reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Oj tu to dopiero szkoda gadać.... mój M poszedł spać a ja walczyłam z kolkami Konrada... jeden wielki wisk... noszenie, bujanie, suszenie suszarką i masowanie brzuszka... w końcu miałam dość i poszłam go obudzić zeby go troszkę wziął bo ja nawet siku jak nie miałam wyjść... a ten zabrał go po czym zaczął prawić mi wymówki że ja Konrada "olałam" dlatego on tak się rozkrzyczał... Boże myślałam ze mi serce pęknie...

Zresztą dzsiaj rano jak powiedziałam mu o tym ze muszę trzymać dietę i wytłumaczyłam jaka jest sytuacja to też walną mi wymówkę na temat picia mleka z rana... nie dość ze dręczą mnie wyrzuty sumienia widzą jak Konrad cierpi to on zamiast mnie wesprzeć to mi jeszcze dokłada...

reklama
Oj Fifka... walnij tego swojego męża... ale tak porządnie.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kurczę mężczyźni nigdy nie zrozumieją nas kobiet... Przecież zajmujesz się Konradkiem całe dnie... więc chwila nie powinna być dla niego problemem.... Ale głowa do góry... pogada, pogada i będzie ok....;-)

hejo

Ojoj Fifciu szkoda małego ale Ty tez nie możesz się zadręczać. Robisz wszystko by mu ulżyć . Próbowałas dawać mu dawać espumisan dla dzieci? Mojemu bardzo pomógł a ciezko było przez ten antybiotyk. Współczuję kochana.

A ja sama zostałam bo mąz poechał do Rzeszowa po siostry chłopaka na lotnisko, nie cierpie byc bez niego w domu pod wieczór .

Fifka:
no to współczuje ty to się masz z tym mężem, funduje ci ciągle emocjonalną huśtawkę , przykro mi że synus cierpi, serce sie kraja jak tak maluszek płacze i nie można nic zrobić żeby mu ulżyć

magdalena:
no jaki superancki Bartuś z kaczuchą, no gdyby nie obiacana ręka mojej małej Filipkowi to Bartuś był by idelanym kandydatem na meża :-D

sun:
nie ma to jak kąpiel co rekalsuje, nasmaruj sie jakimś fajnym pachnącym balsamem alebo jak mąz jest to niech cie wymasuje to poczujusze sie lepiej i bedziesz miec przyjemność ;-)

Mój mąz ma wolne do konca maja, i tak na fajnie sie ułozyło że on przez prawie cały dzien jak mała sie obudzi to ja karmi a ja w nocy, na zmiane tylko ją usypiamy bo ona tylko na ręach zasypia i trzeba jej śpieać tulić a maz to nawet \z nią tańczy , od czerweca to juz bedziemy co 2gi dzien same sidziały ale mam nadzieje ze pogoda bedzie to bede cały czas na spacerach

Ostatnia edycja:
Lamiav - kąpiel była boska... :-) niestety mężuś pojechał do swoich rodziców tak więc nie mógł mnie wymasować balsamem... ale sama to zrobiłam i jest super.... :tak:

Iwasku lekarka kazała nam kupić esputicon a to jest dokładnie to samo co espumisan tylko tańszy odpowiednik. Na razie dostał jedną dawkę, więc zobaczymy jak on pomoże po Bobotic nic a nic nie pomaga....

Lamiav aj przestań... szkoda gadać... aż serce pęka... Na szczęście teraz Konrad zasnął w chuście więc mam pewnie z dwie godziny spokoju teraz.

Sun a niech sobie gada mam go w d... ale wiesz jak jest przykro słuchać takich rzeczy w momencie kiedy cała jesteś i tak w nerwach?

Konrad w końcu zasnął jak wzięłam go do chusty.. na szczęście choć to pomaga bo na suszarkę już nie reaguję.. :-( dzisiaj cały dzień jestem o chlebie i herbatce z koperku włoskiego (lekarka polecił zebym ja piła jak mały nie chce bo wtedy wraz z mlekiem ja dostanie) i laktacyjnej... wiec mam nadzieję ze jutro już bedzie lepiej bo nie ma nic co miałoby mu zaszkodzić.

Oj no to dobrze, że Konradek śpi... to mu dobrze zrobi... ;-) Wiem kochana, że bolą takie przykre słowa... ale pamiętaj, że masz synka i on jest dla Ciebie teraz najważniejszy... :-)

Aaaaa kochane nie mówiłam Wam, że podjęłam decyzje o zgubieniu ok. 10 kg.... i od poniedziałku jestem na diecie... (ale podkreślam zdrowej diecie - jem dużo sałatek, warzyw.... ) trzymajcie kciuki abym wytrwała przy postanowieniu... :-)

Ostatnia edycja:
Sun no to obie trzymajmy się w naszych postanowieniach dietowych! :tak: Mi też dobrze zrobi jak schudnę bo teraz ważę więcej niż w 9 miesiącu ciąży... Serio! Jak urodziłam byłam chuda jak patyk a teraz ostatnio z dobre 8-9 kg przytyłam.... :szok:

Spoko, mąż mnie przeprosił i nie to ze się kłócimy ale przykro mi jest.... mały już dwie godziny kima! Jak się obudzi wykąpiemy go i postaram sie juz go na noc uspać. Właśnie pojechaliśmy do sklepu, kupiłam sobie banany, marchewkę i jabłka i mąż robi nam teraz na kolację przecier. Kupiłam też melisy. Dobrze nam zrobi taki napar przed snem... kochany mluszek, przy maminym cycu zasnął jak aniołek... jednak nie ma jak u mamy...

Fifka mi mąż też wiecznie wytykał jedzenie przy kolkach Bartka :eek: nie przejmuj się!! jesteś najlepszą mamą!! To normalne, ze probowalas wprowadzic cos nowego do swojej diety! Ja juz jem wszystko, nawet ost golabki lacznie z kapusta pochlonelam i ciut bigosu, narazie tylko nie mam odwagi zjesc fasoli... ale Bartusiowi nic nie ma a to, ze Konradek zareagowal tak a nie inaczej to nie Twoja wina ;-)

Lamia nawet mi nie przypominaj... <foch>

reklama
Fifciu mam nadzieję że pomoże bo to dobry i sprawdzontylek:*

Pochwalę się :)
DSC01001.jpgDSC00998.jpgDSC00986.jpgDSC00991.jpg

Do góry