reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Belka lepiej mniej i później dokupić... bo dopiero majac malucha w domu będziesz wiedziała co ci pasuje a co nie... Poza tym dziecko jeśli rodzi sie o czasie to bardzo szybko z tych 56 wyrasta... po miesiącu już będziesz nakładać 62... mój mimo ze mały się urodził (miał 50cm) to od miesiąca nosi już 68 rozmiar. i teraz 68-74 będzie nosił już dłuzej bo dzieci później już wolniej rosnał

Ael jak uważasz Twoje zdrowie... ale ja bym tego nie bagatelizowała bo to nie jest normalne... a takie stany lękowe też się leczy bo to moze przejść w coś groźnego... pozatym tak jak Miq piszę.. będziesz później sama z małym i co? Dużo chorób właśnie bierze sie ze stresu...

reklama
Fifka ale z Konrada już duży chłopak :-) A niedawno był taki malusi. Jak te dzieciaczki szybko rosną!

No ja też mam najwięcej narazie na 62, kilka tylko na 56 i 68. Muszę zobaczyć dokładnie czego ile mam i dokupować tylko te niezbędne rzeczy. Idę trochę kuchnie ogarnąć.

miq pytam bo ja mam właściwie takie samo miało jedynie ciuchcię ale odpadła i nie przyklejałam więc teraz wygląda tak samo w sumie ;)

fifciu dziś to ona jest w pajacyku ale wczoraj u nas było dużo cieplej niż dziś a na dodatek u nas w pokoju duszno jest bo to południowy jest

ael kurcze może jednak idź do tego lekarza cooo?

ta rodzina czasem mnie zaskakuje ;-) Małgonia od wczoraj jest bardzo marudna spać nie chce płacze, babcia męża przyszła przed chwilą i rozmowa o noszeniu bujaniu mówię że nie chcę jej uczyć za bardzo od tego chce jej huśtawkę kupić ale jaką co jak to wygląda to pokazuję. A babcia do teściowej: Irka proszę kazać zamówić i zapłacimy :-D

Neciuszka to super. Takim sposobem Małgosia będzie miała nową huśtawkę. Ja też często wykorzystuję sposób: przydałoby się, ale niestety nie ma pieniędzy i dziadkowie zazwyczaj kupują albo oddają kasę ;D
jeśli chodzi o przewijak to my używamy go bardzo sporadycznie. najczęściej po kąpieli kładę na pralkę i małą upiekszam ;D ale to dopeiro od 2 m-cy gdy przenieśliśmy się z kąpaniem do lazienki a tak to po kąpaniu małą piękniłam na lóżku bo było mi wygodnie. A przebieram też zawsze na kanapie w salonie bo wszystko mam pod ręką. zresztą Niunia już taka ruchliwa, że na łóżku jej utrzymać nie można a z przewijaka to w kilka sekund mogłaby zlecieć. Przewijak przez dłuższy czas spełniał rolę łóżeczka w salonie. Kładłam go na kanapie na podwyższeniu z jednej strony (bo mała ulewała) i tak sobie niunia na sztywnym leżała. A że ma ranty podwyższone to nie bałam się że spadnie. to było zanim niunia zaczęła się przekręcać.

Ostatnia edycja:
miq jestem bardzo zadowolona, a ta szuflada rewelacja. a babcia udana jest jak chce mi dać coś a nie chcę to nieraz jest tekst bierz i sp... na górę zanim się zdenerwuję haha

ewika powiem ci że ogólnie to mnie zaskoczyły bo ja tylko wyraziłam swoje zdanie na temat nadmiernego noszenia i bujania żeby dzieciątko zasnęło.bo stwierdziłam że się prosić nie będę żeby dziadki wnuczce coś kupowały. a miałam kupić jej za dwa tygodnie huśtawkę jak nam pieniążki wpłyną. a one do tej pory jakoś nie zuważyłam żeby istniało coś takiego jak dzień dziecka ale wczoraj jak byłyśmy u fryzjerki razem bo nie mam kiedy iść do swojej a ta babeczka mnie w domu u siebie obcięła to ona mówi że swoim dorosłym dzieciom (syn i synowa) kupiła na dzień dziecka tort z ręczników i chyba to też troszkę wpłynęło na to. tak czy tak będzie nowa huśtawka :-D

wogóle jakiś dzień dobroci dziś teściowa mi pozmywała ogarnęła kuchnię ;-) bo nic zrobić nie mogę od wczoraj teraz piszę z Małgonią wiszącą na cycu

aaa wiecie co no na naszej klasie mi z Małgosi synka zrobili a ubrana w różowy bodziak na zdjęciu :]

Nala gratki

Witam laseczki wczoraj poszłam se do lumpika zobaczyc
ogolnie zakupilam dla siebie tylko jedna bluzeczke ale dla siostrzenicy to zaszalałam
Miska na baterie tańczacego mrugajacego taki smieszny cudak
o taki tylko rozowy za całe 5zł
Dancing Boohbah Stuffed Toy- It Sings, Moves... and Farts! - YouTube
no i jeszcze mega super sweterek dla niej
wiecie jak mnie kusiło było mega duzo ciuszków prawie jak nówki dla maluszków normalnie rozmiarówka od 50cm ale nie skusilam sie nie chce zapeszac a taki słodkie sukienki:p

Ael spoko maroko.. jakby się cos działo to oczywiście dam znać :-) będziecie na bieżąco :tak: a Ty śmigaj do lekarza bo to już nie są żarty :confused2: i nie ma czegoś takie, że czasu nie masz.. pomyślałaś co będzie z Wiktorem jak będziecie sami a Ty dostaniesz ataku? :shocked2: weź sobie do serdunia nasze słowa i zbierz pupcie.

Fifka już po szczepieniach?

Netka i takim sposobem Małgonia będzie miała huśtawkę super!

Dziewczyny.. Mały za chwilę będzie na świecie a my z wózkiem w lesie :confused2: oczywiście problem koloru ahh.. Podobają mi się takie kolory (choć i tak do nich nie jestem pewna lol :-D):

Ten podobno jest śliwkowy ale nie widziałam go osobiście choć mnie zainteresował.

Proszę o pomoc.. które kolorki Wam się podobają? :-)

Śmigam robić obiad.. potem przeczytam odp! NIE OLEJCIE TEMATU ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Oj baby baby czepiły się. Powtarzam, ataki które i tak rzadko są łapią mnie gdy mam mieć stresową sytuację!
Typu szczepienie małego (ostatnio nawet był spokój), wyjazd do rodziny, i tak jak we wtorek wyjazd do Wrocławia do UP. Wszystko to było stresujące. Zaczęło się w ciąży, kiedy jak pamiętacie nie mogłam wyjść z domu przez mdłości, wtedy był strach, że jak wyjdę to będę publicznie rzygać. To zrodziło stres z takimi sytuacjami.
Do lekarza pójdę, muszę porozmawiać z moją mamą i jeszcze jej tyrady wysłuchać.
Już koniec tematu!

Natkusia, bo trzymam za słowo z powiadomieniem :-)
Z wózków to mi się podoba ten ostatni, co niby śliwkowy, ale zobacz na żywo jak masz możliwość. Jak z jego funkcjonalnością?
Powiem Ci, ja też mam wielofunkcyjny ale jak na spacerówkę przodem do kierunku jazdy się nie sprawdza. Ciężar jest tak doopnie rozłożony, że ciężko wtedy skręcić. Jak mam obecnie spacerówkę tyłem do przodu jazdy to jest ok, więc myślimy nad kupnem dobrej spacerówki.

Do góry