sleepyhead9996
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Netka kochana ja mam paracetamol w czopach. Podaję się go 1g na 1kg wagi dziecka. W aptece dadzą ci te które będą dobre, tylko zapytaj Ja jeszcze ani razu nie użyłam ale niech sobie leżą
Oj moi teściowe też w durne zabobony wierzą... wkurzało nie to na początku jak nie wiem... ostatnio jak mały miał skok rozwojowy to teść chciał go przez spódnice przeciągać i ciągle mi czerwone wstążki wiąże a ja je ściągam.... o ubieranie też mieliśmy spięcia, ale ja wierze mojej położnej która powiedziała ze matka ma swój taki instynkt czy dziecku jest ciepło czy nie. Mały nawet katarku nie miał jeszcze czyli ubieram tak jak tzreba! :-)
Miq ja też nie chciałam żeby teściowa się wtrącała, bo już w ciaży miałam po dziurki w nosie tekstów jak to i co powinnam robić z dzieckiem... powiedziałam sobie ze dam radę sama i dałam! I wcale nie było źle A moja mama ma dużo swoich spraw - nastolatka na głowie, pracę, więc pobawi się i owszem ale z tą pomocą to nawet by nie miała jak. Zresztą tak jak u Pok mamy inne podejście i wizje wychowania... jej pouczanie mnie po prostu dobijało i matczyne serce pękało... Pare razy nawet się z nią spiełam bo ciągle gadała ze ja za dużo z Konradem czasu przebywam itp itd. a ja jako dziecko dostałam od niej stanowczo za mało czułości i nie chce ze swoich dzieci też takich sierot emocjonalnych zrobić...