reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Nala nie przejmuj się takim gadaniem ;-) nie znasz dnia ani godziny.. Ojj Ty chyba jesteś ostatnią osobą przede mną :szok: a jak Twoje dzieciątko będzie miało na imię?

Fifka faktycznie jest dyspensa :sorry2: ale to masz ładną dietę ulala.. i musisz tak się dietować dopóki będziesz karmić? Szacun, że dajesz radę :*

Miq Ty mieszkasz z teściami tak jak ja.. Trochę się obawiam jak Mały będzie na świecie choć teraz w ogóle się nie wtrącają :-D trzeba być twardym i nie pozwolić sobie wejść na głowę!

Dziewczyny.. używanie/będziecie używać ochraniaczy do łóżeczka?? Nie wiem czy słyszałyście o tym jak 6-7tyg dziecko w USA udusiło się przez taki ochraniacz i w całych stanach wycofują ochraniacze.. w Europie ma być to samo, też wycofywane ze sprzedaży bo ponoć są bardzo niebezpieczne.. Ja mam 2 ochraniacze i jestem teraz w kropce :sorry2: Co nie powinno znaleźć się w łóżeczku niemowlęcia? - Telewizja Polska SA

Gocha najlepiej obejrzeć na żywo wózek.. My na 100% bierzemy Jedo Fyn tylko mam ogromny problem z kolorem :-(

reklama
gocha ja Ci w wózkach nie pomogę, jeszcze jestem przed zakupem, to już wybór ostateczny?jeżeli tak na szybko miałabym wybrać między tymi dwoma wybrałabym Jedo
My na chwilę obecną postawiliśmy na Tako laret
gocha ta teściowa zamiast Cię wspierać to dobija, to niby jak masz wyglądać?być umierająca czy co?Moja koleżanka szykowała się na spotkanie z jakąś znajomą, zdążyła zrobić pełny makijaż, ale taki naprawdę... kreska na oku, szminka... i wsiadła do busa i zaczęła rodzić, nic wcześniej nie zapowiadało porodu, i powiem Wam, że nawet szminki nie zjadła:szok:

No właśnie oglądałam na żywo i te dwa mi się podobają bo mają duże gondole ale jedo jest lżejszy i jakiś taki ładniejszy ;p Zobaczymy moze jeszcze jakiś inny wpadnie mi w oko :)

Miq szwagierka ma tako i jest zadowolona ;-) Ale u nas tyle tego jeździ że wolę jakiś inny ;p

natkusia mój synek nazywa sie Aleksander:-) natkusia także jak ja urodzę to Ty następna:biggrin2: jejuuu powiem Ci, ze z przerazeniem obejrzałam ten materiał, kurcze, ja tez mam takie oslonki kupione i teraz nie wiem czy będę to stosowac:/ chyba nie!
Miq ale mnie rozbawiła ta historia Twojej znajomej :-)ładnie i ta szminka:-D:-D

Gocha ja nie widzę technicznych różnic... ale wygladowo to ten bardziej mi sie podoba! -> ROAN MARITA WERSJA CHROMOWANA KURIER GRATIS RATY ! (2342195831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Natkusia przestań... rodzice idioci to dziecko się udusiło... równie dobrze niech wycofają kołderki i kocyki bo dzieci się nimi też potrafiły udusić... serio... w chuście też kiedy była afera ze dziecko wypadło i ze są niebezpieczne... jak się nie ma w głowie to się dzieją nieszczęścia... ja mam ochraniacz ale Konrad nie spi w swoim łóżeczku na razie tylko ze mną. Takie jest moje zdanie... a jak dzieciak rozbije sobie głowę o szczebelki to co? Tak xle i tak niedobrze...

dziewczyny, jestem dzisiaj taka podenerwowana, od rana chce mi sie plakac i tak sie boje:-(z jakimis takimi dziwnymi uczuciami dzisiaj wstałam, jeszcze na dodatek takich silnych skurczy przed chwila dostałam, no ale juz przeszło. ja chce tego mojego maluszka już ale tak sie boje, tak sie smiałam jeszcze 2 tygodnie temu, ze fajnie by było urodzic w Dzien Matki, teraz chyba jednak odwlekłabym to:-p

Stres przedporodowy Cię dopadł. Każda z nas to miała, w mniejszym lub większym stopniu. Minie wszystko jak urodzisz :-)

to prawda, facet, który umie gotować to skarb,

To ja mam jakieś bezwartościowe metale hihi. Mój Paweł a i owszem, ugotuje ryż/kaszę/makaron, ale gotować ni hu hu. Nawet nie umie jajecznicy.
Ale za to ma mnie :-)

Cześć babolki :-)

Boosz ale wy drukujecie :sorry2:

Fifka indyk w piątek? No no.. Ja dzisiaj robię rybeczkę niah :-) a jak tam kawaler, już całkowicie przeszedł brzucholek?

Kochana trza być na bieżąco :-D
Co do mięs, jak Fifka pisała kobiety karmiące i kobiety w ciąży mają zniesiony post piątkowy i jakikolwiek post.

Hej dziewczynki ! Witam po dłuższej przerwie! Przepraszam że Was nie odwiedzałam ale miałam gorący okres na studiach ! Obrona coraz bliżej ! Ale dzisiaj byłam u swojego promotora i powiedział że moja praca jest już piękna i nie muszę nic poprawiać także spoko :D Jestem bardzo szczęśliwa !

A mam pytanko ostatnio strasznie się naciągam jak sie przewracam z boku na bok albo nagle wstaje. Tak jakby mnie kłuło z boku brzucha i nie wiem czy to normalne :(

Postaram się Was nadrobić ale nie obiecuje ;p;p Ale widzę że Nalaa wróciła ! Ty już kurde rodzisz kobieto !! A brzuszek pokazywałaś ?? Bo nie pamiętam a chętnie poogladam :-)

No niestety więzadła jak dzieciątko rośnie naciągają się czasem niemiłosiernie. Niedługo może minąć, ale nie bezpowrotnie, za kilka tygodni może wrócić znowu. Takie kłucia występują w okresie gdy dziecko szybciej rośnie w brzuszku.
Kiedy się bronisz kobietko?

Ja bym wybrała drugi. Ten pierwsze mi się wizualnie kompletnie nie podoba.

Dziewczyny.. używanie/będziecie używać ochraniaczy do łóżeczka?? Nie wiem czy słyszałyście o tym jak 6-7tyg dziecko w USA udusiło się przez taki ochraniacz i w całych stanach wycofują ochraniacze.. w Europie ma być to samo, też wycofywane ze sprzedaży bo ponoć są bardzo niebezpieczne.. Ja mam 2 ochraniacze i jestem teraz w kropce :sorry2: Co nie powinno znaleźć się w łóżeczku niemowlęcia? - Telewizja Polska SA

Jeśli ochraniacz nie był przywiązany do ramy łóżeczka, a na pewno nie był to dziecko mogło się udusić. Nigdzie nie słyszałam o wycofywaniu ochraniaczy. Gdzie to przeczytałaś?
Ochraniacze po to mają troczki by zabezpieczyć szczebelki i żeby dziecko nie mogło ściągnąć tego ochraniacza.

Kwiatuszku jak dzisiaj? Lepiej? Główka do góry, uda Ci się prędzej czy później :-)

Czy wyście słyszały, że ponoć ta Waśniewska od małej Madzi znowu jest w ciąży? Widziałam, na fb że Kwiatuszek o tym oglądała materiał.

Nala to Ty się nie śpiesz :-p bo jak Ty urodzisz to ja będę miała strach w oczach ;-):-D co do ochraniaczy to też mam kupione i teraz wielki dylemat czy je zakładać.. Ale przez ten reportaż to mam ciary :dry:

Ael oglądałaś ten film? Nie chodzi o to, że dziecko ściągnie ten ochraniacz tylko o to że jak się przewraca taki maluszek może utknąć między ochraniaczem a materacem - obejrzyj .. teraz o tym trąbią wszędzie, że mają być wycofywane. Oczywiście mógł być to wypadek ale każdemu może się to przytrafić

Ostatnia edycja:
gocha ja u Nas nie widziałam ani jednego Tako w tej wersji, dużo jeździ wózków, zupełnie obcych dla mnie firm
natkusia ale mnie przeraziłaś:szok: no ja się zdecydowałam na zestaw z ochraniaczem, u mnie będzie taki do połowy, a tą jedną połówkę wywija się na zewnątrz, następny zestaw na zmianę kupię bez ochraniacza
nalaa tak było, sama prawda:tak:
ael pewnie umie ale się kryje jak mój, ale nasi może nadrabiają czym innym he he
czytałam ten artykuł o Waśniewskiej
a laseczki widziałam wczoraj gazetkę z Pepco mają być body za 3,99

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny przestańcie... Bo mi ręce opadają.... a ile było przypadków ze dziecko zarzuciło sobie kołderkę albo koc na głowe i sie udusiło? A ile było sytuacji ze dziecko rozbiło sobie główkę o kant łózka jak próbowało wstać... nie wpadajcie w paranoję... dziecko moze sobie zrobić krzywdę o wszytko... ba pieluchą tetrową sie zatka jak do buzi wsadzi... dlatego ważna jest opika i kontrola takiego szkraba... a nie panikowaniez powodu ochraniaczy... od wielu lat matki stosują ochraniacze i było wszytko w porządku...

Do góry