reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

My idziemy we wtorek na szczepienie... mam nadzieję, ze Bartek będzie zdrowy do tego czasu

Fifka a właśnie!! Mam pytanie bo kupiłam tą maść TORMENTIOL, którą polecałaś bo SUDOCREM się u nas nie sprawdził... ale przeczytałam na ulotce, że nie wolno jej stosować u noworodków i niemowlaków :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Magdalena nie wiem co tam piszą na ulotce ale to jest maść którą nasze mamy smarowały nam kiedyś pupy :-DJak Konrad miał te odparzenia to dwie lekarki też kazały nam ją kupić. Tu chyba też Ewika polecała!

Sudocrem jest dobry na zapobieganie... ale jak juz coś wylezie to u nas tylko termentiol... dwa dni i nie ma sladu po odparzeniu... :tak:

Nie wiem czy czytałaś ze na ulotce Nospy też piszę ze w ciaży nie wolno zażywać :-D

No to już ostatnie z tych 3 szczepień nie? Nam lekarka mówiła ze następne będzie jak mały skończy pół roku a później jeszcze jakieś dwa...

Aha i uważaj z tą maścią bo ona sie nie odpiera jak pobrudzisz ciuszki....

Ja widziałam ze Dotka udziela sie na utalentowane staraczki :tak: czasem poczytuje tam dziewczyny :-)

Atan też dobry, ale termentiol nie ma sobie równych!

Fifka no to dobrze! Już smarowałam Bartusiową pupe nią i nic się nie dzieje ale tak na wszelki chciałam się upewnić czy aby nie przekręciłam nazwy w aptece :-p

Chyba ostatnie! Ale mi wsię wydawało, że następne po roku dopiero... :confused2: ale może źle spojrzałam....

Dzięki jeżeli chodzi o kolory choć i tak średnio mi pomogłyście :-p trzeba jakoś poradzić..

Dziewczyny pierwszy raz w ciąży jestem wściekła na mojego jak nie wiem :wściekła/y: dosłownie płakać mi się chcę i wyć do księżyca.. Ostatnio panują u nas nerwowe dni (chyba zbliżający się poród..) a ja dodatkowo wybucham o byle co :confused2: oczywiście poszło o błachostkę.. chciałam posprzątać szafe i G miał mi w tym pomóc, zawołałam go a on wielki foch bo robi porządek w kuchni ja się wqrwiłam i doop drzwiami.. Wszedł i ze spokojem powiedział "jeżeli chcesz wcześniej urodzić to idziesz w dobrym kierunku" .. ja oczywiście jeszcze bardziej się wkurzyłam i zaczęłam się drzeć i walnął mi tekstem, że "nie myślę o dziecku i mi gratuluję" noszzzz :wściekła/y: ale te słowa zabolały :-( ja tu się o Młodego martwię w każdej minucie dnia a on takie teksty.. Pojechał sobie na basen qrwa.. gdyby nie wziął auta to dzisiaj na noc jadę do mamy i mam go w doopie ale niestety dojść nie dam rady :-:)-( siedzę i ryczę...

Fifka buziak dla dzielnego Konrada :*

naktusia mi najbardziej podoba się kolor granatowy, ale jak mówisz że ten ostatni to śliwkowy to też może ładnie wyglądać, ale byś musiała na żywo zobaczyćAtan śliczna ta Twoja córcia, no i jak pięknie Ci śpi :-)
Fifka ale masz dzielnego synka :tak:

reklama
Natkusia... ah... nawet nie wiem co ci napisać... wiem co czujesz... u mnie z kolei były takie sytuacje ze dom zarastał brudem... prosiłam męża żeby choć troszkę ogarną a ten miał to w d... (a zbliżały sie święta) więc ja wstawałam i robiłam jakieś nimi porządki (chociażby zmywarkę wstawiałam) a ten później jak mnie brzuch bolał do nie z tekstami ze mi dziecko jest nieważne... :-( ale uwierz mi że takie ciężkie chwile pod koniec są raczej powszechne... jest stres przed przyjściem dziecka na świat który udziela się i tobie i mężowi... Ja ze swoim w życiu problemów nie miałam... był dla mnie podporą zawsze i wszędzie a jednak w tych ciężkich chwilach myślałam ze oczy wypłaczę...

Tule cię bardzo kochana :* To minie... Michaś się urodzi troszkę go odchowacie i ta równowaga do was powróci :*

No to czekam na Dotkę :*

A ja dzisiaj miałam BARDZO dietetyczną sałatkę na kolacje.... z majonezem XD

Do góry