reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka dzięki może mi nie będzie potrzebne ale nie mam nic a w razie co niech będzie. u nas coś listonosz się obija nie jeździ codziennie mam nadzieję że jutro dotrze paczuszka od ciebie :)

dobra zabieram się za ubieranie siebie i malutkiej i zmykamy

reklama
oj moja teściowa też będzie się wtrącała, tylko, że to taki bazyliszek, mi w oczy prosto nie powie to męża za plecami będzie molestowała ah a moi rodzice mieszkają ok 50 km od Nas niby nie daleko, i wiem, że zawsze będę mogła małą do nich zawieźć. Chociaż mają swoje za uszami, mój tata ostro trzyma się zdania, że "dziadki są do rozpieszczania a rodzice od wychowywania" i stosuje się do tego na "swój" sposób-nie zawsze dobry np dając młodemu słodycze. Ostatnio ostro powiedziałam, że ja sobie nie życzę czegoś takiego, bo ja zadecyduje co i kiedy będzie jadło moje dziecko, bo potem ja będę latała do dentysty i się oburzył...

no to mój tesc mówi rozmawiając z małym ze jak "rodzice beda źli to ma uciekać do dziadka i on nas nie wpuści..." :confused2: i tez powtarza ze "rodzice sa od wychowania a dziadkowie od rozpieszczania"... zatłukę jak będą robić wode z mózgu dla dzieciaka i mówić ze rodzice głupoty gadają....:angry:

to ja też będę tłuc, ale niestety wydaje mi się, że wszystkie dziadki tak gadają:wściekła/y:
już nawet teraz widzę jak mam mówi do tego mojego chrześniaka: nie słuchaj matki... robi to nie świadomie, ale dziecko wszystko koduje
kwiatuszku mnie też...

dokladnie z reszta ja moja tesciowa ostatnio trzymam krotko...

laski orientujecie sie moze jaka jest wysokosc skladki zus za pracownika zarabiajacego najnizsza krajowa a jaka za 1800brutto?

Ostatnia edycja:
reklama
Kwiatku chcesz wiedzieć ile dostanie się na rękę?

Tu masz kalkulator wynagrodzeń, wpisujesz kwotę brutto, rodzaj umowy, dodajesz do miesięcy albo miesiąca i wyskakuje info w tabelce ile czego ma się płacić składek.

Do góry