reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

dziewczyny ale w czymś musicie mi przyznać rację, nasze forumowe dzieciaczki są najpiękniejsze na świecie!

reklama
witam
my dzisiaj do pediatry idziemy bo niunia ma kaszelek.. od 2 dni coraz wiekszy wiec idziemy to sprawdzic przy okazji ja zwaza i spytam o glowke bo jak ja trzymam na rekach to podnosi do brzucha glowe sama a jak klade ja na brzuchu to niechce podnosic tylko sie wkurza..i plakac zaczyna.. ale jak sama sie na bok i na brzuch przewruci to jest oki ale glowy nie podnosi tylko na bok obraca.. wiec niewiem..

fifka niema za co ;-) fajne te czapy ale moja niunia nie lubi przydalby mi sie kapelusik z sznureczkiem i co zakrywa uszy i oczka od slonca... zanim przestawie parasolke to bunt ze hej ;-) dam znac jak wrocimy od lekarza... po 15 mamy byc ;-)

necia sliczna malgosia

sleepy dawala zdjecie bo ze zgubilam sie sliczny synus ;-)

ael wiktor zdolniacha jak nie powiem co ;-) i sliczny ;-)

ale mialyscie dyskusje wow ;-) tyle stron do czytania huhu ;-) ja niuni nie klade na brzuch bo nie lubi najbardziej lubi na plecach a ochraniacz mam i nawet przypiety 2 przy lozku naszym na gwozdziach wiazany ;-) by w zimna sciane nie walila nogami ;-)

Ostatnia edycja:
Sleepy no tu masz rację bo bywają naprawdę durne matki... ostatnio w DDTVN było o tym ze kobieta żuła jedzenie i z ust podawała swojemu dziecku żeby ten nie musiał gryźć! :szok: Dlatego tak jak mówisz wszędzie trzeba znaleźć zdrowy środek!

I tak BTW ja nie mówiłam ze wszyscy "specjaliści" są do d... tylko ze ta kobieta z tego akurat filmiku głupoty gadała.... Sama przeczytałam wiele artykułów i część stosuję a część nie...

Miq ale jak ty masz termin w tym roku to nie do końca są wtedy imieniny twojej małej. Ja słyszałam ze powinno się obchodzić imieniny pierwsze po urodzinach, ale w sumie ja obchodzę imieniny 30 czerwca a urodziłam się w sierpniu wiec to też chyba kwestia wyboru!

A właśnie wszystkim Magdom wszystkiego dobrego z okazji imienin!!
k,MzMwMjU3NTAsMjQzMDQx,f,kwiaty030.gif
(czyli Sleepy, Magdzie i Magdalenie i Madziulkowi!)

Atanku powodzenia na wizycie! I daj znać co tam lekarz powiedziała :tak:

Sleepy
śliczny ten twój synek!! A jaki zły na brzuszku! :-)

Ja tego problemu nie mam bo mój lubi spać i leżeć na brzuszku... od urodzenia go tego uczyłam.

Ostatnia edycja:
Liliany jest tylko raz w roku, potem są jeszcze Lilianny:) ja też obchodzę 4 maja, więc patrząc na rok to przed urodzinami, bo inaczej miałabym w jednym miesiącu urodziny i imieniny:)

Atanku powodzenia na wizycie
Sleepy no nie ma to tamto:-) z Filipka przystojniaka rosnie
Neciuszka a co do Malgosi to ja już sie wypowiadałam i zdania nie zmieniam, slicznosci z niej:-)widac, ze jeszcze kruszynka, ale małe jest piękne;-)

fifka: dziękuję i zachowuje na 29 maja kiedy to obchodzę imieniny;)

necia: ty tam też kop fosę wokół domu;) btw. co z naszym grupowym odchudzanie?:p od 3 dni nie spada mi waga nawet o gram i myślę ze to już czas na mobilizacje;P

przyznać mi się która to po awf'e!;P jakiś zestaw ćwiczeń z rozpiską co kiedy i ile razy potrzebuje:zawstydzona/y:

miq: zgadzam się! dlatego je tu zaraz sparujemy wszystkie i wszystko zostanie w rodzinie;)

Nicola nie ma nic gorszego niż gdy wtrąca się rodzina,ja miałam takiego wujka,który ciągle rzucał tekstami:o Monika przytyło się... tak gadał do mnie jeszcze jak męża nie miałam i nie myślałam nawet o dzieciach. Po ślubie to teściu takie uwagi walił,że nie mogę mieć dzieci,ale tylko po pijaku i tylko do mnie a teraz nawet nie wspomina o wnuczce...

Co do częstotliwości kochania,to może troszkę za mało.W momemcie gdy staralismy sie o dziecko pracowalam na 3 zmiany i bardzo czesto sie kochalismy,potem mąż zaproponował swoją metodę "codziennie" i jak widać zaskutkowało,chyba obojelubimy ten "sport" bo nadal czesto się kochamy:-D

reklama
witam po wizycie jestem tak zla ze nie pytajjcie jak sie niunia naje to napisze czym mnie kobieta zdenerwowala..

no wiec tak osuchala i nic nie znalazla na szczescie potem mowi ale te chrostki nic nie schodza a ja mowie bo masc co pani dala nic nie pomaga a to co jest teraz ruzowiutkie leciutko to nie to co wtedy dzieki pudrodrem bo pomaga i iwaskowa masc no i ona na to ze ten kaszel musi byc od alergi bo widac ze dziecko alegik i mam nie chodzic do parkow bo zaduzo roslin teraz pyli to gdzie ja mam chodzic z dzieckiem na spacer kolo samochodow i spalin??wry po raz pierwszy
po 2 to mowie czy moge mala zwazyc ile ma z ciekawosci ostatnio na ich wadze miala 4450g no teraz byla w pampersiaku i cieniutkim bodziaku i odjeli za to 100g w zyciu tyle to nie wazy po raz 2 wry waga pokazala 4820g odjeli 100 wiec powiedzieli 4720 i na to akcja 3 wry ze dziecko za malo przybralo ...czy napewno mam duzo pokarmu ze mam zaczac juz dawac glukoze i wogle a ja mowie poco jakdziecko je i spi po 6h w nocy to raczej najedzone wogle nie dokarmialam ostatnio od miesiaca nie musialam nic dawac ani woda ja dopijac choc nie lubi wiec herbatke robilam 2 razy az.. wiec nic nie mowie jak upal jest to wisi na cycku ale mi to nie przeszkadza.. no i ona powiedziala zle policzyla ze dziecko powinno miec juz 6kg ponad bo liczyla 700g na miesiac ale zle musiala spojrzec bo mi z tego wychodzi 5 kg a ona mi mowi ze dziecko ma 1,200za mallo a wedle tego to 200g za malo i jak liczyc spadek wagi te 200g to wychodzimy na prosta wiec wedle mnie przesadzila i mnie tylko zdenerwowala...a i jeszcze jedno ale zapomniala co mnie zdenerwowalo/...ahh aa to ze mowie ze amelia a ona ze on...

a co do glowy to ze jeszcze krzywa to powiedziala ze z wiekiem sie wyprostuje...
a co do trzymania to musze ja sama dojsc dlaczego dziecko niechce trzymac ona nie wie a ja mowie jakies cwiczenia a ona poco...ma czas by sie nauczyc...

Ostatnia edycja:
Do góry