reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

fifka: jesteśmy na dokładnie tym samym poziomie:) damy rade!
Madzia: ty szczupła byłaś tylko brzuszek wystawał:) ja opuchnięta jeszcze cała...

reklama
A z którego tyg ciąży dałaś tą fotkę???
Ja mam 170cm i ważę aktualnie 71 :zawstydzona/y: przed ciążą 67, a jak poznałam mojego małża czyli 5 lat temu 46kg :-(

Sleep ja też mega opuchnięta!!!!!

jak tak pokazujecie brzuchy to wam duzy brzuch pokaze ;-PZobacz załącznik 4692713 dni przed porodemZobacz załącznik 469272i z38tyg

no to dobranoc ;-)jutro jedziemy znowu do babci a w srode spotykam sie z magenta i dermatologiem niuni ;-)oolnie prawie wszystko zeszlo pod szyjka bialutko ;-) a na puliczkach pojedyncze chrostki ;-)

Ostatnia edycja:
Magdalena haha faktycznie! :-) u mnie na tym zdjęciu brzuch był już opadnięty i przygotowany do porodu, ty miałaś Bartka na tym etapie jeszcze wysoko (baa Konrad był głową już w kanale rodnym a ja miałam rozwarcie i mogłam go po głowie pogłaskać...

Moze i faktycznie te brzuszki były dość do siebie podobne wielkościowo. Mnie cała rodzina wytykała palcami "jaki to ja mam mały brzuch" i fa sobie to ręcz wmówiłam :sorry: Choc fakt faktem do 30 tygodnia to ja urojoną ciąże miałam...

Sleepy i Magdalena ja też ważyłam kiedyś (z 6-7 lat temu) 48kg ale pamiętm ze to było stanowczo za mało bo wyglądałam jak zombie.. To widzę ze my wszystkie podobne wzrostowo i z podobną waga startujemy! :tak: Dla mnie stykneło by schudnąć do 60kg, ale jakbym osiągnęłam 55kg to już w ogóle byłabym MEGA HAPPY!

Atanku ty w ogóle miałąś inny kształt brzuszka :tak: taki na "dziewczynkę" rozlany na boki! Miłego spotkania u Babci!

A Ja wczoraj pochwaliłam Konrada i dzisiaj od 12 do 3 w nocy praktycznie nie spał... leżał i się krecił, nie płakał, światło było zgaszone, ale jednak ja już nasłuchiwałam i dzisiaj jestem ledwo ciepła...

Witam z rana :-)
Fifka ja tez do 30 tygodnia w "urojonej ciąży" chodziłam, gdyby nie ruchy malucha, to bym wogole zapomniała, ze w ciąży jestem
Dziewczyny to ja już sie chce z wami odchudzac:-p ja też jestem na podobnym pułapie- mam 173 cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 67, przed staraniami o dzidziusia-60 a teraz 80 :eek:i chciałabym wrocic choc do tego okresu sprzed staran...ehhh ale musze jeszcze odczekac, pewnie jak ja zaczne odchudzanie, to Wy będziecie już laski takie, ze będe mogla sie schowac:-)
OOO a ja na 10 mam lekarza, jestem ciekawa co mi powie;-)

ale fajnie że są chętne!:p Będzie jakieś wsparcie, bo ja sama już próbuje od 2 tygodni zastosować chociaż NŻT ale nawet to mi nie wychodzi jak nie mam przed kim raportować;P

Fifka: Mój też jakoś dziś kryzys miał. Zapomnieliśmy nastawić budzika w nocy i sam obudził się na szamę po 4,5h. Nie wiem czy to dlatego ale jak zjadł o 3,30 tak obudził się o 5 i już koniec spania. Ani bąków, ani niczego więcej.. po prostu sobie płakał i już..

Mag: doszłam do siebie przez noc;P Tyle to ja w podstawówce ważyłam chciałam powiedzieć- a i to na golasa i po siku, i zostawię ten temat bo to nieprzyjemne uczucie jak człowiek zielenieje z zazdrości;P

Nala: Obyśmy miały już prosty i skuteczny sposób na utratę kilogramów wypracowany i tylko damy ci w pkt co i jak;) && za wizytę;)

Nala no ja nie moge powiedzieć ze "mogłabym zapomnieć ze jestem w ciaży"... bo może wygladowo tak, ale poza tym ciąża dość mocno mnie doświadczyła... najpierw nudności do połowy ciaży - schudłam 7 kg (nadrobiłam to i miałam tylko 4kg na plusie licząc wagę sprzed ciąży) Później było jakiś czas dobrze ale męczyła mnie bardzo rwa kulszowa.... a od 29 tygodnia skurcze, szpitale, bóle...itp itd.... oj wycierpiałam się dla tego bobasa nie powiem...

Dziewczyny to co? Trzeba wątek nowy założyć gdzieś o odchudzaniu! To na razie jestem Ja, Nala Magdalena, Sleepy (nasza pomysłodawczyni myśl gdzie mamy wątek otworzyć) i Neciuszka! :tak: Są zestwy ćwiczeń dla mam z dziećmi, ja już sobie ćwiczę codziennie brzuszki z małym na nogach! Ja mam trening mały dobrą zabawę :-)

Sleepy
mój nie płakał włąśnie... po prostu się kręcił jakby coś mu przeszkadzało, ale płaczu nie było... Dzisiaj rano zawalił taka kupę ze hej! A nie robił od 4 dni wiec może to to go tak męczyło. Teraz śpi sobie smacznie!

Nala powodzenia na wizycie!! Masz z kimś kontakt tel? Ty już na wylocie to dobrze by było mieć z tobą jakiś kontakt w razie czego!

Ostatnia edycja:
reklama
jest jeszcze lam ale nie wiem czemu kitra się na prv;) (zostałaś zdemaskowana, wybacz;):*)
To ja się postaram otworzyć wątek an kameralnych. jako komputerowa pokraka może mi to chwilę zająć więc cierpliwości;)

Do góry