reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Witam się wieczorkiem :)

Laura
trzymam &&&&&&&&&&&&&

Ewika śliczna niunia!

Fifka Konrad wygląda jak namalowany :)

a mąż znowu na nocke pojechał :/ ehh co za życie... rano śpi, popołudniu ja jestem w pracy, a wieczorem on. Nawet kartki musimy sobie nieraz zostawiać na stoliku żeby się nawzajem nie budzić. Paranoja jakaś :)

Miq współczuje z powodu dodatkowych wydatków ale zawsze tak jest ze jak brakuje to wtedy zawsze wszytko się zwala na głowę... :no:

Widzę ze o wózkach rozmawiacie! Ja wam nie będę firm polecać bo się nie znam, ale powiem wam ze przekładana rączka to coś niesamowitego w wózku i ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez tego... co prawda taka funkcja nie może być przy obracanych kołeczkach przednich wiec coś za coś. Ja mam na 4 nieruchomych kołach i nie narzekam, ale ta rączka to na prawdę BARDZO przydatna rzecz... mój w wózku często płacze jak mnie widzi, więc ja hop i mały już ogląda krajobrazy i cicho siedzi... poza tym jak słońce swieci to też ta opcja jest niezastąpiona :tak:

Atan to zdrówka dla Amelki! Dobrze ze już u niej lepiej z tą szyjką! :-)

Ewika śliczna masz kruszynę!! I gratuluję Liliance pierwszych prób samodzielnego siadania!! :-D Śmiesznie wygląda na ostatnim zdjęciu pożerając nogę!

Eve heh no w takim układzie cieżko będzie ci zaciżyć.... porąbane są czasy...

Belka nie ma nic przyjemniejszego niż szykowanie kacika dla maluszka :-D Mam nadzieję ze pokażesz fotki jak już kącik będzie zrobiony!

Kwiatuszku ja też jestem chustami zachwycona! :-) Coś wspaniałego i dla mamy i dla malucha! Ja z Konradem to potwierdzamy!

A mój synek jest po pierwszej marcheweczce :tak: Więcej wypluł niż zjadł... ale zabawy było co niemiara! :-p Nie był specjalnie zachwycony co widać na ostatnim zdjęciu ale widać ze był bardzo zaciekawiony nowym smakiem! Jutro już pewnie pójdzie sprawniej!

Ostatnia edycja:
Fifka naprawdę porąbane te czasy :) także ja myślę, że nie pozostaje mi nic innego jak czekać na wredną @ 2 czerwca i potem na następną owu :-)

Fifka my przy obrotowych kółkach mamy przekładana gądolę i spacerówkę ;D Ale Konradek się zajada. Powiem ci że Lili też robiła takie minki dopóki jadła warzywa bez mięska a teraz to prawie łyka całą łyżeczkę. Hehe mięsożerna kobietka mi rośnie

Ewika gondolka i spacerówka przekładana jest niemal w każdym teraz modelu, ale mi chodzi o przekładanie samej rączki jednym pociągnięciem. Nie rozkręcisz gondolki na środku chodnika (no chyba że tak się łatwo da to zrobić) :-p

Ja mu już raz dawałam jabłuszko tak na palcu to był zachwycony :-) Ale lepiej od warzyw zaczać bo jak zasmakuję w słodkim to warzyw nie będzie chciał jeść.. :-D

Mamy chustowe (cztaj głównie Fifka :-D) polećcie mi jakąś chustę ale którą można tak założyć by dziecko nosić na plecach, najlepiej od 8 kg.
Byłam dziś z małym w nosidełku, ale plecy strasznie protestowały, odcinek lędźwiowy ledwo zipiał. I nawet jakbym chustę miała, plecy nie wytrzymają jeśli będę nosić małego z przodu. Więc zdecydowaliśmy z Pawłem zakupić chustę, więc zwracam się do was o pomoc w wyborze jakiejś niedrogiej.
No byleby była na starsze dzieci, bym moje plecy w lędźwiach nie były obciążone nawet gdybym nosiła małego z przodu :-)

reklama
Bry,
Coś się działo? Nie mam siły nadrabiać...
przepraszam,że nic nikomu nie napiszę ale już za późno na przeczytanie wszystkiego, natomiast widzę, że o wprowadzaniu jedzonka piszecie..., mi pediatra powiedziała, że warzywa w 5 miesącu, miesiąc później owoce i miesiąc późniejmieśko i tego się trzymam. Nie ma co za wcześnie obciążać układu trawiennego. Takie moje zdanie :)
chciałam Wam wrzucić niepytana filmik jak Amelcia wymawia francuskie "r" :) ale nie umiem :(

Do góry