reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

no belka to szykują sie porządne zakupy, ja co do karuzeli to się waham, tzn na pewno będzie ale jeszcze nie wiem jaka, a z motherhood co upatrzyłaś?
tak się zastanawiam, kto pierwszy się rzuci do składania łóżeczka he he
Fifka to u nas jest zabawniej, bo mój mąż sam ciągnie do moich rodziców, np dzisiaj jedziemy:) i razem plotkujemy, my na prawdę mamy super relacje z mężem, jak mówię co teściowa znowu wywija to on mnie wspiera, nie broni matki, bo wie jak jest

Ostatnia edycja:
reklama
mig chcę zamówić dwa przewijaki przenośne, żeby jeden był na wyjście cały czas w torbie spakowany, a drugi w domku, do tego chcemy różowy kocyk, ręcznik z kapturkiem, pieluszki flanelowe i tetrowe, hmm i to chyba wszystko.
Edit:
ja pewnie będę chciała żeby M je odrazu łóżeczko złożył :-) Jakoś nie będę mogła się patrzeć że ono takie nieposkładane stoi :-D

Ostatnia edycja:
Belka no no! Jakie zakupy sie szykują! Taka moja rada, nie kupuj tych pieluch flanelowych za dużo... 2-3 wystarczą aż nadto... za to tetrowych kup z 15-20! Przydają sie do wszystkiego! Ja mam 10 i będe musiała dokupić bo ciągle są w praniu...
I ja jako przewijak przenośny uzywam pieluch flanelowych z ceratką! Świetnie się sprawdza i bardzo mało miejsca zajmuję! O taka -> http://allegro.pl/pielucha-flanelowa-z-ceratka-50x60-podklad-793-i2337815145.html W domu dobrze jest mieć sztywny przewijak na łózeczko. Na sofie czy swoim łóżku niewygodnie się przewija,...

Miq
mój też nigdy nie stanął za rodzicami w mojej obecności! Zawsze stoi jak mur beton za mną! :tak: A nawet jak sie zgadza z nimi w jakiejś sprawie to powie mi to na osobnosci i ze mną spokojnie porozmawia. Ale przy nich zawsze mnie broni! I bardzo go za to cenie! To jest jego najlepsza i najukochańsza cecha!

Bellcia no no szaleństwo a kocyk upatrzyłaś sobie taki dwustronny ze ślimakiem czy taki ten wełniany?
Fifka masz rację to bardzo ważna cecha:tak: i niech im nigdy nie zaginie

Fifka właśnie taki przewijak na łóżeczko tez mamy zamiar kupić, no ale taki przenośny też się przyda, bo np Malutką będziemy kąpać w pokoju, bo w sypialni nie będzie na to miejsca, więc taki przewijak żeby na kanapę połóżyć to myślę że będzie ok. A to do tych pieluch to dobrze, że piszesz :-) No a zakupy w końcu trzeba zacząć robić, bo później tak wszystko na jeden raz to nie bardzo mi się uśmiecha.
mig ten dwustronny. No a M zdecydował, że ze ślimakiem :-) Chociaż te kwiatuszki też ładne :-)

Sleepy nie byłam, a te dziwne stany to ataki paniki, głównie słabsze z którymi daje sobie radę. Nie mam kiedy iść, naprawdę, wole to u mojej mamy w przychodni załatwić we wro, niż w mojej przychodni, bo mi się tam nie chce iść do tego lekarza, bo mi się odechciewa na samą myśl o nim....

Natkusia tylko proooszę, błagam, pisz smsy jak się będzie coś dziać.
Ja sobie w brodę pluję, że jak mi się wczoraj rozładował telefon to go nie włączyłam, i dopiero przed 19 włączyłam do ładowania i nie włączyłam go dalej. Dopiero w nocy....grrr....zła jestem na siebie.....
ALE OBIECUJE, NIE BĘDĘ WYŁĄCZAĆ TELEFONU!!!

Belka normalnie miałam już pisać, kaj się podziewasz :-)

Wiecie co, ja ubierałam dwie czapeczki ale zimą. Jak grubsza czapeczka nie zakrywała do końca uszu Wiktora, brałam cieńszą, taką nakładaną na uszy, a na nią zimową.
Zimą to się sprawdza, teraz nie, dziecko będzie po prostu mokre, bo się spoci.
Jak u nas ostatnio ciepło było, ale wiatr, to żałowałam, że nie może mi mały jeździć bez czapki....

Ostatnia edycja:
Bella no ja mam łóżeczko w pokoju i tu też kapie! Bardzo wygodnie sie później wyciera, balsamuję i pielęgnuję malucha na taki przewijaku bo jesteś wyprostowana i plecy nie bolą. My przy nim spędzamy bardzo dużo czasu w ciągu dnia! Mały też lubi sobie na nim leżeć i bawić się karuzelą bo z tekiej perspektywy może ją dotknąć :-)

Miq aż się wzruszyłam i poszłam meża wytulić!! :-D

Ależ mnie brzuch boli... ja pie^&%le....

Ael ja bym jednak poszła, bo to nie koniecznie muszą być napady paniki... nie masz chyba teraz jakis wzmożonych stresów... To mogą być jakieś problemy neurologiczne albo jakieś początki udary czy zapaści... moja teściowa w młodym wieku miałą udar to opowiadała ze to podobnie jak u ciebie sie objawiało...

Mój mały po kąpieli z irokezem! :-)

Ostatnia edycja:
Fifciu wiem jak wygląda udar i to nie jest to.
Ataków dostaje zawsze przed stresującym zdarzeniem.

Tak w ogóle, o 11:50, 7 miesięcy temu urodziłam Wiktora :-)

A dziewczyny powiedzcie mi jeszcze, czy dużo ciuszków na 56 kupować, czy tylko kilka sztuk i później w razie czego dokupić?

reklama
ael ja też bym tego nie bagatelizowała, kiedyś wyjdziesz gdzieś z małym złapie Cie to "coś" i co:-(
Fifka ja mojego też wyściskam jak wróci, właśnie mi napisał, że jestem "zajebiaszcza" bo stwierdziłam, że sama podwinę mu portki bo szkoda dawać 15 zł dla krawcowej he he
a ja sobie upatrzyłam w hurtowni taki fajny kocyk z królikiem, miał odstające uszy:tak:
Belcia ja Ci powiem, że więcej jak na razie mam takich na 62, ale dokupię jeszcze na 56 bo nasza mała nie będzie za duża zdaniem lekarza

Ostatnia edycja:
Do góry