reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Wow Nalaa gratulacje kochana, buziaczki dla Ciebie i Aleksandra :*
to teraz czekamy na foteczki, Ael a jak się Nalaa czuje?miała poród naturalny?

reklama
nalaa: gratulacje dla szczęśliwej mamy i synka, taraz już czekają was same cudowne chwile :-D

miq: sliczna pościel, bardzo mi sie biała podoba, i chyba sobie kupię 2gi zestaw tez taki bo bardzo elegancko wygląda , a łóżeczko to mam chyba takie same tylko kolor inny :-) - zakupy udane

natkusia:
chyba mozna jeść po porodzie od razu, ale ja nie jadłam parę godzin bo nie maiałm siły za to piłam bo przychodziły połozne i l=pilnowały czy wody w butelce bywa i czy chodzę sikam także jak po coli zechce ci sie siku to pij ile wlezie :-)

fifka: jak tam się dzisiaj czujesz lepiej już ?

A mala wczoraj przed 24 zasnęła, obudziła się o 3ciej, potem o 6stej, i po 8 smej także ze 4 godziny może pospałam, bo czuwałam bo mała 2 gą noc śpi w łóżeczku a ja wole jak śpi ze mną :-(więc jak rano się budzi to hops i zabieram ją do siebie :tak:.
Ale dziadowska pogoda u mnie dzisiaj, i spacrku nie będzie

Poznajcie się, o to Aleksander :-)

mmsimg633_rwweaee.jpg

Nalaa urodziła naturalnie, miała jednak nacięte krocze. Mały mierzy 55 cm. Mamusia czuje się dobrze, jest szczęśliwa.
Pozdrawia was wszystkie :-)

jejku śliczny i mamy kolejnego forumowego bobaska:-)
dziewczyny mam pytanko odnośnie koszul takich do karmienia/do domu i do szpitala, jakie się u Was sprawdziły, rozpinane, z zakładkami? polecacie jakiegoś sprzedawcę i jak dobrać rozmiar, taką na już, czy rozmiar większą?

Miq ja kupowałam na allegro koszule, ale tam był jeden sprzedawca która miał inne koszule niż tam można zobaczyć, bo akurat miał mój rozmiar.
Ja mam rozpinaną, jest fajna materiałowo, tylko mi się rozeszła pod najniższym guzikiem ale dlatego że odległość od guzika do zakładki jest za duża.

nala gratulacje!! Synuś śliczny!
miq mi najlepiej sie sprawdzają rozpinane na skos bo z zakładek to ciągle cycki wyskakiwały w najmniej odpowiednich momentach :-D rozmiar to wez taki jak masz teraz bo one i tak luźne są. A teraz używam koszul na cienkich ramiaczkach z glębszym dekoldem i super są, szczególnie jak w nocy gorąco. Coś na wzór tych
WISKOZA Koszula nocna na prezent S 36 (S, M, L, XL (2352676670) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
KOSZULA NOCNA CIĄZOWA KARMIENIA RAMIĄCZK FILM L/XL (2361098047) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

GATULACJE DLA NOWOUPIECZONEJ MAMY!! Śliczny chłopak:)

Ja wg nie miałam koszuli do karmienia. Po oddziale śmigałam w tunice;P Tylko w tym się mieściłam niestety. a dekolt jest na tyle duży, że wyjmowałam cyca i hyc. Całe półtora doby karmienia piersią tak przeżyłam;)

Stresik mam bo babcia pojechała z młodym na spacer. Już się nasłuchałam że powinien mieć dwie czapeczki założone, a że za zimno ubrany, a że to źle a że tamto.. Eh.. Niech oni już wracają!

Ael: Poszłaś do lekarza z tymi twoimi napadami dziwnymi?

reklama
Miq ja nie polecam rozpinanych.... bo w nocy będziesz ciągle spała rozpięta, bo wyrwana ze snu nie będzie ci sie chciało pie^&*lić z guzikami... ja mam takie dwie -> KOSZULA NOCNA CIĄŻOWA DO KARMIENIA ROZMIARY: XXL (2356261699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nic mi nie wystawało, a jednym ruchem można wydobyć cyca. Jeszcze takie jak Ewika ma się sprawdzają :tak: ja mam jedną na guziki i tragedia jest, bo mały płacze ze głodny a ty się szamoczesz z guzikami (w końcu i tak podnosiłam ją go góry i tak karmiłam) Te rozpinane są niezłe w szpitalu bo wtedy masz taki komfort, ale w domu nie praktyczne jak dla mnie...

Nala śliczny ten Twój Aleksander!!! GRATULUJĘ!!!! :-D

Miq
piękne rzeczy kupiłaś! Zwłaszcza pościel mi się podoba! Będzie pięknie wygadać w ciemnym łóżeczku! :tak:

Lamia
brzuch dalej boli... ale da sie zyć...
Eh... dlatego z małym śpie, przynajmniej lepiej się wysypiam bo jak durna nie nasłu****ę... będe uczyć go samodzielnego spania jak nie będzie sie juz w nocy na jeść budził :tak: bo jak karmie piersią to dla mnie takie wstawanie i i tak zabieranie go do łóżka na karmienie i później odkładanie jest bez sensu...

Sleepy
ja to samo od tesciów słyszałam... teraz dali mi spokój bo i tak ubieram jak uwazam za słuszne. Mały nawet katarku nie miał więc uznaję ze nie przeziębiam go. Zresztą ja uważam że lepiej ubrać za chłodno niż za ciepło bo przegrzewania jest jeszcze gorsze... Moja położna mówi ze matki maja taki instynkt i wiedzą kiedy dziecku jest ciepło a kiedy za zimno. :-)

Ostatnia edycja:
Do góry