reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

nalaa Aleksander bardzo ładne imię :tak:
My próbowaliśmy coś wybrać, no ale podobają nam się całkiem inne imiona :sorry: Więc postanowiliśmy poczekać do poznania płci, wtedy będzie łatwiej, bo będzie wiadomo czy chłopak czy dziewczynka.
A tak swoją drogą to już się nie mogę doczekać aż poznam płeć. Chciała bym wiedzieć kogo noszę pod serduszkiem, no i zacząć kompletować wyprawkę. Bo jednak będę czuła się pewniej jak wszystko będę miała. Tym bardziej że ja muszę wszystko oglądnąć na żywo:sorry: Więc póki jestem jeszcze w miarę na chodzie to chcę chociaż wszystko powybierać, żeby M mógł w razie czego sam podjechać i kupić.
Co do kołysanek to ja śpiewać nie umiem w ogóle, ale myślę że dla Maleństwa się trochę przemogę :tak:
laura ​&&&&&&&&&&&&

reklama
A w którym tygodniu była Laura??

Fifka tylko, że to już trwa od 2 tygodni... :eek: karmi piję dość często, herbatki piłam na początku po porodzie, tylko nie chodzi o to, ze ja nie mam mleka bo jak karmię małego to słyszę jak dość intensywnie przełyka...

laura &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, najwazniejsze, ze juz w terminie
natkusia och, jej :-( to wspolczuje tych skurczy, mi brzuch twardnieje, ale na ktg skurcze nigdy nie wyszły, aczkolwiek w szpitalu dali mi kilka dawek fenoterolu i szczerze myslałam, ze umieram, serce mi tak waliło, ze myslałam ze wyskoczy
Bellka no to już chyba na dniach poznasz plec :-) wtedy mozesz sie oddac w wir zakupowy :-)tylko uwazaj to wciąga;-)

ma_gdalena... no cos strasznego:/ mi to podali z Isoptinem, wiec powinno byc lepiej dla serca... nie wiem co sie dzieje jak czasem to dają bez leków na serce.

Ja nie dostałam zalecenia brać niczego poza tym... chociaż ISOPTIN'u mam w apteczce chyba z 7 opakowań bo mój mąż przez jakiś czas to brał...

Ja mam utrudnione zadanie bo nie mogę brać fenoterolu ze względu na moją wadę serca :sorry: za to biorę końskie dawki nospy, magnezu i luteiny żeby się ratować.. no ale co zrobić

Mag Laura podobno ma 4 dni do terminu więc dobrze, że jest donoszona.. ale na koniec takie akcje eh

nalaa​ mam nadzieję, że poznam w przyszłym tygodniu, bo w poniedziałek mam wizytę u mojego gina, a w czwartek usg 4d, więc nie mogę się doczekać.
A fenoterol to niestety i ja już znam. Na szczęście biorę małe dawki, ale na początku było ciężko.

Nala skąd ja to znam... :confused2: Fifka też to świństwo brała

Nala no... i to chyba najdłużej z was wszystkich bo od 29 tygodnia łykałam prawie do końca... :no: TRAGICZNY LEK!!! I ja miałam bez niczego innego... mój puls dochodził do 150... a ciśnienie 70 na 45... myślałam ze umrę...

Magdalena to ja już nie wiem... Ja zawsze podczas karmienia piłuje żeby mały wypijał prawie wszytko i nawet jak już się bawi daje drugiego cyca (bo po jednym jest już najedzony) Kurcze nie dziwie ci się ze masz dość takiego karmienia :no:

Laura no proszę!! Wiola będzie niedługo na świecie!!! POWODZENIA!! :-D

Belka ja też sobie nie wyobrażam nie mieć wyprawki przed porodem... :no: Chyba by mnie stres zjadł jakbym czekała do rozwiązania z zakupami...

Natkusia ja cały czas obie powtarzam ze ten mały dopiero niedawno się ode mnie dołączył a wcześniej stanowiliśmy jedno ciało... i jak tu się nie przywiązywać i nie kochać co? :-D Postaram się być madrą i nie nadopiekuńczą mamą ale teraz póki on potrzebuję mojej bliskości czerpie z tego pełnymi garściami :tak:

A to mój bąbel przy dzisiejszych ćwiczeniach!

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka Konrad normalnie jak laleczka wygląda :-) Śliczny!
Ja jestem ciekawa czy do końca będę musiała brać ten fenoterol, bo jak tak to chyba rekord pobiję, bo biorę już od 19 tygodnia :confused2:

Do góry