans żebym nadrobiła, to tak na wstępie.. Coś się działo? nat..?

Co u mnie powiem w skrócie : Ja p*** . Przechodzimy chyba skok rozwojowy czy coś. Ledwo żyję;P Nie śpi, mało je za to często jest głodny, marudny, płaczliwy, na sekundę nie można go położyć bo ryk.. Mama i maminy kręgosłup już ledwo zipie;P
Do tego szczęścia od czerwca nei maiłam internetu..
Oho.. i juz słyszę płacz, karuzela się znudziła po 3 minutach:(

Sleepy po pierwszym miesiącu dziecko ma skok rozwojowy... ale pocieszę cię... będzie ich znaaaacznie więcej :sorry2: ale za to jak mijają to dziecko "wraca do normy" później te skoki trwają coraz dłużej ale są już mniej intensywne jak na początku. Mój teraz kończy właśnie swój skok, pluz żęby idą więc mam jak "zawiązać"...

Zasypia codziennie przy suszarce... ale ja za prąd w tym miesiącu zabulę... :no:

Tu jest pokazane kiedy są skoki a kiedy "dobry nastrój" malucha!
skoki_rozwojowe.jpg
U nas sie to sprawdzało...

sleep ja byłam u diabetologa wczoraj i będę miała dodatkową motywację i bata nad sobą :-D zajmie się mną pani dietetyk pracująca z diabetolog żebym mogła schudnąć co by nie wyglądać jak pasztet :zawstydzona/y:i nie mieć w przyszłości normalnej cukrzycy

u nas też skok rozwojowy nie śpi prawie marudzi itp. i jak czytałam o tych skokach to ona posiada umiejętności jak terminowo urodzony brzdąc. a jutro 2 mce kończymy :)

Ostatnia edycja:
fifka: czytałam na temat tych skoków i u nas jest książkowo. wszystkie objawy się sprawdzają więc to to..
wczoraj nie spał od 5 do 17 wcale! ani sekundy! cały czas na rękach. a śniadanie zrobiłam sobie o godzinie 13 z młodym leżącym, na stole kuchennym pośród chleba, masła i sera.. i oczywiście ryk.. Padam;P
Jedyny plus tej sytuacji to fakt, że schudłam do 65,6!:D
\
necia: gratuluję zdolniachy!:) I super z tą dietą! Napiszesz nam wszystko łądnie co ci mówiła, może jakieś rady będziemy mogły wdrożyć w życie u nas;)\

eve: gratuluje! zdrowia przede wszystkim dla obojga:)

Eve GRATULUJĘ!!!!!! :-D:-D:-D CO ZA FANTASTYCZNE WIEŚCI Z RANA!!!! :-):-)

Sleepy no właśnie mówię ze pewnie skok bo mały ma teraz 5 tydzień czyli książkowo wychodzi :tak: współczuję ci... też mój xle te skoki przechodził... zresztą teraz nie jest lepiej... :dry:

Necia bo to w końcy moja synowa nie?? Musi być zdolniacha!

reklama
sleep pewnie że się podzielę wiedzą jeśli tylko będziecie chciały :) ma mi pomóc ułożyć dietę tak żebym nadal mogła karmić choć z mleczkiem średnio ale żłopę herbatki i co tylko.

eve ja widzę drugą kreseczkę moja bledsza była ;) także po cichutku gratuluję :-)

Do góry