reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

miq kochana a ta szuflada na prowadnicach czy kółkach? na prowadnicach są lepsze bo nie rysują ci podłogi. ja nie chciałam z szufladą a małż wkońcu chciał wziąć i jestem zadowolona w szufladzie trzymam przewijak i zapas husteczek nawilżanych i pieluch a pod ręką mam w koszyczku kilka pieluszek krem i chusteczki. zakupy dla maluszka cudna rzecz :-)

reklama
tak 11 ja mam 6rodzeństwa a jestem przedostatnia z kolei
brat 1syn
brat 2synów 1corka
brat 2corki
sis córka
sis 2córki
sis parka wiec tylko ja bezdzietna

wiecie ile oni maja dla mnie rzeczy naszykowane strach sie bac jak mnie zawala

moj najstarszy brat jest ode mnie starszy 15lat:)

z tego co pamiętam to na prowadnicach, ale my may w sypialni gumoleum więc i z kółkami nie będzie problemu
kwiatuszek super rodzinka, ale musi być y Was wesoło na święta i Ty się swojego skarbka doczekasz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No jest wesolo tylko nieraz wszystkich w wigilie np nie ma bo bracia czy siostry spedzaja u tesciów tez swoich ale w swieta jest zlot a wesela czy inne imprezy sa niepowtarzalne sylwestra tez staramy sie razem spedzac.
Tylko czasem ciezko wszystkich odwiedzic bo sie porozprowadzali wszyscy

lece robic obiadek bo mezus bedzie o 14 a taka super suroweczke kupilam ze az mi slinka cieknie

Kwiatuszku no to bogata we wnuki babcia!! :-D To ty wyprawkę będziesz miałą gotową :tak:

Miq oj tak, ja Szuflady nie mam i żałuję.... ale po prostu rzeczy trzymam pod łóżeczkiem.

Co do kupowania to u mnei jest pół na pół. Teściowie więcej nam dali bo i za łóżeczko zapłacili. Czasem mi jest przykro bo mimo ze moja mama kocha Konradka i kupuję tyle ile może (jakieś drobne rzeczy a to czapeczkę a to bluzeczkę... a to od koleżanki ciuszki dla małego załatwiła itp) ale wkurza mnie bo teściowie na nią patrza kątem ze za mało nam daję i co raz są jakieś podsrywki... ale oczywiście nikogo nie obchodzi ze ona ma nastolatka na utrzymaniu... 800zł wypłaty i 600zł rachunków... Jak kiedys to dla teścia powiedziałam to wyskoczył do mnie ze on ma 400zł renty i teściowa tak samo i jakoś żyją - tak ale 15 lat w stanach swoje robi... i niech mi teść nie *******i że kasy nie ma bo i na koncie ma kase i kupę ziemi na sprzedaż... Wku^wia mnie taki pilnowanie co i ile kto komu kupił... nigdzie nie ma napisane ile kto powinien dawać, ważne ze ja daję i kupuje dla swojego dziecka...

halo halo..

Fifka: Weź tego swojego teścia olej. grunt ze ty wiesz jak jest.

necia: faaajna ta twoja malutka:)

kwiatuszek: łał. Ma mama wesoło w dzień babci;)

A ja mam super humor! Dzwonił mąż i ma dostać w tym miesiącu zwrot kasy za urlop:D Poratuje nas to że hej bo okazuje się że wypłata wpłynie prawdopodobnie czternastego dopiero..
Boli mnie kurcze rana:(

Fifka to na pewno przykre,u nas teściowa o wszystko jest zazdrosna,moi rodzice mieszkaja na wsi,tam jest ogrommy ogród i warzywny i z kwiatami,ogólnie mama bardzo dba o to aby było ładnie koło domu a tu... tyle co ja zaczęłam sadzić,rodzice żyją skromnie ale zawsze było ich stać,żeby na parę dni wyjechać gdzieś nad jęziorko,zawsze coś kosztem czegoś,a jak my jedziemy do nich to wracamy a to z sałatą,a to rzodkiewką czy kawałkiem ciasta,nie mówiąc o kurczachach czy śwince, ale do tego się dokładamy i jak mam więcej to się dzielę z teściową a ona nawet dziękuje nie umie powiedzieć,tylko jakieś głupie uwagi jak to im się powodzi,ale rodzice ciężko na to pracują a tu połowe wyciąga młody albo teściu przepija...

Dokładnie moja mama jest kochana wszyscy duzo jej zawdzieczamy
Stara sie a tez nie ma za bardzo kasy bo całe zycie poswieciła nam i nigdzie nie pracowala. Owszem wyprawke to ja bede miala niezła juz siostra ma dla mnie kołyske kolcraft countors cozy czy jakos tak druga wozek i cała reszta kope ciuszków bo tak naprawde połowa wnuków to ma max 3lata wiec wszystko na czasie.Wszyscy jak za male to do mamy na strych a mama juz nie ma gdzie przechowywac ale zawsze ciuszki sa przekazywane komu potrzeba bo na poczatek to wystarczy bo co taki maluch znosi

Dokładnie moja mama tez mieszka na wsi i nam daje niektore rzeczy z ogrodu a tesciowa tez wtedy patrzy

reklama
Do góry