reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

ehh.. z jednej strony chciałabym to miec juz za sobą, a z drugiej ciągle sobie mysle co to bedzie jak juz sie zacznie :-p
a co do tesciow, to moi sa ogólnie w porządku, ale jestem pewna, ze będą chcieli rozpiszczac malego! ja generalnie chce zeby moj syn jak najdluzej nie jadl slodyczy, wiadomo, nie da sie dziecka przed tym uchronic calkowicie, ale poki jest małe to można. jak to powiedziałam moim tesciom, to oczywiscie - co Ty wymyslasz, chcesz dziecku tyle przyjemnosci odebrac:eek: wiec boje sie troche, ze ja bede wprowadzac swoje zasady, ktore niestety jak synek pojedzie do dziadkow, beda łamane

reklama
Natkusia a faktycznie dzisiaj piątek... ale ja wychodzę z załozenia ze kobiety w ciązy i karmiące nie muszą trzymać postu i to nie jest grzech! Tak przynajmniej mi ksiądz mówił i ja się z tym zgadzam :tak: Ja muszę się dobrze odżywiać, a teraz jak jestem na tej diecie to bardzo mało mi wolno... sera nie mogę... żadnego nabiału, z jajkami ostrożnie... z rybami to też jest tak ze można ale lepiej na wędzone uważać bo mogą zaszkodzić na brzuszek... tak więc nie wiem co bym jadła cały dzień...

A brzuszek już bardzo dobrze!

Nala z każdymi dziadkami tak jest... myślę ze też do tego trzeba mieć troszkę dystansu - tak i kto to mówi.... po prostu jak już dziecko bedzie na świecie to trzeba bedzie z nimi o tym pogadać, ale nie teraz. Tak jak moi teściowie jak Konrada nie było gadali wiele durot a teraz sie troszkę przestawili na moją stronę.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki ! Witam po dłuższej przerwie! Przepraszam że Was nie odwiedzałam ale miałam gorący okres na studiach ! Obrona coraz bliżej ! Ale dzisiaj byłam u swojego promotora i powiedział że moja praca jest już piękna i nie muszę nic poprawiać także spoko :D Jestem bardzo szczęśliwa !

A mam pytanko ostatnio strasznie się naciągam jak sie przewracam z boku na bok albo nagle wstaje. Tak jakby mnie kłuło z boku brzucha i nie wiem czy to normalne :(

Postaram się Was nadrobić ale nie obiecuje ;p;p Ale widzę że Nalaa wróciła ! Ty już kurde rodzisz kobieto !! A brzuszek pokazywałaś ?? Bo nie pamiętam a chętnie poogladam :-)

wiecie czego się najbardziej boję, tego, że my z mężem wprowadzimy swoje zasady np słodycze tylko w niedzielę, i to nie na samym początku a dziadkowie będą tą zasadę łamać i namawiać dziecko do zachowania tajemnicy...okłamywania rodziców
mała się wierciła i włączyłam jej kołysanki, możliwe, żeby po paru dniach już kojarzyła melodię?bo się uspokoiła:szok:

Ostatnia edycja:
ta pierwsza mi sie lepiej podoba
POMOCY!!! w sobote robię swoje urodzinki dla rodzinki (nie czuje jak rymuje :-p) tzn w sumie to głównie dla rodzinki męża bo mieszkamy tak tu wszyscy na kupie i wszyscy zawsze robią więc i mi wypada... no i co roku wymyślam jak głupia i stoje po 12godzinw kuchni a w tym roku powiedziałam sobie, że mam małe dziecko i nic nie eksperymentuje! No i zrobię jakieś szybkie ciasto (np sernik na zimno), potem zimna, płyta i jakieś zakąski ale jednak wypada podać jakąś ciepłą kolację!! Tylko pytanie CO>??!!! ważne żeby było mało pracochłonne, szybkie i tanie!
chcesz to moge ci podac super szybki i tani przepis na sałatke z tuńczykiem

A tak na marginesie dziekuje kochane za wsparcie wczoraj mnie dopadł smutek moze dlatego ze te starania tak długo trwaja ale michu przytulił mocno nawet nie płakałam:) i było dobrze i pozniej dzialalismy bo wczoraj wieczorkiem mialam taki mocny bol owulacyjny

Dla magdaleny jest naprawde boska nie dawaj pomidora a papryke mozesz zastapic konserwowa i mozesz dac po polowie skladnikow bo jak robilam jak w przepisie wyszły mi 2 miski
[h=2]Sałatka farfalle z tuńczykiem - składniki:[/h]
  • makaron farfalle (kokardki) - 300 gramów
  • średniej wielkości czerwona cebula - 1 sztuka
  • Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr - 1 sztuka moze byc rosolowa tez
  • jajka ugotowane na twardo - 2 sztuki
  • puszka tuńczyka w sosie własnym - 2 sztuki
  • majonez babuni Hellman's - 100 gramów
  • mała puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • pęczek szczypiorku - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • pieprz
  • średniej wielkości pomidor - 2 sztuki

[h=2]Sałatka farfalle z tuńczykiem - sposób przygotowania:[/h]
  1. Ugotuj makaron na sposób al dente z dodatkiem Kostki do makaronu,ryżu i ziemniaków Knorr. Następnie ostudź go i przełóż do miski.
  2. Odsącz tuńczyka oraz kukurydzę z zalewy i dodaj do makaronu.
  3. Papryki i pomidory pokrój w kostkę, jajka ugotowane na twardo rozdrobnij, szczypior drobno pokrój. Na koniec pokrój drobno cebulę i całość dodaj do miski.
  4. Połącz tak przygotowane składniki z majonezem, po czym dopraw do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny i podawaj.

Ostatnia edycja:
Atan twoja małą jeszcze głowki nie trzyma? A co na to lekarka? Kurcze ona juz ma 3 miesiące... Mój Konrad już twardo łepek trzymał w 2 miesięcy... a zaraz po urodzeniu potrafił go podnosić... Chyba trzeba się tym zainteresować...

Gosia normalne! To więzadła macicy tak cię ciągnął i kłują po bokach :tak: Rośniesz kochana a wraz z tobą maluszek!

Miq też się tego moje właśnie...

No niestety miq dziadkowie już tak mają :wściekła/y: Ja też się tego boję ale ja już wiem ze z teściową nie wygram bo ona jest uparta jak *** I już widzę że jak siostrzeniec mojego G. zostaje z dziadkami to oni mimo zakazu podają mu słodycze i inne rzeczy, których nie może ! Także wkurza mnie to że będę musiała im czasem małego zostawić ! :(

Dziewczyny macie większą wiedzę niż ja na temat wózków. Który byście wybrały??
ROAN MARITA WERSJA CHROMOWANA KURIER GRATIS RATY ! (2342195831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2 w 1 BARTATINA ALU PLUS JEDO 2012 sklep hurt W-wa (2339699906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

gochaa no wlasnie rodze i juz mnie panika ogarnia:-p a brzuszek pokazywałam, chyba 2 dni temu:-)
a mnie moja tesciowa jeszcze zdenerwowała tym, ze powiedziała, ze ja jeszcze nie urodze, bo za dobrze wygladam:confused: ze nie mam obrzeków i wogóle to jeszcze na pewno nie! ehh... chyba nie kazda kobieta musi miec jakies strasznie widoczne obrzeki, ja mam, bo musiałam obraczke sciagnac, ale co ona chce zebym ja spuchła jak balon:confused:
Gocha ja zamowiłam sobie jedo, ale fyn, bardzo dobrze o tych wozkach na roznych forach i porównywarkach pisza a tego drugiego niestety nie znam

Ostatnia edycja:
No właśnie nad fyn też się zastanawiam ale te dwa co podałam też mają dobre opinie tylko kurde dylemat mam ;p ale chyba wygrywa jedo :tak:
Zobaczymy jeszcze trochę czasu mam :)

Dzięki Fifka tak myślałam że t:happy2:o normalne ale jednak jak coś boli to wolę się upewnić ;p

reklama
Najlepiej idz do sklepu i sobie poogladaj na zywo :-)pozniej wiadomo, mozna zamowic przez internet, choc, ja znalazłam w warszawie sklep, w ktorym nie dosc ze moj wozek jest tanszy niz w sklepach internetowych to jeszcze w zamian za odbior osobisty dostane folie przeciwdeszczową na wozeczek i pompke :-)

Do góry