reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

witajcie
ale sobie pospałyśmy dzisiaj...
jem śniadanko i muszę jechać do pracy zwolnienie zawieźć, a nie mam ochoty ich oglądać

reklama
Sleepy piękna piosenka... ja jeszcze uwielbiam "Mama jak dobra wrózka"... zawsze na niej płaczę jak szalona...

Czy to piesek czy kaczuszka?
Czy to kotek czy papużka?
Nim dorosną to są najpierw bardzo mali.
Nie potrafią nic zrobić, nie wiedzą jak chodzić,
więc się uczą wszystkiego od mamy.

Ref. Mama jak dobra wróżka,
dobra wróżka z kopciuszka,
zawsze swemu maleństwu pomoże.
Zawsze dziecka wysłucha,
coś mu szepnie do ucha,
mama zawsze jest w dobrym humorze.

Kiedy piesek lub kaczuszka?
Kiedy kotek czy papużka?
Już dorosną i już nie są tacy mali.
Chociaż żyją już sami zdarzy się ze czasami
Gdzieś w kąciku zatęsknią do mamy.

Ref. Mama jak dobra wróżka,
dobra wróżka z kopciuszka,
zawsze swemu maleństwu pomoże.
Zawsze dziecka wysłucha,
coś mu szepnie do ucha,
mama zawsze jest w dobrym humorze.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny, mam nadzieję, ze jeszcze mnie pamiętacie:-) juz raz próbowałam się przebic przez gąszcz postów, ale nikt mnie nie zauwazył:-(takze dopominam sie o uwagę;-). Dawno mnie nie było bardzo ale Was podczytywałam caly czas, także jestem w miare na bierząco. Gratuluje wszystkich przepięknych maluszków nowonarodzonych:-) ja też juz raczej niedlugo bede miec swojego, gdyż jestem zagrożona przedwczesnym porodem i lekarze wróżą mi szybkie rozwiązanie, no ale zobaczymy, licze ze dzidzius jeszcze choc z 2 tygodnie wytrzyma:-)

Cześć babeczki :-)

Aga ja przez pierwsze dni przy bromergonie wstawałam rano do łazienki i mdlałam.. Też wymioty, ból głowy itd.. Miałam tak przez pierwszy tydzień, trzeba niestety dać radę – tak działa bromergon :confused2:

Ewix Wita :-)

Olcia &&&&&&&& za bete! :*

Fifka jak Ty Konrada którego dnia oddasz jakieś babie? Już wyobrażam sobie jaką będziesz teściową :-D

Sleepy moja koleżanka jak dowiedziała się że jestem w ciąży przesłała mi tą piosenkę i do dzisiaj jak ją słucham to płaczę jak bóbr :-D jak tam Filipek, lepiej?

nalaa a ja u Ciebie z wyprawką skoro niunia pcha się na świat?
dziewczyny znacie jakieś proste kołysanki dla osób którym "słoń na ucho nadepną" przynajmniej tak mi się wydaje, mam kilka miesięcy, żeby się nauczyć jakiejś pioseneczki

Co do kołysanek polecm ściągnąć sobie z internetu "Mini Mini usypianki" tam sa prześliczne kołysanki! Moje dzieciaki w przedszkola przy nich leżakowały (tam jest właśnie też ta piosenka "dla okruszka" :tak:)

Miq tak jak napisałam wyżej!

Natkusia a przestań... szkoda gadać :-D Prze%^&ane będzie miałą moja synowa :cool2: A tak na serio to moze za kilkanaście lat mi przejdzie :-)

Nala witaj!!!! Jak to się stało ze ja ciebie nie widziałam :eek: opowiadaj co tam u was! :-)

miq ja śpiewam co mi ślina na język przyniesie. raczej szepczę bo jakbym zaczęła śpiewać to niunia chyba by ze skory wyskoczyła

reklama
miq, juz nas od 32 tygodnia dzidzius pogania, wiec już nawet mamy łóżeczko złozone :-)wszystko mi sie wydaje, ze juz mam, nogi tez mocno zacisniete:-D tylko leze, choc tak bym już cos podziała w domu, bo jak dom na utrzymaniu faceta to domyslacie się jak wygląda :rofl2:
Fifka, ja mam chyba to co Ty z tego co pamiętam, skracająca sie szyjka i głowka dziecka baaaardzo nisko, generalnie gotowa do wyjscia, no ale juz 4 tygodnie mały się powstrzymał, wiec licze jeszcze na te 2 :)

Do góry